Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως τα ζώδια θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους

Πως τα ζώδια θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους;
ΚΡΙΟΣ
Θεωρητικά ένας Κριός επικοινωνεί με το περιβάλλον πολλές φορές με πομπώδεις τρόπους. Κάνει εν ολίγοις πολλή φασαρία και προσπαθεί να επιβάλλει την άποψή του, με τρόπους πολύ συχνά άτεχνους και μη διπλωματικούς, στάση που μπορεί να γίνει και η αιτία να απομονωθεί, από το περιβάλλον που κινείται, εργάζεται, ή δραστηριοποιείται.
Ως άτομο που δε λειτουργεί υστερόβουλα αλλά κατά βάθος εκείνο που πληρώνει είναι η ευθύτητα και η ειλικρίνειά του, φέρει βαρέως την περίπτωση μιας «περιθωριοποίησης». Έτσι λοιπόν κάτι τέτοιο μπορεί να βιωθεί σα πλήγμα για την αυτοπεποίθησή του.
Στην περίπτωση αυτή, όταν κάτι δε μας βγαίνει, καλό θα ήταν να αναθεωρήσουμε τη στάση, ή την οπτική μας σε αυτό. Άρα ο Κριός χρειάζεται να μάθει καταρχάς να μην είναι απόλυτος, γιατί πάντα υπάρχει το περιθώριο να κάνει λάθος, να μην προσπαθεί να επιβάλλει μία άποψη όσο κι αν την πιστεύει, γιατί ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του και να αποδέχεται με σεβασμό τις διαφορετικές οπτικές των άλλων ακόμα και αν διαφωνεί μαζί τους.

ΤΑΥΡΟΣ
Πάντοτε θέλει και ξέρει να πατάει γερά στα πόδια του, δύσκολα υιοθετεί απόψεις, ή αλλάζει γνώμη, κι έχει πάντα εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Είναι παραδοσιακός χαρακτήρας και ακολουθεί δοκιμασμένες τακτικές ως προς τη στάση ζωής του.
Ο Ταύρος πιστεύει πως κάνει πάντα το σωστό για τον εαυτό του, ή τους άλλους. Σ’ αυτό το δεύτερο, στους «άλλους» δηλαδή, μπορεί να τον κάνει να λειτουργήσει χειριστικά, κυρίως στους ανθρώπους του στενού οικογενειακού, ή, φιλικού περιβάλλοντος. Να αυτό-διοριστεί διαχειριστής, στη ζωή, ή, στην καθημερινότητά τους.
Και μπορεί να μην εμπεριέχουν τα κίνητρά του υστεροβουλία, διαπιστώνει εν καιρώ ότι αρχίζει να χάνει φίλους του, ή, κάποιους ανθρώπους που είναι σημαντικό να έχει πλάι του. Γονείς, συντρόφους, παιδιά κτλ.
Τότε αρχίζει να χαμηλώνει και να φτάνει σε σημεία δραματικά η αυτοπεποίθησή του, τόσο, που μπορεί να τον επηρεάσει σοβαρά σε συναισθηματικό επίπεδο. Άρα το νόημα λέει, γίνε ηγέτης του εαυτού σου και για να σε ακολουθήσουν οι άλλοι, ξεκίνα να τους εμπνέεις κι όχι να τους επιβάλλεσαι.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Είναι πολυμήχανοι χαρακτήρες, που καταφέρνουν πάντα να βρίσκουν λύσεις σε πρακτικό επίπεδο, ή τους ανθρώπους εκείνους που θα τους λύσουν τα θέματά τους σε επίπεδο καθημερινότητας. Αριστοτέχνες στο λόγο και πολυσυλλεκτικοί στις γνώσεις, έστω και σε επίπεδο ενημέρωσης, μπορούν να έχουν άποψη για πολλά και διάφορα, που ίσως έτυχε να ακούσουν, ή, να εντυπωσιάστηκαν από αυτά.
Όταν βρίσκονται σε οικείο περιβάλλον, προβάλλουν τον ισχυρό εαυτό τους, ενώ εάν βρεθούν με κόσμο που δε γνωρίζουν, αφουγκράζονται κι αντιγράφουν το κλίμα που επικρατεί, ώστε να γίνουν αποδεκτοί από το νέο περιβάλλον.
Πλήγμα η αυτοπεποίθησή τους μπορεί να δεχτεί, εάν αρχίσουν να τους αμφισβητούν. Να κατηγορηθούν, ότι οι γνώσεις ή οι απόψεις τους, είναι ρηχές κι επιφανειακές. Άρα για να μη συμβεί αυτό, καλό είναι να ξέρουν ότι γνωρίζουν μεν πράγματα πολλά, όχι όμως σε αυτή τη ζωή τα πάντα. Μερικά πράγματα μάλιστα ας τα αφήσουν στην ευχέρεια ατόμων πιο ειδικών, ώστε να μην παρεξηγούνται κατά καιρούς, από το περιβάλλον τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Μπορεί να είναι ένας από τους πιο προστατευτικούς χαρακτήρες, να βάζουν έναντι εκείνων που νοιάζονται και αγαπούν τον εαυτό τους σε δεύτερη μοίρα, μπορεί να τους λένε ευαίσθητους παραπάνω από όσο πρέπει, εντούτοις οι Καρκίνοι, συχνά υποστηρίζουν πατροπαράδοτες και συντηρητικές απόψεις, πιθανά και παρωχημένες για την εποχή.
Αποζητούν τη συναισθηματική τους ασφάλεια και σπάνια προβάλλουν τις απόψεις τους με στόμφο, ή, τονισμένη αυτοπεποίθηση. Ως χαρακτήρες, είναι ή του ύψους ή του βάθους. Υιοθετούν παθητική ή επιθετική στάση προς τους άλλους για να επιβληθούν, αν και αυτό μαρτυρά στάση «αβέβαιου». Άλλες πάλι φορές, εκφράζουν τις απόψεις τους, ανάλογα με τα φεγγάρια τους, αναλόγως δηλαδή με την ψυχολογική φάση που βρίσκονται.
Καλώς ή κακώς, τα τελευταία χρόνια οι Καρκίνοι, πέρασαν ένα μεταμορφωτικό διάστημα πράγμα που έγινε, άλλοτε με το μαλακό κι άλλοτε με το σκληρό, πράγμα τους δυνάμωσε, ή τους μεταμόρφωσε, σε πλάσματα πιο δυναμικά και με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση. Σήμερα γνωρίζουν ότι για να είναι καλά όσοι αγαπούν, θα πρέπει πρωτίστως να είναι καλά οι ίδιοι.

ΛΕΩΝ
Οι Λέοντες νιώθουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και έχουν τονισμένη αυτοπεποίθηση. Δεν βάζουν το «εγώ» τους στην έκπτωση προβάλλοντάς του μάλλον παραπάνω από το κανονικό. Ορισμένες φορές, υιοθετούν απόψεις που τους εντυπωσιάζουν, γιατί αποζητούν τον εντυπωσιασμό και θαυμασμό του κοινού τους. Άλλες πάλι φορές, τους είναι αδιανόητο να αμφισβητηθούν από τον οποιοδήποτε και για το λόγο αυτό, μπορεί να γίνουν επιθετικοί απέναντί του.
Οι Λέοντες κατά βάση δεν έχουν την υστεροβουλία μέσα τους και συχνά ενώ τη συναντούν σε επίπεδο καθημερινότητας, δυσκολεύονται να τη διακρίνουν. Κυρίως είναι άνθρωποι που θέλουν να αρέσουν και να τους επικροτούν. Να έχουν ακόλουθους αλλά και κόλακες. Οι δεύτεροι μάλιστα είναι και τα άτομα που τους κάνουν «ζημιά». Διότι εμμέσως τους προτρέπουν να κάνουν τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό τους.
Έτσι λοιπόν οι Λέοντες εάν καταλάβουν ότι για την καλή τους την καρδιά, τους χρησιμοποίησαν, νιώθουν την αυτοπεποίθησή τους να κλονίζεται. Άρα καλό θα ήταν να παραμείνουν μακριά από ανθρώπους, που τους μιλάν με λόγια πολύ καλά, για να είναι αληθινά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Είναι οι χαρακτήρες που με ότι καταπιαστούν, θέλουν να το κάνουν αψεγάδιαστο σε τέτοιο σημείο, που να προσπαθούν σχεδόν να αγγίξουν την τελειότητα. Υπέρ του δέοντος αναλυτικοί, για να εκφράσουν μια άποψη, την έχουν ψάξει, σκεφτεί και διασταυρώσει πολλές φορές για να την υιοθετήσουν. Κατόπιν αυτού, σπάνια αφήνουν αν υπάρχει περιθώριο λάθους σε ότι κάνουν.
Είναι λοιπόν άτομα με αυξημένη αίσθηση της ευθύνης απέναντι σε ότι αναλάβουν και πολλές φορές προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν σωστά, πράττουν συγκεντρωτικά. Κατά βάθος όμως, φοβούνται να μην εκτεθούν, στον επαγγελματικό τους χώρο, ή, όπου αλλού τυχαίνει να δραστηριοποιούνται κι αν κάτι τέτοιο πάει στραβά, τότε το φέρουν βαρέως. Ειδικά μάλιστα, εάν συμβεί, με δική τους υπαιτιότητα.
Εκείνο που πρέπει να μάθουν είναι το δικαίωμά τους στο λάθος, στο ανθρωπίνως δυνατό, ή αδύνατο. Να γνωρίζουν ότι μέσα από την αποτυχία, μπορεί κανείς να μάθει σπουδαία πράγματα, που θα λειτουργήσουν ως αξιόπιστα εργαλεία για το μέλλον του.

ΖΥΓΟΣ
Είναι ένα πλάσμα που για να μην χαλάσει καρδιές όπως λέμε, είναι ικανό τα «θέλω» και τις επιθυμίες του, την άποψή του, ή, ότι αισθάνεται, πολλές φορές να τα κρατάει για τον εαυτό του. Προκειμένου να υπάρχουν στο περιβάλλον του ισορροπίες, θα αφήσει πίσω τον εγωισμό του και θα δώσει βήμα στον άνθρωπο που πάση θυσία πρέπει μαζί του να συνεννοηθεί.
Ο Ζυγός, δεν είναι σπάνιο να καταπιέζεται μέσα από τις σημαντικές σχέσεις της ζωής του, ενώ δικοί του άνθρωποι που πιστεύουν ότι τον ξέρουν, λειτουργούν απέναντί του σαν να τον έχουν δεδομένο.
Και μπορεί να είναι ένα άτομο με χαμηλή αυτοπεποίθηση, ή να αργεί να αντιδράσει εκεί που κανονικά θα έπρεπε να το είχε κάνει καιρό, εντούτοις μπορεί να φύγει από μία συνεργασία, ή έναν δεσμό, χωρίς να δώσει εξηγήσεις. Χρειάζεται λοιπόν να μάθει κυρίως, να μιλάει για ότι νομίζει πως πρέπει να διορθωθεί, την ώρα που πρέπει και όχι να σκεπάζει κάτω από το χαλί, τα κακώς κείμενα της ζωής του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Σκέφτεται περισσότερο με την ψυχή και το συναίσθημά του, παρά με τη λογική, χωρίς να σημαίνει, ότι εάν βάλει στην άκρη τα συναισθήματα που παρεμβάλλονται στη σκέψη του, οι πράξεις του δεν μπορούν να είναι σωστές. Προτιμά να είναι το ουδέτερο πρόσωπο μιας συντροφιάς, παρά η έντονη προσωπικότητα που σκεπάζει τις υπόλοιπες.
Παρ’ όλα αυτά, εκφράζει σχεδόν με απόλυτο τρόπο τις απόψεις του, ενώ δύσκολα μετακινείται από ότι πιστεύει ή θεωρεί σωστό. Άτομο με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση, γνωρίζει πολύ καλά τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα του αλλά και τις αδυναμίες του, για τις οποίες σπάνια μετανιώνει. Είναι, ή του ύψους ή του βάθους και μέση κατάσταση για ένα Σκορπιό, σχεδόν δεν υπάρχει.
Κάποιοι τον θεωρούν μονόχνοτο και εγωιστή. Στην αλήθεια του όμως είναι, ένα πλάσμα με απίστευτες και αμέτρητες ευαισθησίες. Έτσι μπορεί εξωτερικά να προβάλλει ένα πρόσωπο ανερμήνευτο, όμως μέσα του, πάντα φοβάται μην παραβιαστεί συναισθηματικά και πληγωθεί. Εκεί βρίσκεται και η Αχίλλειος πτέρνα της ψυχής του κι ο λόγος που προβάλλεται τόσο εγωιστικά κι απόλυτα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Για τους πιο απίθανους λόγους μπορεί να ισχυριστεί ένας Τοξότης, την πηγή της αισιοδοξίας και της αυτοπεποίθησης του. Πηγάζει κατά κύριο λόγο, από την ευκολία που έχει να λειτουργεί σε όποιο περιβάλλον κι αν βρεθεί, ή στο ότι είναι ένας άκρως επικοινωνιακός χαρακτήρας, που μπορεί να κάνει σχεδόν με όλους χωριό, όπως λέμε.
Κοιτάζει πάντα μπροστά χωρίς να φοβάται, ενώ δεν το έχει σε τίποτα να ρισκάρει για να επιτύχει τους στόχους του. Κάποιοι θεωρούν ότι μερικές φορές λειτουργεί με τέτοια αυτοπεποίθησή, λες και έχει άγνοια κίνδυνου. Στην ουσία του όμως ένας Τοξότης, ξέρει να παίρνει ακριβώς αυτό που θέλει, τόσο από τον άνθρωπο που έχει απέναντί του, όσο και από το περιβάλλον που κινείται ή δραστηριοποιείται.
Τέλος κάθε φορά που η αυτοπεποίθησή του πέφτει από το ιδανικό επίπεδο που θα νιώσει ικανοποιημένος, μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλο γκρινιάρη, μέχρι να γίνει το δικό του. Επειδή αυτό το καταλαβαίνουν όσοι τον ξέρουν, μάλλον δεν καταφέρνει να αναχαιτίσει τις αντιρρήσεις τους εύκολα, οπότε χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Είναι ένας άνθρωπος που σπάνια βασίζεται στην καλή του τύχη. Συνήθως οι προσπάθειές του ξεπερνούν κάποιες φορές, ακόμα και τα βιολογικά του όρια, προκειμένου να στεφθούν με επιτυχία. Δεν δέχεται να του χαριστεί τίποτα και δε νιώθει να έχει τέτοιου είδους υποχρεώσεις σε κανέναν.
Είναι ένα από τα πλέον υπεύθυνα άτομα, με πολλές επιτυχίες στην προσωπική του σταδιοδρομία, που κυρίως οφείλονται στις δικές του προσπάθειες αλλά και θυσίες που κάνει για να τις επιτύχει, να φτάσει τους στόχους και τις φιλοδοξίες του.
Ναι, έχει υψηλή αυτοπεποίθηση που σπάνια τη χάνει. Δε σημαίνει όμως, ότι δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Τα ρέστα και τις εξηγήσεις, κάποια στιγμή θα του τις ζητήσει ο ίδιος του ο εαυτός, κάτι που λειτουργεί ενοχικά μέσα του. Είναι μάλιστα αναπόφευκτο. Έτσι, πρέπει να μάθει να μετριάσει τις προσδοκίες που ζητά από τον εαυτό του και να κινείται στα ανθρωπίνως δυνατά πλαίσια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ένας μεγάλος αμφισβητίας όπως ο Υδροχόος, δε θα διστάσει να αμφισβητήσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό αν χρειαστεί. Δεν εννοεί την έννοια της αυτοπεποίθησης όπως οι περισσότεροι. Βασίζεται κυρίως στο ισχυρό εγώ του και τις σταθερές απόψεις του. Βέβαια σε κάποιες περιόδους της ζωής του, μπορεί να τον δει κανείς να πρεσβεύει με στόμφο, εκείνα που άλλοτε κατηγορούσε, ή και το αντίθετο.
Κάποιες άλλες φορές, μπαίνει στην παγίδα της σύγκρισης, έχοντας μάλιστα μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Υπάρχουν στιγμές που εάν νιώσει ότι το περιβάλλον τον υποτιμά, θα αντιδράσει με αμετροέπεια και θα αγνοήσει ακόμα και τους τύπους, ή τους υποχρεωτικούς κώδικες που πρέπει να σεβαστεί.
Ψυχρός συναισθηματικά, με δυσκολία εκφράζει σπάνια το τι αισθάνεται. Εκεί λοιπόν είναι που η αυτοπεποίθησή του πέφτει. Τέλος σε ορισμένες περιπτώσεις, άνθρωποι που αγαπά, μπορεί να λειτουργήσουν απέναντί του χειριστικά κι εκεί η αυτοπεποίθησή του μπορεί να δεχτεί, σοβαρό πλήγμα. Ο Υδροχόος πρέπει να μάθει να βάζει, ή να διακρίνει τα όρια.

ΙΧΘΥΣ
Πίσω από το ήρεμο ύφος που συνήθως έχουν οι Ιχθυακοί χαρακτήρες, μπορεί να κρύβεται τόσο άγχος, όσο ποτέ δε θα παραδεχτούν. Άτομα με υψηλές ευαισθησίες, δέχονται συχνά την καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη κριτική των άλλων, παθητικά. Αυτό δίνει χτυπήματα στην αυτοπεποίθησή τους, γι αυτό και είναι από τους ανθρώπους που αρκετά συχνά, χρειάζονται συναισθηματική τόνωση και υποστήριξη.
Φιλτράρουν τα πάντα με το συναίσθημα παρά με τη λογική και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που τους κάνει ευάλωτους. Μπορεί να πληγώνονται, από κάτι που θα ακούσουν, δίνοντας παραπάνω σημασία, ενώ για άλλους ανθρώπους αυτό το «κάτι» μπορεί να θεωρηθεί ίσως κι ασήμαντο. Αρκετά συχνά, δεν είναι σίγουροι αν πράττουν σωστά και ζητούν την επιβεβαίωση με το παραμικρό, πράγμα που κουράζει τους συνεργάτες ή τους δικούς τους ανθρώπους.
Εκείνο που πρέπει αν μάθουν, είναι να μην τα παίρνουν όλα κατάκαρδα, να μην τα βάζουν όλα μέσα τους. Να προστατέψουν τον εαυτό τους, αφού πρώτα τον αγαπήσουν πραγματικά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια