Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Fashion Fall / Winter 2022 – 2023 Μόδα Φθινόπωρο / Χειμώνας

Οι πασαρέλες των διάσημων σχεδιαστών μας έδωσαν μια εικόνα από αυτά που θα φορεθούν τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023. Με βάση λοιπόν τις προτάσεις τους, θα δούμε τις επικρατέστερες τάσεις της μόδας και θα πάρουμε όλη την έμπνευση που χρειαζόμαστε για τις φετινές μας στυλιστικές επιλογές!
Όπως συμβαίνει σε κάθε πασαρέλα, δεν έλειψαν οι υπερβολές. Όμως μέσα από αυτές αναδεικνύονται τα fashion trends που, προσαρμοσμένα στην καθημερινότητα, θα κάνουν τις εμφανίσεις μας να ξεχωρίσουν. 
Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός με τα ρούχα και τα prints που θα είναι στη μόδα τη φετινή χρονιά.

Τα κορυφαία ρούχα για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023
Οι κορυφαίοι οίκοι μόδας έδωσαν τον τόνο για μια σειρά από τάσεις που θα επικρατήσουν στη μόδα της φετινής σεζόν, πέρα βέβαια από τις διαχρονικές επιλογές.
Τα φετινά fashion trends λοιπόν αποτελούνται από ορισμένες ολοκαίνουργιες ή ανανεωμένες τάσεις, καθώς και από άλλες που παραμένουν στην κορυφή των επιλογών από προηγούμενες σεζόν.

Πάμε να δούμε τι θα φορεθεί περισσότερο στο φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο ντύσιμο 2022-2023.
Το κλασσικό λευκό μπλουζάκι
Στις φετινές πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας, όπως οι Chloé, Brandon Maxwell, Givenchy, Bottega Veneta and Prada, ξεχώρισε το απλό και αγαπημένο σε όλες μας τιραντάκι, γνωστό και ως 90s tank top, κυρίως σε λευκό χρώμα.
Πρόκειται για ένα πασπαρτού κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας που μπορεί να συνδυαστεί πανεύκολα με όλα και να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το δερμάτινο παντελόνι, το τζιν σε ίσια γραμμή και η pencil φούστα ήταν μόνο μερικές προτάσεις των fashion experts.
Catsuits για σαγηνευτικές εμφανίσεις
Φτιαγμένες από ποικιλία υλικών, αλλά και μοτίβων, οι εφαρμοστές ολόσωμες φόρμες που θυμίζουν την Catwoman, ήρθαν στη μόδα και τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023 να κάνουν τις εμφανίσεις μας άκρως σαγηνευτικές.
Οι σχεδιαστές των οίκων Stella McCartney, Dior, Schiaparelli και Nensi Dojaka παρουσίασαν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Μίνι φούστες για τις πιο τολμηρές
Οι υπερβολικά κοντές φούστες που καλύπτουν τα απολύτως απαραίτητα έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους στις πασαρέλες των εβδομάδων μόδας για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα.
Δερμάτινες, πλισέ ή printed δεν έχει σημασία, καθώς όλες τους θα φορεθούν κατά κόρον. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε στους οίκους μόδας Roberto Cavalli, Courrèges, Diesel και Miu Miu.
Γυναικεία κοστούμια σε όλες τις μορφές
Ακόμη μια τάση που θα δούμε στη μόδα Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023 είναι και το γυναικείο κοστούμι. Σε στενή ή oversized γραμμή, με φούστα είτε παντελόνι δεν έχει σημασία, αφού όλα τους θα φορεθούν εξίσου.
Τα κοστούμια με 3 κομμάτια, που περιλαμβάνουν το γιλέκο και θυμίζουν την εποχή των 60’s ίσως ήταν αυτά που ξεχώρισαν, μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Sportmax, The Row και Tod’s.
Επίσης, trendy για την εποχή θα είναι και τα ταγιέρ που επέστρεψαν δυναμικά, δίνοντας μας την ευκαιρία να ντυθούμε σικάτα και θηλυκά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε από τους οίκους Chanel, Sportmax, Oscar de la Renta και Prabal Gurung.
Μόδα 2000’s
Ακόμη μια σεζόν που η μόδα των Y2K θα παραμείνει στην κορυφή. Αυτό σημαίνει πως τα χαμηλοκάβαλα ρούχα, οι σούπερ μίνι φούστες, τα τζιν και τα crop tops θα συνεχίσουν να έχουν την τιμητική τους και το Φθινόπωρο / Χειμώνα.
Οι οίκοι Supriya Lele, Diesel, Givenchy, Miu Miu και MSGM είναι μόνο μερικοί από αυτούς που παρουσίασαν μεγάλη ποικιλία ρούχων αυτής της εποχής.
Ρούχα με παγιέτες ή λάμψη και τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023
Μια glamorous εμφάνιση ή έστω μια μικρή πινελιά λάμψης στο φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο ντύσιμο και φέτος θα είναι must. Επιλέγοντας λοιπόν τα ιδανικά για το γούστο σας λαμπερά ρούχα με παγιέτες, μεταλλικό χρώμα ή αστραφτερές λεπτομέρειες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα trendy βραδινό ή επίσημο look. 
Μερικοί από τους μεγάλους σχεδιαστές μόδας όπως οι Bottega Veneta, Coperni, Alberta Ferretti, Versace, Roberto Cavali και Altuzarra είχαν πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα στις πασαρέλες τους.
Πλεκτά και crochet
Τις τελευταίες σεζόν τα χειροποίητα πλεκτά και αυτά του τύπου crochet έχουν αποκτήσει ιδιαίτερα υψηλή θέση στις προτιμήσεις των ειδικών της μόδας. 
Τα μπλουζάκια, τα φορέματα, αλλά και τα πουλόβερ που είδαμε στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας, όπως οι Ulla Johnson, Partow, Altuzarra, Chanel, Coach και Gabriela Hearst, αποδεικνύουν περίτρανα πως τα πλεκτά θα είναι top και αυτή την περίοδο.
Διαφάνεια, κορσές και lingerie style
Σαγηνευτικά και άκρως θηλυκά, τα αποκαλυπτικά ρούχα, οι κορσέδες και τα τύπου lingerie θα είναι για ακόμη μια σεζόν στη κορυφή της μόδας. Αν λοιπόν σας αρέσει να τραβάτε την προσοχή, αποκαλύπτοντας την γυναικεία σας γοητεία, μπορείτε κάλλιστα να υιοθετήσετε αυτή την τάση.
Οίκοι μόδας όπως οι Fendi, Miu Miu, Simone Rocha, Bottega Veneta, Johnathan Simkhai, Khaite και Coach παρουσίασαν μια σειρά από όμορφες φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες προτάσεις ρούχων στο συγκεκριμένο στυλ.
Sporty chic style για άνεση και κομψότητα
Το άνετο και κομψό ντύσιμο είναι αναμφίβολα κάτι που έκανε αισθητή την παρουσία του στις πασαρέλες των διάσημων οίκων τη σεζόν αυτή.
Πλισέ φούστες με αθλητικό στυλ, όπως αυτή του Miu Miu, αλλά και μακριά sporty φορέματα a la Gucci, ήταν μόνο μερικές από τις όμορφες προτάσεις των ειδικών. Εξίσου κομψά και μοντέρνα είναι και τα σύνολα με κοστούμι ή σορτς και μπουστάκι, σαν αυτά που είδαμε από τους Dior και Off-White.
Το school style επιστρέφει για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2022 – 2023
Πολλοί διάσημοι σχεδιαστές παρουσίασαν ακόμη μια ιδιαίτερη τάση που θυμίζει κάτι από την δεκαετία των 2000’s. Ο λόγος για το κολλεγιακό στυλ ντυσίματος ή preppy fashion, όπως αλλιώς αποκαλείται.
Οι κοντές πλισέ φούστες, οι γραβάτες, οι ψηλές κάλτσες, αλλά και τα σακάκια αποτελούν μερικά από τα ρούχα κλειδιά για να πετύχει κανείς το τέλειο school style look. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της τάσης είδαμε από τους Louis Vuitton, Miu Miu, Gucci και Rokh.
Οικολογικές γούνες και μακριά πανωφόρια
Ένα από τα πιο trendy πανωφόρια για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023 θα είναι αναμφίβολα η οικολογική γούνα. Το χουχουλιάρικο και κομψό αυτό ρούχο κυρίως με μακρύ παλτό θα αποτελέσει τέλεια επιλογή για το φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο ντύσιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Συνδυάζεται εκπληκτικά με παντελόνι, αλλά και με φούστα, όπως είδαμε άλλωστε και στις πασαρέλες των Yves Saint Laurent, Coperni, Balenciaga, Gucci, Stella McCartney και Michael Kors. 
Από εκεί και πέρα, γενικότερα τα πολύ μακριά παλτό, ακόμη και αυτά που ακουμπούσαν ή σέρνονταν στο πάτωμα, έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Τόσο στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο, όσο και στη Νέα Υόρκη, οι διάσημοι σχεδιαστές, όπως οι Khaite, Balmain, Bevza και Valentino, παρουσίασαν πληθώρα προτάσεων.
Τα χρώματα που θα ξεχωρίσουν το φετινό Φθινόπωρο και τον Χειμώνα
Από τις γήινες αποχρώσεις και το κόκκινο, μέχρι το μωβ αλλά σε πιο σκούρα απόχρωση από το very peri που επικράτησε μέχρι τώρα, αυτά είναι τα top χρώματα για τη σεζόν σύμφωνα με τους κορυφαίους οίκους μόδας.
Meadow Violet
Μπορεί σύμφωνα με την Pantone το κορυφαίο χρώμα για το 2022 να είναι το Very Peri, μια γλυκιά μωβ απόχρωση, ωστόσο στις πασαρέλες των διάσημων οίκων για τη μόδα Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023, το μωβ γίνεται πιο σκούρο. 
Η συγκεκριμένη απόχρωση παρουσιάστηκε τόσο σε κοστούμια και φορέματα, όσο και σε μπλουζάκια ή παντελόνια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε από τους Raf Simons, Edward Crutchley, Carolina Herrera, Off-White και MSGM. 
Φούξια / Rose Violet
Ένα από τα έντονα χρώματα που ξεχώρισαν στη μόδα για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023 είναι αναμφίβολα το φούξια. Η φωτεινή αυτή απόχρωση που θυμίζει περισσότερο Άνοιξη και Καλοκαίρι, θα δώσει φως και χρώμα στα κατά τα άλλα μουντά σύνολα της εποχής. 
Σε total rose violet looks, αλλά και σαν μικρές πινελιές στο ντύσιμο μας, το φούξια αυτό θα κάνει την καθημερινότητα μας και όχι μόνο, πιο ενδιαφέρουσα. Αυτό άλλωστε θέλησαν να πετύχουν και (μεταξύ άλλων) οι Richard Quinn, Christian Cowan, Jason Wu, Valentino και Carolina Herrera στις φθινοπωρινές / χειμωνιάτικες συλλογές τους.
Κόκκινο
Το διαχρονικό και πάντα αγαπημένο κόκκινο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μόδα και αυτή τη χρονιά. Σε αποχρώσεις όπως Molten Lava, Lava Falls και Cherry Red, θα δώσει στο ντύσιμο μας τη γοητεία που χρειαζόμαστε σαν γυναίκες.
Πρόκειται για 3 σκούρα κόκκινα χρώματα που ξεχώρισαν στις πασαρέλες των διάσημων σχεδιαστών. Για παράδειγμα οι David Koma και Carolina Herrera προτίμησαν το πρώτο, ένα ζωηρό και έντονο κόκκινο, αλλά και το δεύτερο μια εντυπωσιακή πορτοκαλο – κόκκινη απόχρωση. Από την άλλη μεριά, οι Moschino, Jeremy Scott, Blumarine και Dolce & Gabbana παρουσίασαν περισσότερο το Cherry Red.
Γήινες αποχρώσεις με το καφέ να ξεχωρίζει
Ακόμη μια διαχρονική ομάδα χρωμάτων που δεν λείπει από καμία σεζόν είναι τα γήινα. Αυτό όμως που θα κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στη μόδα την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022-2023 είναι το καφέ. Πολλοί μάλιστα το χαρακτήρισαν και ως το νέο μαύρο.
Σε αποχρώσεις όπως το Caramel Café που χρησιμοποίησαν οι Zimmermann και No. 21, αλλά και το Chicory Coffee των Jason Wu, Michael Kors και Altuzarra, το καφέ θα φορεθεί πολύ. Εξίσου όμως εντυπωσιακοί και trendy θα είναι και οι πιο μπεζ τόνοι, Caramel Hues (Genny, Alberta Ferretti, Max Mara, Prada και Alexandra Moura) και Iced Coffee (Chanel, Louis Vuitton και Michael Kors).

Top prints Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023
Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι στη μόδα πέρα από τα χρώματα, είναι φυσικά και τα prints. Φέτος θα δούμε όπως συνήθως να φοριέται πολύ το καρό, αλλά στην κορυφή των τάσεων βρίσκεται και το floral μοτίβο.
Animal prints
Ακόμη μια σεζόν που το λεοπάρ μοτίβο αποτέλεσε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχέδια στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας. Πρόκειται για ένα trendy print που φοριέται σε total looks, αλλά και σε μικρές πινελιές μέσα σε ένα κατά τα άλλα κλασσικό σύνολο.
Το άγριο και παιχνιδιάρικο αυτό μοτίβο έκανε αισθητή την παρουσία του μεταξύ άλλων στα fashion shows των Alice + Olivia, Roberto Cavalli, Giambattista Valli και Proenza Schouler.
Floral
Λουλούδια κυρίως σε ουδέτερες, γήινες, αλλά και σκούρες αποχρώσεις θα κατακλύσουν και τη μόδα Φθινόπωρο / Χειμώνας 2022 – 2023. Με ανάγλυφα σχέδια, αλλά και απλά floral prints, το χαρούμενο αυτό μοτίβο θα φορεθεί πολύ και φέτος. 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε στις συλλογές των Chanel, Roberto Cavalli, Richard Quinn και Preen.
Καρό
Και βέβαια το πάντα διαχρονικό και εντυπωσιακό καρό δεν θα μπορούσε να λείπει από τις επικρατέστερες τάσεις της μόδας και αυτή τη σεζόν. Με την μορφή του gingham, του houndstooth, αλλά και του tartan, τα ρούχα της περιόδου αυτής θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον όλων μας.
Οι φθινοπωρινές / χειμωνιάτικες συλλογές των Dior και Chanel ίσως αποτελούν τα πιο κλασικά παραδείγματα για το συγκεκριμένο μοτίβο.
Οι οίκοι Ulla Johnson, Thom Browne, Dior και Christian Siriano παρουσίασαν κυρίως το gingham, ενώ οι σχεδιαστές των Preen, Chanel, Kate Spade, Burberry και Roberto Cavalli επικεντρώθηκαν στο tartan. Τέλος, χαρακτηριστικά houndstooth κομμάτια είδαμε από τους Kim Shui, Versace και Coach.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια