Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εκδίκηση / Revenge

Όλοι έχουμε ακούσει την έκφραση "η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο". Η εκδίκηση παρομοιάζεται άμεσα με την ανταπόδοση του κακού. Μία λέξη που αποτελείται από το συναίσθημα του μίσους, της λύπης και των "υπόγειων" σκέψεων.
Αν την έχετε νιώσει θα γνωρίζετε ότι σε πνίγει το δίκαιο, ότι υποβιβάστηκε η αξιοπρέπεια σου και θίχτηκε ο εγωισμός σου. Σου γεννάται στο μυαλό η επιθυμία μίας μοχθηρής επίθεσης δίχως να αναλογίζεσαι εκείνη την στιγμή τις συνέπειες που έπεται να προκαλέσεις. Ίσως να ξυπνάει ο κακός σου εαυτός που δεν γνώριζες πριν και σε παρακινεί να προκαλέσεις πόνο σε αυτόν που πάτησε πάνω σου και ηθελημένα μετέφερε την κακία του και την ζήλια του. Η αδικία σε τυφλώνει και η λογική σκέψη εξαφανίζεται.

Μάντεψε όμως... Αυτό το πρόσωπο επιθυμούσε να ξεδιπλώσεις τον κακό σου εαυτό προκειμένου να αποδείξει στους υπόλοιπους ότι τα λεγόμενα του ισχύουν.
Μην χαρίσεις αυτήν την ευχαρίστηση και επιθυμία σε αυτό το πρόσωπο. Η σιωπή και η μη αυθόρμητες επιλογές σου θα σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα πιο καθαρά. Κάτσε και περίμενε, αυτοί που σε πλήγωσαν καταλήγουν στην καταστροφή μόνοι τους.

Ο μεγάλος τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος είπε κάποτε: "Μην μαυρίζεις την ψυχούλα σου για να πάρεις εκδίκηση για κάτι που σου έκαναν. Θα το κάνει η ζωή". Η καλύτερη εκδίκηση είναι η απομυθοποίηση και με αυτόν τον τρόπο θα γαληνέψεις την ψυχή σου. Ο πόνος αυτός ξεπερνιέται και γιατρεύεται από την αληθινή αγάπη των δικών σου ανθρώπων. Μπες στην διαδικασία να συγχωρέσεις την κακία του.

"Προτού ξεκινήσεις ένα ταξίδι εκδίκησης σκάψε δύο τάφους" Κομφούκιος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια