Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γεμιστά onion rings

Συστατικά
Για την μπεσαμέλ
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. μπέικον
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για τη σύνθεση
4 κρεμμύδια, μεγάλα
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 αβγά
80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
300 ml ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
σάλτσα BBQ
Εκτέλεση
Για τη μπεσαμέλ
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα.
Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να βράσει και να δέσει το μείγμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε πιπέρι, αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τη μοτσαρέλα, το τσένταρ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλες ροδέλες και τις χωρίζουμε μεταξύ τους. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί και γεμίζουμε εσωτερικά με τη μπεσαμέλ αφήνοντας κανό στο κέντρο τους.
Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε άλλο μπολ τα αβγά και σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά.
Μεταφέρουμε μια ροδέλα διαδοχικά στο αλεύρι, τα αβγά, τη φρυγανιά, ξανά στο αβγό και στη φρυγανιά και βάζουμε στο καυτό λάδι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις ροδέλες.
Τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με θυμάρι και σάλτσα bbq.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια