Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα ψεγάδια της σημερινής κοινωνίας σε εικόνες

O Pawel Kuczynski είναι ένας σύγχρονος φιλόσοφος και καλλιτέχνης. Γιατί τονίζω το «σύγχρονος»; Γιατί ο 45χρονος Πολωνός είναι δημοφιλής για τον τρόπο που εκφράζει τις ιδέες του: μέσω σατιρικών illustrations που δίνουν τροφή για σκέψη.
Χρησιμοποιεί πλούσια χρώματα και όχι λέξεις. Οι εικόνες του προσπαθούν με σαρκασμό και ειρωνεία να αναπαραστήσουν τη μοντέρνα κοινωνία και τις συνθήκες που έχουν επικρατήσει σε αυτή.

Τα θέματα του είναι πολλά. Εθισμός στα social media, θέματα ψυχικής υγείας, θέματα γύρω από το περιβάλλον, προπαγάνδα από τα media και άλλα πολλά παρόμοια πράγματα. Τα πρωτότυπα illustrations του όχι μόνο επισημαίνουν μόνο τα ψεγάδια της κοινωνίας μας αλλά προτρέπουν τον κόσμο να συλλογιστεί πώς έχουμε καταφέρει να έχουμε χτίσει μια ανθυγιεινή σύνδεση με την τεχνολογία.
Μια ματιά στον λογαριασμό του στο Instagram φτάνει όχι μόνο για να καταλάβετε αλλά και να ταυτιστείτε. Γιατί ακόμα και χωρίς λόγια, θα «διαβάσετε» κάθε λέξη της εικόνας που θα δείτε μπροστά σας. Γιατί σε αυτόν τον κόσμο ζούμε κι εμείς και ο Kuczynski τον έχει μελετήσει πολύ καλά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια