Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παιδική Αστρολογική Ανάλυση

Αυτή η αστρολογική αναφορά για το παιδί σχεδιάστηκε ως οδηγός για τους γονείς με μια ειδική δέσμευση: να βοηθήσει στην ανάπτυξή του και στην διαπαιδαγώγησή του, προσπαθώντας να υπογραμμίσει και να ενισχύσει τα προσόντα του και να προειδοποιήσει τους γονείς για τα λάθη ή τα πιθανά λάθη που ίσως αντιμετωπίσουν στη ζωή. 
Αρχικά η ανάλυση περιγράφει πώς πραγματικά είναι (θέση του Ηλίου) και πώς φαίνεται η προσωπικότητά της (ζώδιο Ωροσκόπου). Στη συνέχεια περιγράφονται οι επιρροές που έχουν σχέση με τη μητέρα του και το οποίο ΔΕΝ είναι η περιγραφή της προσωπικότητάς της μητέρας αλλά η εικόνα που παρουσιάζει στο παιδί της, οι εμπειρίες της και τα χαρακτηριστικά που παίρνει από εκείνη. Στον αστρολογικό χάρτη των αδελφών του παιδιού, η περιγραφή των γονέων ίσως διαφέρει εξαιτίας της ατομικής άποψης του καθενός από τα παιδιά. Η ανάλυση τελειώνει την αλληλουχία των περιγραφών του χαρακτήρα του εστιάζοντας στο μυαλό του, τον τρόπο επικοινωνίας του, τη στάση του ως προς την εκπαίδευση και τις πνευματικές του ικανότητες. Ακολουθούν συμπληρωματικές αστρολογικές όψεις που συμπληρώνουν τα κεφάλαια τα οποία μας περιγράφουν πώς αγαπά, πώς δρα κ.λπ.
Το προτελευταίο κεφάλαιο της αστρολογικής αυτής ανάλυσης περιγράφει το πεπρωμένο, τον προορισμό του, το επάγγελμα του και την πιθανότητα επιτυχίας στον υλικό κόσμο. Προκειμένου ο γονιός να έχει μιαν ανάλογη άποψη των επαγγελματικών δυνατοτήτων του θα είναι αναγκαίο να συνδυάσει ό,τι αναφέρεται σ’ αυτό το κεφάλαιο με ό,τι αναφέρεται στο κεφάλαιο 1 καθώς και με οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία της αναφοράς (κεφάλαιο συμπληρωματικών όψεων.
Τέλος, το τελευταίο κεφάλαιο περιγράφει την αστρολογική επιρροή των εξωτερικών (βαρέων) πλανητών που επηρεάζουν όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν την ίδια περίοδο του έτους, παράγοντας κοινές ιδέες και συμπεριφορά και τα επόμενα γενετικά χαρακτηριστικά.
Είναι πιθανόν ότι θα βρεθούν κάποιες αντιφάσεις σ’ αυτή την αναφορά. Αυτό συμβαίνει γιατί μερικοί Πλανήτες μπορεί να είναι ευνοϊκοί σε κάποιο τομέα της ζωής, μολονότι άλλοι ίσως βοηθούν λιγότερο ή είναι «επιζήμιοι». Έτσι, ίσως υπάρχει και η θετική και η αρνητική εμπειρία που πρέπει να περάσει το παιδί στον ίδιο τομέα σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του. Χρειάζεται ν’ αντλήσετε δύναμη από τη διαίσθηση και την ευαισθησία σας προκειμένου να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Θυμηθείτε όμως ότι κάθε παιδί, ανεξάρτητα από το ζώδιο που γεννήθηκε χρειάζεται ΑΓΑΠΗ προκειμένου να μεγαλώσει με σωστό τρόπο.

Ωροσκόπος: Το φυσικό του σώμα και η παιδική του ηλικία

Σε Καρκίνο ο Ωροσκόπος
Πιθανότατα ο μικρός Νικόλας θα έχει κανονικό σώμα και ύψος. Τα μάτια του θα είναι διαπεραστικά. Συνήθως, το σώμα του θα παρουσιάζει μια ντελικάτη και γλυκιά εικόνα εξαιτίας της ευαισθησίας του πνεύματός του. Θα είναι πάρα πολύ συνδεδεμένος με την οικογένειά του και δεν θα του είναι εύκολο να υιοθετήσει κάποιες αλλαγές. Πάντα θα προτιμά ό,τι γνωρίζει ήδη και ό,τι τον κάνει να νιώθει ασφάλεια. Συνήθως, οι φίλοι που έχει στην παιδική του ηλικία θα παραμείνουν οι ίδιοι και κατά την ενηλικίωσή του. Θα είναι πάρα πολύ γενναιόδωρος και πάντα θα βοηθά στις οποιεσδήποτε ανάγκες τους.
Το προστατευτικό του ένστικτο καθώς και η ευαισθησία του για τη φύση, τονίζονται ιδιαίτερα. Αν η αυτοεκτίμησή του δεν έχει καλλιεργηθεί στην παιδική του ηλικία ίσως γίνει ανασφαλής και δειλός όταν ενηλικιωθεί. Καθώς η ευαισθησία του πληγώνεται πάρα πολύ εύκολα, κάθε προσβολή θα μπορούσε ν’ αφήσει μια “ουλή” που δύσκολα θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Χρειάζεται προστασία, λεπτότητα και στοργή για να μεγαλώσει με ασφάλεια και ευτυχία. Η φαντασία του είναι απέραντη και θα την μεταφέρει στο δικό του κόσμο, κάτι που ίσως τον αποσπάσει από τις μελέτες του. Ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουν οι γονείς να διατηρήσει την προσοχή του στην “πραγματικότητα” είναι να του το υπενθυμίζουν ευγενικά χωρίς όμως μεγάλη πίεση.
Η παιδική του ηλικία επηρεάζεται από τη Σελήνη, η οποία του προσφέρει μια μητέρα με μεγάλη επιρροή που θα τον εξουσιάζει μέσω της σκληρής εργασίας ή των απαιτήσεων που θ’ αφορούν το σπίτι. Η σπιτική ζωή του ίσως είναι κάπως ασταθής ή μπορεί κάποιος να “κινείται” γύρω απ’ αυτήν. Είναι σημαντικό να του εξηγήσουν οι γονείς με πολύ φυσικό τρόπο αυτές τις αλλαγές ώστε να νιώσει ασφάλεια σχετικά με την οικογένεια και τον εαυτό του.
Διαθέτει έντονη διαίσθηση και θα καταλαβαίνει τα πάντα πάρα πολύ εύκολα και γι’ αυτό δεν πρέπει να του λένε ψέματα. Η επιρροή της Σελήνης θα τον κάνει πολύ ευαίσθητο ως προς την επιθετικότητα ή τις βίαιες σκηνές. Αν δεχθεί επίπονες ή ταπεινωτικές τιμωρίες η υπερηφάνειά του θα πληγωθεί για πάντα και, ως ενήλικος, θα είναι τόσο φοβισμένος μήπως κάνει λάθη ώστε θα είναι ανίκανος να πάρει πρωτοβουλίες ή να κάνει αλλαγές στη ζωή του.
Οι γονείς του δεν πρέπει να φιλονικούν όταν βρίσκεται κοντά τους και αν η αστάθεια του ζευγαριού τους οδηγήσει στο χωρισμό, ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσουν πόση πολλή στοργή χρειάζεται ο μικρός. Κάθε τι που του συμβαίνει, στην παιδική του ηλικία, θα καταγραφεί για πάντα στο υποσυνείδητό του και θα τον επηρεάζει σ’ όλη τη ζωή του. Είναι σημαντικότατο να του δίνουν στοργή και αγάπη γιατί ποτέ δεν θα είναι εντελώς ελεύθερη από την οικογένειά του και όλα τα καλά πράγματα που δέχθηκε όταν ήταν παιδί θα τα επιστρέψει στους γονείς του, σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ήλιος: Γενική περιγραφή του παιδιού. Έκφραση της προσωπικότητας

Ήλιος σε Κριό
To αγόρι Κριός είναι δυνατό, σφριγηλό, γεμάτο ζωντάνια, εξωστρεφές και πολύ ευαίσθητο αλλά σπάνια το δείχνει. Αρχίζοντας από τη στιγμή που γεννιέται, ο μικρός Νικόλας θα προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή όλων και, συχνά, θα φωνάζει μέχρι να πάρει αυτό που θέλει. Το σώμα του θα είναι πολύ δυνατό όπως και η φωνή του. Γεννιέται με θαυμάσια ενεργητικότητα και αρχίζει να περπατά και να μιλά πάρα πολύ νωρίς. Εκπλήσσει τους άλλους με τη φυσική του δύναμη και συχνά θα μετακινεί καρέκλες και άλλα βαριά αντικείμενα ή, γενικά, ό,τι βρίσκεται μπροστά του. Πάντα θα προσελκύεται απ’ό,τι του είναι απαγορευμένο. Οι δικοί του θα πρέπει να τον επιβλέπουν συνεχώς γιατί είναι τόσο περίεργος και ανήσυχος ώστε μπορεί να είναι επιρρεπής σε περιστασιακά εγκαύματα ή μώλωπες (μικροτραυματισμούς).
Ο Νικόλας δεν μαθαίνει γρήγορα από τις εμπειρίες του αλλά πάντα σκοπεύει να γίνει ο καλύτερος ή ο πρώτος. Θα έχει την τάση να υποφέρει από υψηλούς πυρετούς κυρίως την εποχή της οδοντοφυϊας. Λόγω της ισχυρής ζωτικότητάς του όμως θα αναρρώνει σχετικά γρήγορα. Θα είναι αξιαγάπητος και την ίδια στιγμή θα έχει ανάγκη από διαχυτικές εκδηλώσεις αγάπης. Θα ονειροπολεί, θα είναι ευαίσθητος και θα έχει ζωηρή φαντασία. Θα είναι πολύ περήφανος για τον εαυτό του και πάντα θα επιδιώκει το θαυμασμό. Μερικές φορές, θα χάνει την ψυχραιμία του με εκρήξεις βίας κι αυτό μπορεί να φαίνεται τρομερό, αλλά αυτές οι εκρήξεις χάνονται τόσο γρήγορα όσο προκλήθηκαν. Δεν θα είναι μνησίκακος και πάντα θα είναι πρόθυμος να συγχωρεί και να ξεχνά. Θα είναι αξιόπιστος και ειλικρινής, και οι γονείς του θα πρέπει να έχουν την ίδια ειλικρίνεια μαζί του. Επίσης, καλό θα είναι να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή του με διακριτικότητα, καθώς και να καλλιεργήσουν την ικανότητα του να είναι οξυδερκής.
Ο Νικόλας θα έχει πρόβλημα γιατί είναι φυγόπονος σχετικά με τις σχολικές του εργασίες, αλλά μια καλή στρατηγική των γονιών του είναι να μην τον επιπλήττουν και να μη τον συγκρίνουν με τους αδελφούς και τις αδελφές του. Π.χ., αντί να τον κάνουν να νιώσει ντροπή, θα είναι καλύτερη τακτική να τον προκαλέσουν. Μεταξύ των φίλων του θα είναι ο αρχηγός. Θα φτιάχνει καινούργια παιγνίδια και πάντα θα προσπαθεί να κερδίζει. Το αγόρι Κριός πρέπει να μάθει να υπακούει σε πολύ νεαρή ηλικία ώστε ν’ αποφεύγονται μελλοντικά τα σοβαρά προβλήματα. Ο Νικόλας θα είναι καλόκαρδος, απονήρευτος αλλά και σταθερός και πεισματάρης. Επίσης η περηφάνειά του μπορεί εύκολα να πληγωθεί.
Τα δώρα των γενεθλίων του θα είναι πιό ευχάριστο να κρατώνται μυστικά, ως “έκπληξη”, αν και ο ίδιος είναι πολύ ανυπόμονος και δεν μπορεί να περιμένει τον κατάλληλο χρόνο. Θα είναι πολύ γενναιόδωρος και σπάταλος ώστε τα χρήματα δεν θα μένουν ποτέ στην τσέπη του. Αν δεχθεί κακή μεταχείριση ως παιδί, προφανώς θα γίνει πάρα πολύ επιθετικός στο μέλλον. Είναι καλύτερα οι γονείς να του ζητούν κάτι με ένα χαμόγελο μάλλον παρά να τον διατάζουν, έτσι ώστε να προσπαθήσει ακόμη πιο πολύ για να τους ικανοποιήσει. Εχει την ανάγκη να τον κρατούν απασχολημένο συμμετέχοντας σε σπορ ή αναπτύσσοντας δημιουργικά ενδιαφέροντα. Ο έπαινος είναι σημαντικότατος για τα παιδιά Κριούς προκειμένου να ωριμάσουν με το συναίσθημα της ευεξίας.

Ήλιος στον 11ο Οίκο
Ο Νικόλας θα είναι πάρα πολύ κοινωνικός και θα έχει πολλούς φίλους κατά τη διάρκεια της ζωής του. Μερικοί απ’ αυτούς θα είναι πάρα πολύ σημαντικοί και θα του προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη.
Αυτή η εξαιρετική στάση του προς τη φιλία ξεκινά από τη σχέση που έχει με τον πατέρα του, καθώς μεταξύ τους δεν θα υπάρχει ο παραδοσιακός ρόλος, όπου ο πατέρας έχει την εξουσία, αλλά μια πραγματική φιλία.
Παρόλη την υποχωρητική του στάση ως προς τους άλλους, δεν θ’ ακολουθεί τα βήματα κανενός. Θα είναι πάρα πολύ ιδεαλιστής και θα χαίρεται να συμμετέχει σε ομαδικές δραστηριότητες όπως είναι οι επιτροπές, τα κλαμπ και άλλοι συνεταιρισμοί. Συνήθως, δεν θα είναι εγωιστής και πάντα θα μοιράζεται ό,τι έχει.

Ήλιος εξάγωνο Σελήνη
Ο Νικόλας θα διαθέτει συναισθηματική ισορροπία και αυτοπεποίθηση ώστε ν’ αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα της ζωής του με δύναμη. Η παιδική του ηλικία θα τον προετοιμάσει για κάθε τι που θα κάνει στο μέλλον. Θα έχει την ικανότητα να “πηγαίνει με το ρεύμα” και όχι ενάντια σ’ αυτό. Επίσης, η εσωτερική του ισορροπία θα γοητεύει τους άλλους και θα μπορούσε να έχει επιτυχία με τις γυναίκες.

Ήλιος σύνοδος Ερμής
Θα έχει ισχυρό και πάρα πολύ ερευνητικό πνεύμα αν και, μερικές φορές, δεν θα ενεργεί λογικά αλλά παρορμητικά. Θα είναι φιλόδοξος και πολύ δημιουργικός. Μερικές φορές, θα είναι στοχαστικός και διορατικός και θ’ αναλύει το κάθε τι. Μπορεί να είναι πολύ εγωιστής, άκαμπτος και πεισματάρης, κυρίως όταν θυμώνει. Συνήθως, θα έχει δικές του ιδέες και τις περισσότερες φορές δεν θα είναι αμερόληπτος.

Ήλιος τετράγωνο Αρης
Θα είναι επιθετικός, εξωστρεφής, ενθουσιώδης και πάντα θα βρίσκεται στην επίθεση. Θ’ αγαπά τις προκλήσεις και τις ριψοκίνδυνες καταστάσεις και εξαιτίας τους θα είναι επιρρεπής στα ατυχήματα ή στους μώλωπες. Δεν θα φαίνεται να φοβάται τίποτε ούτε θα υποκύπτει σε κανένα. Η φυσική του δύναμη θα είναι ισχυρή αν και η ενεργητικότητά του μπορεί να είναι πάρα πολύ ανοργάνωτη. Θα θυμώνει πολύ εύκολα και πιθανότατα θα διαφωνεί με τον πατέρα του συνεχώς.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό γι’ αυτόν να μάθει πώς να μοιράζεται τα πράγματά του, προκειμένου να μειώσει την εγωιστική του στάση. Επίσης, είναι σημαντικότατο να διδαχθεί πώς να είναι περισσότερο υπομονετικός, να έχει καλύτερους τρόπους και να γίνει δημιουργικότερος. Ίσως υπερβάλλει σε κάποιες ανταγωνιστικές δραστηριότητες, όπως είναι τα σπορ.

Ήλιος τετράγωνο Δίας
Ο Νικόλας θα βρει τόση πολλή άνεση στη ζωή του ώστε δεν θα είναι πρόθυμος να προσπαθήσει πολύ προκειμένου να επιτύχει στους σκοπούς του, εξαιτίας της υπερπροστασίας που του προσφέρεται, κυρίως από τον πατέρα του. Επίσης, μπορεί να έχει μεγάλη αισιοδοξία και ειλικρίνεια, που θα μπορούσαν να τον κάνουν να πιστεύει σε ο,τιδήποτε. Ίσως επηρεάζεται εύκολα από τους άλλους.
Οι γονείς του θα πρέπει να είναι κάπως αυστηρότεροι μαζί του και πρέπει να τον διδάξουν ώστε να είναι περισσότερο πειθαρχημένος και να έχει περισσότερη αφοσίωση στα καθήκοντά του, διαφορετικά ως ενήλικος θα είναι πάρα πολύ ακατάστατος, επιεικής και εύκολα θα κάνει υπερβολικά πράγματα είτε στη διατροφή είτε στην κατανάλωση ποτών.

Ήλιος εξάγωνο Ποσειδώνας
Ο Νικόλας θα έχει διαίσθηση και θα είναι ιδεαλιστής. Η ενέργειά του μπορεί να διοχετευθεί μέσω της μουσικής ή της λογοτεχνικής έκφρασης, αν και η αντιληπτικότητά του μπορεί, επίσης, να τον οδηγήσει σε άλλους τομείς όπως π.χ. των επενδύσεων, της έρευνας, κλπ. Θα είναι πάρα πολύ ρομαντικός. Η ζωή του θα είναι γεμάτη φαντασία και ιδανικά που θα εκπληρωθούν σιγά-σιγά. Θα είναι αφοσιωμένος στο σπίτι και στην οικογένειά του γιατί πάντα θα έχει ανάγκη ένα αρμονικό μέρος όπου θα ηρεμεί το πνεύμα του.

Σελήνη: Η εικόνα του για τη μητέρα και οι ευαισθησίες του παιδιού

Σελήνη σε Διδύμους
Τα συναισθήματά του θ’ αλλάζουν πολύ γρήγορα και θα είναι κάπως ασταθή. Η υγιής περιέργειά του θα τον κάνει να επαγρυπνεί για νέες εμπειρίες. Θα του αρέσει να μιλά και, μερικές φορές, θα συζητά σχετικά με το συναισθηματικό του κόσμο τόσο ανοικτά ώστε τίποτε δεν θα μένει κρυφό. Η θαυμάσια διανοητική του ικανότητα θα του επιτρέπει να μαθαίνει πολύ γρήγορα και να έχει συχνά πολλές δραστηριότητες, στο ίδιο χρονικό διάστημα. Πολύ εύκολα θα νιώθει ότι πλήττει και το πνεύμα του θα χρειάζεται συνεχή παρακίνηση.
Από τη μητέρα του θα μάθει να ελέγχει τα συναισθήματα με τη λογική του και να δίνει αυτά τα συναισθήματα με λόγια και όχι με φυσικές πράξεις. Αυτή η αστρολογική θέση μπορεί να φέρει συναισθηματική απόσταση από τη μητέρα του. Ισως υπάρχει καλή επικοινωνία αλλά θ’ απουσιάζει η εγκαρδιότητα και η διαχυτικότητα. Επομένως, ίσως γίνει, ως ενήλικας, κάπως ψυχρός και αδιάφορος. Πάντα θα συμπεριφέρεται με λογικό και ευφυή τρόπο. Διαθέτει εξαιρετική φαντασία και είναι πολύ πιθανό ότι θα έχει την τάση να γράφει εκφράζοντας τον εσωτερικό του κόσμο.

Σελήνη στον 12ο Οίκο
Δεν θα του αρέσει να μιλά ή να δείχνει τα πραγματικά του συναισθήματα γιατί φοβάται μήπως δεν γίνει κατανοητός. Είναι πιθανό ότι θα έχει πολλές διαμάχες στη σχέση με τη μητέρα του. Ίσως δεν παίρνει την αγάπη που χρειάζεται. Θα μάθει να προστατεύει τον εαυτό του και να εκφράζει ήρεμα τα συναισθήματά του. Ως μεγάλος, ίσως έχει μυστικές υποθέσεις και μια πάρα πολύ ιδιωτική και κρυφή συναισθηματική ζωή. Από την άλλη πλευρά, θα έχει ανθρωπιστική στάση ως προς τους άλλους και πάντα θα είναι πρόθυμος να βοηθήσει τον κάθε ένα στις δύσκολες στιγμές του.

Σελήνη εξάγωνο Ερμής
Θα έχει οξυδερκές, γεμάτο φαντασία, λογικό και συνετό πνεύμα. Θα εκφράζεται με ωραίο και αρμονικό τρόπο. Θα είναι ευαίσθητος και θα λύνει τα προβλήματά του χωρίς άγχος. Θα έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει τα συναισθήματα των άλλων, κάτι που του δίνει την δυνατότητα να καθοδηγεί τους άλλους ή να γίνει ένας οραματιστής.

Σελήνη τετράγωνο Ουρανός
Ο Νικόλας θα έχει μιαν εξαιρετική ευφυΐα αλλά, συγχρόνως, θα είναι πεισματάρης, φανατικός, αναρχικός και θα νοιώθει συναισθηματική πίεση. Θα είναι πάρα πολύ ανήσυχος και μπορεί να έχει την τάση να αντιδρά υπερβολικά σε κάθε κατάσταση. Η μητέρα του θα είναι πρωτότυπη και ίσως πολύ νευρική. Είναι πολύ πιθανόν ότι θ’ αλλάζει συχνότατα τον τόπο διαμονής του και αυτό θα μπορούσε να τον κάνει συναισθηματικά ασταθή. Μελλοντικά, ίσως συνδεθεί στενά με ασυνήθιστα άτομα και μπορεί να έχει προβλήματα επικοινωνίας με το συναισθηματικό κόσμο των άλλων.

Σελήνη τρίγωνο Ποσειδώνας
Ο Νικόλας θα είναι ιδεαλιστής και ονειροπόλος. Η έμπνευση και η διαίσθησή του θα είναι αξιοσημείωτες και θα μπορούσε να διακριθεί σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως π.χ. η μουσική ή το θέατρο. Θα είναι υπερβολικά ευαίσθητος σε ότι συμβαίνει γύρω του. Επίσης, θα έχει καλοπροαίρετη διάθεση για όσους είναι ανίσχυροι. Ο ψυχικός του κόσμος θα εναρμονίζεται όταν έρχεται σε επαφή με το νερό.

Ερμής: Η επικοινωνία του παιδιού. Ευφυία και διανοητικές ικανότητες

Ερμής στον 10ο Οίκο
Ο Νικόλας θα επικοινωνεί εύκολα με τους άλλους και θα είναι εξωστρεφής και καλότυχος. Θ’ αλλάξει εργασία αρκετές φορές και είναι πιθανό ότι θα έχει περισσότερες από μια εργασίες, το ίδιο χρονικό διάστημα. Το επάγγελμά του θα είναι πολύ σημαντικό. Θα έλκεται από την πολιτική ή οποιοδήποτε άλλο τομέα που θα του δίνει τη δυνατότητα να έρχεται σε επαφή με το κοινό. Θα είναι πολύ καλός στη μετάδοση των ιδεών του και θα μπορούσε να διακριθεί ως ρήτορας.
Το έξυπνο και δραστήριο μυαλό του πάντα θα του δίνει την ικανότητα να οργανώνει και να χειρίζεται τους άλλους. Προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του θα μπορούσε να γίνει υπερβολικά φιλόδοξος ακόμη και ιδιοτελής. Ασφαλώς θα διακριθεί σε κάθε επάγγελμα που θα επιλέξει υπολογίζοντας στην ευφυΐα και στον πλούτο των ιδεών του. Η επιρροή του πατέρα του θα είναι απόλυτα σημαντική για την ανάπτυξη της νόησής του.

Ερμής τετράγωνο Αρης
Θα είναι πάρα πολύ επιθετικός και αυθόρμητος όταν εκφράζει τις απόψεις του. Θα χάνει εύκολα την ψυχραιμία του και θα δείχνει φανερά την αντιπάθειά του. Θα έχει έντονο ανταγωνιστικό πνεύμα και θα χαίρεται τις συζητήσεις και τους διαπληκτισμούς αν και μερικές φορές το λεξιλόγιό του θα είναι ανάρμοστο και θα κάνει εύκολα εχθρούς. Πρέπει να μάθει να συγκρατείται, να σκέπτεται πριν ενεργήσει και να εκφράζει περισσότερο λεπτά τις αντιλήψεις του. Όταν θυμώνει πολύ, πρέπει να μένει μακριά από τα εργαλεία ή τις μηχανές, γιατί έχει τάση προς τα ατυχήματα.

Ερμής τετράγωνο Δίας
Το μυαλό του θα είναι έξυπνο αλλά όχι πολύ καλά οργανωμένο. Θα μπορούσε να βγάλει γρήγορα συμπεράσματα αλλά χωρίς τη γνώση των γεγονότων. Πρέπει να μάθει να είναι περισσότερο πειθαρχημένος, να συγκεντρώνεται πιο πολύ στις λεπτομέρειες και να επιμένει στα σχέδιά του. Θα είναι πάρα πολύ γενναιόδωρος και αισιόδοξος, αν και η υπερβολικά θετική αντίληψή του μπορεί να τον βγάλει από την πραγματικότητα.

Λέοντα στον 3ο οίκο (ακμή)
Το μυαλό του θα είναι δημιουργικό και πρωτότυπο. Θα δείξει ενδιαφέρον για να μάθει κάποια δημιουργικά και καλλιτεχνικά θέματα όπου θα μπορέσει να εκφράσει τα πολλαπλά ταλέντα του. Γεννήθηκε να κυβερνά και να οδηγεί τους άλλους. Θα εκφράζει τις ιδέες του με σταθερότητα και αυταρχικότητα αλλά και με υπερηφάνεια. Παρ’ όλη την αυταρχική του διάθεση, θα κατευθύνει τις ιδέες και τα σχέδιά του προς τους άλλους προκειμένου να τους ευεργετήσει και να τους βοηθήσει. Θα εργαστεί για την ευημερία των άλλων με όλη του τη δύναμη. Η δημιουργική του φαντασία θα εκδηλώνεται σε οτιδήποτε κάνει και, γενικά, θα έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις.

Αισθήματα, ικανότητα για αγάπη. Ο τρόπος που θα δρα

Αφροδίτη σε Κριό
Ο Νικόλας θα είναι εγκάρδιος και θα εκφράζεται ανοικτά. Πιθανόν, θα δείξει τα συναισθήματά του με άγριο και εγωιστικό τρόπο. Επίσης, θα είναι κτητικός και ιδιότροπος κι αυτό μπορεί να γίνει η αιτία μερικών προβλημάτων του ερωτικής του ζωής. Θ’ απολαμβάνει έντονα τον έρωτα και θα ενεργεί σύμφωνα με τις παρορμήσεις του. Θα έχει το στυλ του κατακτητή και θα γοητεύει τους θαυμαστές του και είναι πολύ πιθανό ότι θα έχει πολλές ρομαντικές περιπέτειες. Θα είναι ένα πρόσωπο που ξεκινά φιλίες ή ειδύλλια. Αυτή η αστρολογική θέση μπορεί να τον κάνει ανυπόμονο ή εκρηκτικό και συχνά δεν εκτιμά την αγάπη που νιώθει. Είναι σημαντικότατο γι’ αυτόν να γνωρίζει καλύτερα τα συναισθήματα των άλλων.

Αρης σε Καρκίνο
Οι ενέργειες και οι αντιδράσεις του θα εξαρτώνται πάντα από τους τρόπους του. Όποτε νιώθει θετικά και χαρούμενα θα ενεργεί με εμπιστοσύνη και οξυδέρκεια, όταν όμως αισθάνεται αδύναμα και είναι θλιμμένος τότε γίνεται οξύθυμος και ανυπόμονος. Πιθανότατα, δεν θα δείχνει επιθετικότητα και όταν τον προσβάλλει κάποιος ίσως το κρατήσει μέσα του και κατόπιν γίνει μνησίκακος. Αυτή η αστρολογική θέση, μπορεί να υποδεικνύει μιαν ένταση και ασυμφωνία στις οικογενειακές σχέσεις, με λογομαχίες και συχνές παρεξηγήσεις.
Μερικές φορές, η μητέρα του είναι πάρα πολύ κυριαρχική και μάχεται, με τον τρόπο της, να τον κάνει να της μοιάσει ή να του επιβάλει έναν άλλο τρόπο ζωής, πράγμα που πιθανό να τον φέρνει σε συχνή σύγκρουση μαζί της. Παρ’ όλη όμως τη δυσαρμονία, ο Νικόλας θα είναι πιστός στην οικογένειά του. Σε επείγουσες καταστάσεις θα δείχνει ηρεμία και δύναμη. Πρέπει να μάθει να χειρίζεται την ενεργητικότητά του με πειθαρχία και συνέχεια, να γίνει περισσότερο επιεικής όσον αφορά τα κριτήριά του και να συγκρατεί την επιθετικότητά του, ότι κι αν συμβαίνει.

Δίας σε Αιγόκερω
Θα θέσει όλες τις ιδέες του σ’ ένα πρακτικό επίπεδο. Θα θελήσει να δει πραγματικά αποτελέσματα. Θα είναι ρεαλιστής και η στάση του σχετικά με την εργασία και τη δράση θα είναι θετική. Θα έχει ανάγκη να νιώθει ότι σιγά-σιγά οι σκοποί του πραγματοποιούνται. Θα έχει έντονη αίσθηση του ευθύνης και, μερικές φορές, ίσως είναι αυστηρός με τον εαυτό του όταν κάνει κάποιο λάθος. Πρέπει να μάθει να προσαρμόζεται καλύτερα και να είναι επιεικής με τα ελαττώματα τα δικά του και των άλλων.

Κρόνος σε Παρθένο
Ο Νικόλας θα εργάζεται σκληρά και προσεκτικά, διατηρώντας ηθική και ευσυνείδητη στάση. Θα είναι πάρα πολύ αποδοτικός, σταθερός και διορατικός σχετικά με τα καθήκοντά του. Θα επιδείξει μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες και πάντα θ’ αναζητά την τελειότητα σε κάθε τι που κάνει. Πρέπει να καλλιεργήσει την αίσθηση του χιούμορ και να μάθει ότι δεν πρέπει ν’ ανησυχεί για το κάθε τι. Κάθε φορά που νιώθει ότι είναι χρήσιμος, η αυτοεκτίμησή του θα αυξάνεται. Η πρακτική και ρεαλιστική του στάση μπορεί να μειώσει αισθητά τον ιδεαλισμό και τη φαντασία του.
Από πολύ νεαρή ηλικία, ο Νικόλας θ’ αναπτύξει μια κριτική στάση απέναντι στους ανθρώπους και στον εαυτό του. Ίσως επικρίνει τον εαυτό του για κάθε λάθος που κάνει και μ’ αυτό τον τρόπο εμποδιστούν, μελλοντικά, οι πρωτοβουλίες του. Πρέπει να μάθει να χαλαρώνει περισσότερο, ν’ αποδέχεται τα λάθη του και να ξεκινά την ανάπτυξή του από αυτά.

Αφροδίτη στον 10ο Οίκο
Ο Νικόλας θα έχει πολλές φιλοδοξίες και θ’ απολαμβάνει την κοινωνική επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της ζωής του θα δεχθεί τη βοήθεια των άλλων. Οι σχέσεις με τον πατέρα του πιθανόν να είναι τρυφερές κι αυτό θα τον βοηθήσει στην επιτυχία των στόχων του. Ο γάμος του θ’ αυξήσει την κοινωνική του θέση. Γεννήθηκε με μια βαθιά αίσθηση της διπλωματίας και θα έχει μεγάλη επιτυχία στις σχέσεις του με το κοινό.

Αρης στον 1ο οίκο
Επίσης ο Νικόλας θα είναι πάρα πολύ θετικός, σταθερός, δραστήριος και μαχητικός. Θα είναι πάρα πολύ δυνατός, με έντονη ενεργητικότητα, η οποία θα τον εξωθήσει να βρίσκεται σταθερά σε κίνηση. Πρέπει να μάθει πώς να συγκρατεί την ανυπομονησία του και τη μαχητικότητά του και να διοχετεύει την ενεργητικότητά του σε δημιουργικότερους δρόμους. Εξαιτίας του μεγάλου ενθουσιασμού του, θα θελήσει να είναι κάτω από τον έλεγχο του πολλά πράγματα και καταστάσεις από το άμεσο περιβάλλον του και εύκολα θα πάρει το ρόλο του αρχηγού. Θα είναι κατά κάποιο τρόπο επιθετικός, θα έχει εμπιστοσύνη στο ν’ αρχίσει νέα πράγματα και συχνά θα είναι ο πρώτος που θα τελειώσει κάτι.
Ενα από τα προβλήματα που θ’ αντιμετωπίσει είναι η χωρίς έλεγχο ανησυχία του και ο παρορμητισμός του. Η δυναμική του ενεργητικότητα φρόνιμο θα ήταν να διοχετευθεί στον αθλητισμό και σε άλλες φυσικές δραστηριότητες που απαιτούν μυϊκή δύναμη. Θα του αρέσει ο ανταγωνισμός και οι προκλήσεις. Θα ελκύεται από τις επικίνδυνες καταστάσεις, που θα τον κάνουν επιρρεπή σε εγκαύματα, σε μώλωπες και σε μικροτραυματισμούς. Οι γονείς του πρέπει να τον επιβλέπουν από την ώρα που θ’ αρχίσει να περπατάει ακόμη κι όταν έχει πλέον την ικανότητα να σκαρφαλώνει στα δένδρα, καθώς και να βρουν δημιουργικούς τρόπους προκειμένου να χρησιμοποιήσει την ενεργητικότητά του περισσότερο παρά να την ελέγξει ή να την αναστείλει. Ακόμη, οι γονείς του πρέπει να θυμούνται ότι έχει γεννηθεί για να γίνει αρχηγός.

Δίας στον 7ο Οίκο
Όταν θα επιλέγει φίλους, θα προσέχει πολύ. Η συμπαθητική του στάση θα του προσφέρει επιτυχείς επαφές με το κοινό καθώς και με τις σχέσεις του. Αυτή η αστρολογική θέση θα του φέρει, μελλοντικά, ένα ευτυχισμένο και τυχερό γάμο με ένα άτομο από την υψηλή κοινωνία ή με καλή οικονομική και κοινωνική θέση. Επίσης, θα είναι τυχερός με τα νομικά ζητήματα αλλά δεν πρέπει να είναι τόσο αισιόδοξος και υπερβολικά ειλικρινής με τους άλλους.

Κρόνος στον 3ο Οίκο
Ο Νικόλας πρέπει να έχει καλή διαπαιδαγώγηση και υποστήριξη σχετικά με τις μελέτες του. Το μυαλό του θα είναι διαπεραστικό και συγκεντρωμένο. Πιθανότατα, δεν θα έχει καλή σχέση με τα αδέλφια του και οι γονείς του θα πρέπει ν’ αποφύγουν τη σύγκρισή του μαζί τους, γιατί ακόμη και η ήπια κριτική ίσως τον κάνει να νιώσει μικρός και παραγκωνισμένος. Μπορεί να είναι επιρρεπής σε προβλήματα επικοινωνίας, να αισθάνεται ότι παρεμποδίζεται σχετικά με την έκφραση των ιδεών και των συναισθημάτων του.
Επίσης, μπορεί να έχει την τάση να είναι μελαγχολικός και καταπιεσμένος. Θα διαθέτει πολύ συντηρητικό πνεύμα και θα προτιμά τις πραγματικές και συγκεκριμένες ιδέες παρά τις αφηρημένες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γι’ αυτόν να εκθετεί σε θετικές ιδέες, επειδή ό,τι μαθαίνει κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας θα παραμείνει άθικτο σ’ όλη τη ζωή του.

Πλανητικές Όψεις: Συνδυάστε τις με τα ανάλογα κεφάλαια

Αφροδίτη τετράγωνο Πλούτωνας
Ο Νικόλας θα έχει αξιώσεις από τα άτομα που αγαπά. Θα είναι πολύ ζηλιάρης όταν κάποιος φίλος του έχει άλλο φίλο και θα προσπαθήσει να του αποσπάσει όλη την προσοχή του. Η συναισθηματική του ζωή θα είναι βαθύτατη και πολύ περίπλοκη, συγχρόνως. Είναι προφανές ότι θα εξεγερθεί, ενάντια σε μια οικογένεια που είναι κατά ένα τρόπο χαοτική, με έντονες εκδηλώσεις αγάπης καθώς και με επιθετικότητα.
Το πάθος του σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να τον τυφλώσει και ίσως περιπλέξει την ζωή με χρηματικό ή υλικό κόστος. Η σεξουαλικότητά του θα είναι, επίσης, έντονη και θα ήταν καλό γι’ αυτόν να έχει καλή εκπαίδευση γι’ αυτά τα ζητήματα. Θα έχει την εμπειρία ενός θυελλώδους ειδυλλίου με ακραία συναισθήματα ως προς τη σύντροφό του, φτάνοντας από την αγάπη στο μίσος και αντίθετα.

Αρης τρίγωνο Ουρανός
Ο Νικόλας θα εργάζεται σκληρά και θα δείχνει μεγάλο ενθουσιασμό, ζωντάνια, φυσική δύναμη και δημιουργικότητα. Θα έχει αυτοέλεγχο και θετικότατη στάση ως προς τη ζωή. Θα λύνει τα προβλήματά του πολύ εύκολα αντιδρώντας με ορθότητα και αποτελεσματικότητα. Για να διακριθεί σε κάποιο τομέα πρέπει να νιώθει ότι μπορεί να κινηθεί και να εκφραστεί ελεύθερα. Θα έλκεται απ’ οτιδήποτε νέο, πρωτότυπο και από τις επαναστατικές ιδέες αλλά θ’ απορρίπτει οποιουδήποτε είδους επιθετικότητα και φανατισμό.

Δίας εξάγωνο Ουρανός
Θα έχει θαυμάσια δημιουργική δύναμη. Θα είναι αποφασιστικός, πρακτικός και θα εμπλουτίζει κάθε στόχο για τον οποίο εργάζεται. Η προσωπική του ελευθερία θα είναι πάντα σημαντικότατη και θ’ αντιστέκεται σε κάθε σχέση που θα τον δεσμεύει και θα τον περιορίζει. Η πνευματική του ενεργητικότητα θα είναι εξαιρετική και, μολονότι θα μπορούσε να φέρεται πάρα πολύ εγκάρδια, δεν θα είναι πολύ συναισθηματικός.

Κρόνος τρίγωνο Πλούτωνας
Θα διαθέτει μια θαυμάσια δυναμική θέληση που θα του επιτρέψει να επιβληθεί σε όλες τις απογοητεύσεις και τους περιορισμούς της ζωής του. Η ενεργητικότητά του θα είναι τεράστια και θα έχει τη δύναμη να τη συγκεντρώνει και να τη διοχετεύει με οργανωμένο τρόπο. Δεν θα φοβάται τις προκλήσεις και θ’ αναπτύξει μια απίστευτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Θα δείξει μιαν έντονη αίσθηση της ευθύνης και συνήθως θα είναι επιεικής με τους άλλους γιατί θα είναι περισσότερο εύκολο να ελέγξει τα συναισθήματά του.

Πεπρωμένο: Προορισμός, επάγγελμα. Επιτυχία και αναγνώριση

Στους Ιχθείς το Μεσουράνημα -15 έως 30 μοίρες –
Το πεπρωμένο του θα τον κάνει να ενδιαφερθεί για τις φυσικές επιστήμες καθώς και για τη χημεία και τη μηχανική. Θα δραστηριοποιηθεί κατά πολύ προκειμένου ν’ ακολουθήσει το δικό του λειτούργημα, αν και ίσως εκδηλώσει έλλειψη επιμονής. Θα είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν να δεχθεί ενθάρρυνση στην εκπλήρωση των μελετών του, αλλιώς, θα προοδεύει αργά και ίσως τις εγκαταλείψει επειδή δεν θα έχει αρκετή υπομονή. Θα δείξει ενδιαφέρον σε εργασίες που θα είναι συνδεδεμένες με φωτιά, μέταλλα και, γενικά, χημικά προϊόντα.
Ως νεαρός, πιθανό να βρεθεί σε κατάσταση σύγχυσης και αναποφασιστικότητας σχετικά με την καριέρα του και θ’ αλλάξει κατεύθυνση περισσότερες από μια φορά. Καθώς μεγαλώνει, είναι πολύ πιθανόν ότι θ’ αλλάξει εργασία πολλές φορές ενώ οι φιλοδοξίες του θα είναι σαφείς και καθορισμένες ώστε να έχει την επιτυχία με το μέρος του. Η πνευματικότητά του θα είναι συνδεδεμένη με τους στόχους του και θα είναι πάρα πολύ σημαντικό γι’ αυτόν να νιώθει χρήσιμος και εξυπηρετικός. Η μεγάλη φαντασία του και η έμπνευσή του θα τον κάνει καλό σε καλλιτεχνικές και λογοτεχνικές δραστηριότητες.
Η επιλογή της καριέρας του μπορεί να είναι κάποιο από αυτά τα επαγγέλματα ή ένας συνδυασμός μερικών απ’ αυτά: κτηνίατρος, βοτανολόγος, γιατρός, χειρουργός, δικηγόρος, ψυχολόγος, ψυχίατρος, χημικός σε βιομηχανία, θεραπευτής, οικολόγος, δημοσιογράφος, στο θέατρο, κλπ. ή κάθε επάγγελμα όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει, συγχρόνως, και τη φαντασία του και τη θέλησή του να εξυπηρετεί.
Είναι προφανές ότι στο σπίτι του δέχεται μικρή καθοδήγηση και επιτήρηση. Οι γονείς του θα μπορούσαν να ζουν ξεχωριστά ή να είναι πολύ απασχολημένοι. Πολλές φορές δεν θα έχει την ικανότητα να “βαδίσει μόνος” και θα έχει ανάγκη από υποστήριξη. Γι’ αυτό ίσως βρεθεί σε σύγχυση ή διαψευσθεί σχετικά με τις αποφάσεις που έχει πάρει. Θα πρέπει να προσέχει και να επιδιώκει να έχει καλούς φίλους, γιατί είναι άτομο που επηρεάζεται εύκολα.

Υγεία: ΠΙΘΑΝΑ προβλήματα και συστάσεις για καλύτερη διατροφή
Σε αυτό το κεφάλαιο αναλύονται οι συνθήκες της υγείας του παιδιού σας. Αναφέρονται μερικές ροπές ή πιθανότητες φυσικών νοσημάτων συνδυασμένες με τις Αστρολογικές παρατηρήσεις και αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να υποφέρει από όλα όσα αναφέρονται. Σημαίνει όμως ότι είναι κάποια από τα αδύνατα σημεία του. Συμπληρωματικά, όπου θεωρείται απαραίτητο γίνονται συστάσεις για καλύτερη διατροφή.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!! ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΟΣ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΣΕΙ!!! Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΩΝ!!!

Ήλιος σε Κριό
Ο Αρης κυβερνά τη νοημοσύνη, τον εγκέφαλο, το κρανίο, τα μάτια, το πρόσωπο, την άνω γνάθο και τις εσωκαρωτιδικές αρτηρίες. Ο Νικόλας θα έχει την τάση να υποφέρει από ισχυρούς πονοκεφάλους, υψηλούς πυρετούς, προβλήματα από τα μάτια ή τα αυτιά, πονόδοντους, αιμορραγίες, κ.λπ.
Γενικά, θα έχει καλή ζωτικότητα και θ’ αναρρώνει αρκετά γρήγορα από τις φυσικές ταλαιπωρίες. Τα περισσότερα από τα προβλήματά του θα δημιουργηθούν λόγω του παρορμητισμού, της επιθετικότητας και της ανυπομονησίας του. Είναι πιθανόν ότι θα του αρέσει να τρώει κρέας και δυνατές ή πολύ πικάντικες τροφές παρά λαχανικά. Μερικά από τα πεπτικά προβλήματα θα προέρχονται από την βιαστική κατάποση, με συνέπεια την κακή πέψη.
Με στόχο να έχει καλή υγεία, θα πρέπει πάντα να έχει υπόψη του την εξής συμβουλή: θα πρέπει να εξασκείται σε κάποιο σπορ σχεδόν κάθε μέρα, κυρίως σε κάποιο που απαιτεί φυσική προσπάθεια. Θα πρέπει να πίνει μεγάλες ποσότητες αγνού νερού και ν’ αποφεύγει τη σόδα. Πρέπει να μάθει ν’ ακολουθεί μια καλή και ποικίλη διατροφή, μη εξαιρουμένων των λαχανικών και των φρούτων. Θα πρέπει, επίσης, ν’ αρχίσει να ελέγχει τα εκρηκτικά του συναισθήματα και να κοιμάται κανονικές ώρες. Πρέπει να μη διασκεδάζει σε αποπνικτικούς χώρους, γεμάτους καπνό και να ζεί, γενικά, σε φωτεινά μέρη. Πρέπει ν’ αποφεύγει την κακή συμπεριφορά και τις εκνευριστικές σχέσεις.

Κρόνος σε Παρθένο
Αυτή η αστρολογική θέση ίσως προκαλέσει εντερικά προβλήματα, δυσκοιλιότητα, κολίτιδα, διάρροια, άτονες περισταλτικές κινήσεις και/ή μικρή δράση των ενζύμων στο ήπαρ. Πρέπει να βοηθήσει τις γαστρεντερικές λειτουργίες επιλέγοντας τροφές πλούσιες σε ίνες.

Στον Σκορπιό η ακμή του 6ου οίκου
Τα προβλήματα μικρής διάρκειας έχουν σχέση με την υγεία του και ίσως πηγάζουν από την έλλειψη πεπτικών ενζύμων ή Βιταμίνης Β-13. Τα πιο κοινά προβλήματα μπορεί να προέρχονται από αλλαγές στο μεταβολισμό ή στην κληρονομικότητα, από ακανόνιστη παραγωγή λευκών και ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενδοκρινολογικά προβλήματα, ασθένειες στο ρινικό βλεννογόνο και στους χόνδρους, από μολύνσεις στα γεννητικά όργανα, κλπ.
Με σκοπό να αποτρέψει αυτά τα προβλήματα θα μπορούσε να συμπεριλάβει στο διαιτολόγιό του: αρακά, σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια, αντίδια, πατάτες, μπρόκολα, μαρούλι, καρότα, ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδα, αβοκάντο, δαμάσκηνα, γιαούρτι, κρέμα-τυρί, αυγά, γύρη μέλισσας και ψάρι κυρίως τόνο.
Τα μακρόχρονα προβλήματα θα πηγάζουν από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και αμύλου, από την έλλειψη Βιταμινών Ε και Ρ, νιασίνης, χαλκού και χρωμίου. Τα προβληματικότερα όργανα θα είναι ο λαιμός, ο τράχηλος εξαιτίας κοινών ασθενειών όπως π.χ. η αμυγδαλίτιδα, η κυνάγχη, φλεγμονές, απώλεια φωνής, πολύποδες, κ.λπ.
Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό ν’ αντικαταστήσει τη ζάχαρη με κάποιο υποκατάστατο όπως είναι το μέλι, η ακατέργαστη ζάχαρη, το ρύζι μελάσα, κλπ. Επίσης, θα μπορούσε να προσθέσει στο διαιτολόγιό του: φρέσκα φρούτα (εποχιακά), σκούρο ρύζι, σπόρους σιταριού, σταφίδες, φυστικοβούτυρο, κλπ. και να μετριάσει σκόπιμα τα γλυκά. Επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό γι’ αυτόν να έχει υπαίθριες φυσικές δραστηριότητες προκειμένου να οξυγονωθεί επαρκώς το αίμα του.

Γενεαλογικές επιρροές του παιδιού:
Κοινές ιδέες & συναισθήματα των ατόμων της γενιάς του

Ουρανός σε Ιχθείς
Ο Νικόλας ανήκει σε μια δημιουργική γενικά, με μεγάλη καλλιτεχνική έμπνευση, που θα προωθήσει και θα προσφέρει στη μουσική, στο θέατρο, στη λογοτεχνία και στη φιλοσοφία. Τα άτομα αυτά θα δημιουργήσουν νέο στυλ που θα εκφράζεται με πολύ εκλεπτυσμένο τρόπο και θα επηρεάσουν για πολλά χρόνια τις επόμενες γενεές. Επίσης, θα ενδιαφερθούν για τα μυστικά θέματα των μη δυτικών φιλοσοφιών. Ως μέλος αυτής της γενιάς θα έχει καλές προθέσεις, θα είναι διαισθητικός, ιδεαλιστής και θα διαθέτει μεγάλη φαντασία. Ωστόσο, η μεγάλη ευαισθησία του ίσως τον κάνει ανήσυχο και ν’ αντιδρά γρήγορα στο κάθε τι. Πιθανότατα, θα διακατέχεται από μια διάθεση φυγής από τα προβλήματα και θα δυσαρεστείται πολύ από οποιαδήποτε κριτική ή προσβολή.

Ποσειδώνας σε Υδροχόο
Όσοι ανήκουν σ’ αυτή τη γενιά θα είναι προοδευτικοί και ανοιχτόμυαλοι σχετικά με την αποδοχή νέων φιλοσοφικών και θρησκευτικών ιδεών. Θα έχουν μεγάλη διαίσθηση και την έμπνευση να δημιουργήσουν νέα πράγματα σε πολλούς τομείς. Η επιστημονική πρόοδος θα είναι σημαντική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και οι επινοήσεις της μηχανικής καθώς και τα νέα στοιχεία που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή θα εκπλήττουν εξαιτίας της πρωτοτυπίας τους.
Ως μέλος αυτής της γενιάς, ο Νικόλας θα είναι συναισθηματικός, θα έχει την ικανότητα να κατανοεί τις αφηρημένες έννοιες και μεγάλη δημιουργικότητα, η οποία θα εφαρμόζεται με πρακτικούς και λαμπρούς τρόπους. Θα ενδιαφέρεται για τα ανθρωπιστικά θέματα και θα ζει σε μια περίοδο όπου οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις θα οδηγούν στην αρχή ενός ειρηνικού και αρμονικού κόσμου.

Πλούτωνας σε Αιγόκερω
Όσοι ανήκουν στη γενιά του θα είναι πρακτικοί και τα οράματά τους για τη ζωή θα είναι ρεαλιστικά. Θα εργασθούν πολύ σκληρά προκειμένου να βελτιώσουν κάθε όψη της κοινωνικής τους ζωής και πολλοί απ’ αυτούς θα είναι αληθινοί πολιτικοί αρχηγοί ή οικονομικοί αναμορφωτές. Θα είναι πρόθυμοι ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και πάντα θα είναι έτοιμοι για δράση αν και μπορεί να παραμελήσουν τις συναισθηματικές τους ανάγκες. Ως μέλος αυτής της γενιάς, θα επιδείξει μεγάλη επιμονή, φιλοδοξία και την ικανότητα να οργανώνει και να χειρίζεται οποιοδήποτε ζήτημα με αποτελεσματικό τρόπο. Θα είναι πολύ συντηρητικός και υλιστής. Πρέπει να μάθει πώς να εκφράζει περισσότερο ανοικτά τα συναισθήματά του.

Ουρανός στον 10ο Οίκο
Ο Νικόλας θα είναι πολύ πρωτότυπος, με μεγάλη φαντασία, αλτρουιστής έχοντας το αίσθημα του ανθρωπισμού. Η επαγγελματική του καριέρα δεν θα είναι τυπική ή σταθερή και θα υπάρξουν πολλές αλλαγές σ’ αυτό τον τομέα της ζωής του. Θα ενδιαφέρεται για την κοινωνία ή, πιθανότατα, για την Αστρολογία και τις απόκρυφες επιστήμες. Θα έχει οράματα και την ικανότητα να μοιράζεται τις ιδέες του με τους άλλους και να ηγείται, αν και μπορεί να βρει κάποια αντίθεση και δυσαρέσκεια ως προς τις πρωτότυπες και ασυνήθιστες σκέψεις του. Θα έχει παραγωγική συνεργασία στον επαγγελματικό χώρο λαμβάνοντας υπόψη τα “αλλόκοτα” οράματά του.

Ποσειδώνας στον 9ο Οίκο
Ο Νικόλας θα είναι επιεικής, διαισθητικός, ευσυγκίνητος και ευσεβής. Θα ενδιαφέρεται πολύ για την εκπαίδευση καθώς και για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Θα του αρέσει να ταξιδεύει κυρίως σε εξωτικά και μακρινά μέρη. Θα έχει την ικανότητα να επικοινωνεί σε διαφορετικές γλώσσες, σχεδόν εύκολα. Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό γι’ αυτόν να προσπαθήσει να μετριάσει το θρησκευτικό φανατισμό του. Επίσης, θα πρέπει ν’ αναπτύξει μια πρακτική στάση ως προς τα προβλήματά του.

Πλούτωνας στον 6ο Οίκο
Ο Νικόλας θα πάρει πολύ σοβαρά την εργασία και τις ευθύνες του. Θα συγκεντρώνεται και θα αφιερώνεται απόλυτα στο επάγγελμά του. Θα είναι εντελώς αυτοτελής και θα του αρέσει να εργάζεται ανεξάρτητα. Θα δείξει ενδιαφέρον για τη διατροφή και την υγεία, σε προσωπικό επίπεδο καθώς και για όσους βρίσκονται γύρω του. Θα έχει μεγάλη ανάγκη τους άλλους κι αυτό θα γίνει ένα μεγάλο μέρος της εργασίας του ανεξάρτητα από το επάγγελμά του.
Αυτή η αστρολογική θέση ίσως προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του και προκειμένου ν’ αποφευχθούν οι ασθένειες καλό θα είναι να διοχετεύσει την ενεργητικότητά του σε δραστηριότητες που θα μπορούσαν να την απαλλάξουν από το άγχος, την απογοήτευση και τις ενοχλήσεις. Κάθε είδους αρνητική ενέργεια που κρατά μέσα του θα είναι η αιτία των προβλημάτων της υγείας του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια