Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς να φτιάξετε λουλούδια τυριού

Οι φέτες τυριού τυλίγονται απαλά σε σχήμα λουλουδιών και στη συνέχεια γαρνίρονται με βρώσιμα βότανα.
Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε:
Το καλύτερο τυρί για τριαντάφυλλα τυριού
Τα τριαντάφυλλα τυριού είναι καλύτερα να φτιάχνονται με φρέσκα τυριά που είναι ελαστικά και εύκαμπτα, ώστε να μπορείτε να τυλίγετε τις φέτες χωρίς να σκίζονται. Τα παλαιωμένα τυριά , ενώ είναι νόστιμα, έχουν λιγότερη υγρασία—με αποτέλεσμα να είναι εύθραυστα και να σπάνε εύκολα. Οι λεπτές φέτες ενός νεότερου τυριού είναι οι καλύτερες - στοχεύστε σε πάχος περίπου 1/8" για καλύτερα αποτελέσματα.
Ενώ μπορείτε να κόψετε τα δικά σας τυριά, ειδικά με ένα καλό μαχαίρι τυριών , σας συνιστούμε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και να παραγγείλετε από έναν πάγκο ντελικατέσεν ή τοπικό τυροκόμο . Μπορούν να κόψουν το τυρί εύκολα και με ακρίβεια για εσάς, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο σε αυτό που πραγματικά μετράει: ποιο κρασί ή μπύρα θα συνδυάσετε με τα μελλοντικά τριαντάφυλλα τυριού σας! 
Πώς να φτιάξετε τριαντάφυλλα τυριού 
Το να φτιάξεις τριαντάφυλλα τυριού είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις! Εάν μπορείτε να κυλήσετε φέτες τυριού, μπορείτε να το κάνετε αυτό. Εδώ είναι τα οκτώ εύκολα βήματα για να δημιουργήσετε ένα όμορφο τριαντάφυλλο τυριού:
Βήμα 1: Κόψτε σε λεπτές φέτες ένα κομμάτι τυρί Ουισκόνσιν, όπως τσένταρ, φοντίνα, γκούντα, χαβαρτί ή μοτσαρέλα, σε πάχος 1/8 ίντσας (ή ζητήστε βοήθεια από το τυροκομείο σας). Χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι ή κόφτη για να κόψετε φέτες τυριού.
Βήμα 2 : Τοποθετήστε ένα στρογγυλό τυρί σε ένα ξύλο κοπής. διπλώστε στη μέση. Προσθέστε άλλη μια διπλωμένη φέτα, ακολουθούμενη από τρεις ξεδιπλωμένες φέτες.
Βήμα 3: Τυλίξτε ένα ξεχωριστό τυρί στρογγυλά σφιχτά για να σχηματίσετε ένα "στέλεχος".
Βήμα 4: Τοποθετήστε το στέλεχος στην αριστερή άκρη της πρώτης διπλωμένης φέτας. Δουλεύοντας από αριστερά προς τα δεξιά, αρχίστε να κυλάτε τις φέτες γύρω από το στέλεχος.
Βήμα 5: Συνεχίστε το ρολό, κρατώντας το στέλεχος κοντά στο κέντρο των ξεδιπλωμένων φετών.
Βήμα 6: Τοποθετήστε το λουλούδι τυριού όρθιο σε βάζο ή ποτήρι. Ανοίξτε τα «πέταλα» τραβώντας απαλά προς τα πίσω τις επάνω άκρες των φετών τυριού.
Βήμα 7: Τοποθετήστε φρέσκα βότανα όπως βασιλικό, φασκόμηλο ή θυμάρι για φύλλα.
Βήμα 8: Τακτοποιήστε το λουλούδι τυριού με άλλα συνοδευτικά όπως οβελία από σπαράγγια τουρσί, κριτσίνια και αλλαντικά.
Σερβίροντας τριαντάφυλλα τυριού
Οι επιλογές για το σερβίρισμα των τριαντάφυλλων είναι σχεδόν ατελείωτες. Τα λουλούδια τυριού μπορούν να αποτελέσουν ένα όμορφο κεντρικό κομμάτι για κάθε σανίδα τυριού ή γεύμα με θέμα το τυρί. Τοποθετήστε τα σε μια σανίδα αλλαντικών για μια συγκέντρωση στο σπίτι ή δημιουργήστε ένα καταπράσινο κουτί πικνίκ για άμεσο ρομαντισμό ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Θέλετε να δημιουργήσετε μοναδικά ορεκτικά ή μια αξέχαστη μπομπονιέρα για πάρτι; Φτιάξτε μπουκέτα τυριών!
Χρησιμοποιήστε χαρτί περγαμηνής διπλού πάχους για να δημιουργήσετε χάρτινους κώνους ή χρησιμοποιήστε κώνους από ξύλο μπαμπού μιας χρήσης. Χρησιμοποιώντας μακριές οδοντογλυφίδες, περάστε με κλωστή πάνω σε μίνι μπάλες μοτσαρέλας, λαχανικά ή φρούτα πριν βάλετε τα λουλούδια του τυριού σας. Τοποθετήστε τα στα χωνάκια σας και μετά γεμίστε τα κενά με κριτσίνια και βρώσιμες γαρνιτούρες. Εντυπωσιακό, νόστιμο και εύκολο!

Συμπέρασμα
Το μόνο καλύτερο από ένα μπουκέτο λουλούδια είναι ένα φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από τυρί. Έτοιμοι να φτιάξετε το δικό σας;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια