Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στη Λάρισα η σκυτάλη της Running Out of Time

Στη Λάρισα έφτασε η παγκόσμια σκυταλοδρομία Running Out of Time, που ξεκίνησε από τη Γλασκόβη της Σκωτίας στις 30 Σεπτεμβρίου και ήδη έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδας καθ’ οδόν προς το Sharm el-Sheikh στην Αίγυπτο, μέσω Κύπρου και Ισραήλ. 
Λίγο πριν τις 11 το βράδυ, έγινε η αλλαγή της σκυτάλης μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης, εκεί όπου ο Κώστας Γκόλτσιος παρέδωσε στον Στέλιο Καρανίκα, για να συνεχίσει τη διαδρομή μέχρι τη Νίκαια η Λαρισαία διακοσμήτρια και αθλήτρια Νατάσα Πατιράκη, συνοδεύοντας ένα κορίτσι με ειδικές ανάγκες, στην πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς. 
Το παρών έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Βαγγέλης Μόρας, στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων καθώς και μέλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων που θα συνοδεύουν τους δρομείς σ όλη τη διαδρομή τους εντός του Δήμου Λαρισαίων. 
Σε δήλωσή του ο κ. Μόρας τόνισε πως “σαν δήμος Λαρισαίων δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από αυτόν τον αγώνα. Είμαστε δίπλα σε αυτή την σκυταλοδρομία, όπως βλέπετε υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα μηνύματα για τον πλανήτη μας, είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις φωνές μαζί με αυτά τα παιδιά ώστε να φτάσουν στους ηγέτες που αποφασίζουν για το μέλλον του πλανήτη ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι αυστηρά, έτσι ώστε τα παιδιά μας να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, ένα καλύτερο αύριο”. 
Στόχος είναι να παραδοθεί η σκυτάλη και το μήνυμα για την αναγκαιότητα καθολικής, ποιοτικής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο μεταξύ 6 – 18 Νοεμβρίου 2022. 
Τη σκυταλοδρομία υποστηρίζουν η UNESCO και η UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) καθώς και σημαντικές προσωπικότητες, με προεξάρχοντα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο, που με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΕΕΠΦ, στηρίζει το μήνυμα της σκυτάλης, για την αναγκαιότητα της ποιοτικής εκπαίδευσης για το κλίμα, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κλιματική αλλαγή. 
Το αδιάκοπο ταξίδι της σκυτάλης στην Ελλάδα ξεκίνησε χθες Δευτέρα από τη Μεγάλη Πρέσπα, και θα παραδοθεί στις 27 Οκτωβρίου στη Μαρίνα Φλοίσβου, απ’ όπου με ιστιοπλοϊκό θα συνεχίσει το ταξίδι της για τον επόμενο σταθμό, την Κύπρο. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια