Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φέτα ψητή με ντομάτα και ελιές

Συστατικά
15 ντοματίνια
8-10 ελιές, χωρίς κουκούτσια
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, μικρό
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένα φύλλα, χωρισμένα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
280 γρ. φέτα
κράκερ, για τα βουτάμε

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το κρεμμύδι , το σκόρδο και 1 κ.σ. μαϊντανό, ρίγανη, ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζουμε το φούρνο μας να ζεσταθεί στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Στη μέση ενός κομματιού αλουμινόχαρτο βάζουμε ένα κομμάτι φέτα. Βάζουμε από πάνω λίγο από το μείγμα μας με τις ντομάτες. Ανασηκώνουμε τις άκρες από το αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να μην τρέξουν τα ζουμιά έξω από αυτό. Το τοποθετούμε για 15 λεπτά στη γκριλιέρα για να ζεσταθεί. Αφαιρούμε και βάζουμε σε πιάτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα κομμάτια φέτας που έχουμε.

Tip από τον Άκη
Η φέτα δεν θα λιώσει. Θα ζεσταθεί και θα μαλακώσει.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με τα κριτσίνια.
Αν κρυώσει θα ξανασταθεροποιηθεί πάλι. Μπορούμε αν θέλουμε να τη ξαναζεστάνουμε στο φούρνο.
ΥΛΙΚΑ:
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
20 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
250 γρ. φέτα, κομμένη σε 2 κομμάτια
2 χοντρές ψωμί καρβέλι για να σερβίρουμε
1 κ.σ. φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
2. Βάζουμε το φούρνο μας να ζεσταθεί στους 200 °C.
3. Σε ένα ταψί στρώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ένα φύλλο λαδόχαρτο, τοποθετούμε επάνω τα κομμάτια φέτας. Βάζουμε πάνω από τα κομμάτια φέτα το μείγμα μας με τις ντομάτες. Ανασηκώνουμε τις άκρες από το αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να μην τρέξουν τα ζουμιά έξω από αυτό. Το τοποθετούμε για 10-15 λεπτά στον φούρνο.
4. Παράλληλα φρυγανίζουμε το ψωμί μας. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και με μία σπάτουλα, μεταφέρουμε τη φέτα στα κομμάτια φρυγανιάς. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια