Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κανόνες Ζωής

1. Κάνε ειρήνη με τον παρελθόν σου για να μην επηρεάζει το μέλλον σου.
Τα τραύματα που κουβαλάμε από παρελθοντικές καταστάσεις είναι ικανά να μας επηρεάζουν για μια ζωή. Καθώς εμείς συνάπτουμε ειρήνη με το παρελθόν μας, αφαιρούμε όλη την αρνητική επιρροή και θέτουμε νέες βάσεις για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Αποδέξου πως ότι έγινε σε γέμισε με εμπειρίες και σε έκανε πιο δυνατό άνθρωπο και προχώρα στη ζωή.

2. Το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα δεν είναι δική σου δουλειά.
«Τι θα πει ο κόσμος?» Μια φράση που εξυψώνει τους άλλους σε ρόλο υπέρτατου κριτή, δίνοντας τους την ευκαιρία να ελέγχουν τη ζωή μας. Στην πραγματικότητα όμως οι άλλοι θα πρέπει να κοιτάνε τη δική τους δουλειά και εσύ τη δική σου. Μην επιτρέπεις σε τέτοιες αντιλήψεις να καθορίζουν τη ζωή σου.

3. Ο μόνος υπεύθυνος για την ευτυχία σου είσαι εσύ.
Σε πολλές περιπτώσεις δίνουμε την ευκαιρία σε πρόσωπα ή καταστάσεις να ορίζουν την ευτυχία μας, αγνοώντας το γεγονός πως: ο πραγματικός υπεύθυνος για αυτό ειμαστε εμείς. Με τις αντιλήψεις και τις αποφάσεις μας, καθώς και με τη γενικότερη στάση στη ζωή μας, έλκουμε ή απωθούμε την ευτυχία.

4. Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.
Καθώς συγκρίνεις τις δικές σου άσχημες στιγμές με τις καλύτερες στιγμές των άλλων, αυτο που προκύπτει είναι: απογοήτευση, στεναχώρια και αίσθηση ανικανότητας και ανεπάρκειας. Κάθε ένας έχει τα δικά του χαρίσματα και τις δικές του αστοχίες. Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν, το μονοπάτι σου είναι μοναδικό.

5. Η υπερανάλυση δεν σε βοηθάει.
Καθώς σκέφτεσαι και υπεραναλύεις όλες τις πληροφορίες που έχεις διαθέσιμες, πάντα διαπιστώνεις πως κάτι λείπει. Είτε αυτο αφορά το παρόν, είτε το μέλλον, υπάρχει μια αβεβαιότητα σε κάποιες καταστάσεις. Είναι εντάξει όμως να μην έχεις ολες τις απαντήσεις, όσο κι αν ψάχνεις στη θεωρία κάποιες απαντήσεις βρίσκονται στις πράξεις. Οπότε μη το σκέφτεσαι μόνο, ΖΗΣΕ! 
John Evans 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια