Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σαλάτα με βραστά κολοκυθάκια

.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15 Λεπ.
ΜΕΡΙΔΕΣ 4 Μερίδες
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 321

ΥΛΙΚΑ
6 κολοκυθάκια κομμένα μισοφέγγαρα
1 κγ ελαιόλαδο
80 γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα
3 ΚΣ κεχρί ή κινόα ή πλιγούρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 χούφτα λιαστές ντομάτες κομμένες λωρίδες
60 γρ φέτα θρυμματισμένη
1 κγ αλάτι
2 ΚΣ ελαιόλαδο
1 κγ ξύδι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Κόβω τα κολοκυθάκια πρώτα κατά μήκος και έπειτα στη μέση, σε ροδέλες, μισοφέγγαρα.
Τα απλώνω πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, σε ένα επίπεδο, τα ραντίζω με 1 κγ ελαιόλαδο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για 30 λεπτά (να είναι τραγανά). Βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
Ζεσταίνω σε μέτρια ένταση το αντικολλητικό τηγάνι και καβουρδίζω τα αμύγδαλα μαζί με το κεχρί. Ανακατεύω και μόλις αρχίσουν αν μυρίζουν και να σκουραίνει το χρώμα τους, τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα ψημένα κολοκυθάκια, τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, 1 κγ αλάτι, 2 ΚΣ ελαιόλαδο, 1 κγ ξύδι και τα ανακατεύω καλά.
Τέλος προσθέτω το μείγμα του τηγανιού (αμύγδαλα και κεχρί) μαζί με τη φέτα και σερβίρω.
ΤΙΠ:
Αν την θέλουμε πιο χορταστική για να αντικαταστήσει ένα γεύμα, θα χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερη ποσότητα κεχρί. Στην περίπτωση αυτή θα το μουλιάσουμε σε βραστό νερό για 10-15 λεπτά για να φουσκώσει και να μαλακώσει.
paxxi

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια