Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών έπληξε σήμερα τις βόρειες Φιλιππίνες στις 08:43 τοπική ώρα (03:43 ώρα Ελλάδος), όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS) . Το επίκεντρο εντοπίζεται στην ορεινή επαρχία Άμπρα της κυριότερης νήσου των Φιλιππίνων, της Λουζόν, ενώ το εστιακό βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα. Το αρχιπέλαγος πλήττεται συχνά από ισχυρές σεισμικές δονήσεις, καθώς βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου ο Εγκέλαδος έχει συχνή δραστηριότητα. 
Στην πόλη Ντολόρες, 11 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της δόνησης, τρομοκρατημένοι κάτοικοι έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους ενώ παράθυρα και βιτρίνες κτιρίων έγιναν κομμάτια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Έντουιν Σέρχιο.
 Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η δόνηση και στην πρωτεύουσα, Μανίλα, που απέχει περισσότερο από 300 χιλιόμετρα από το επίκεντρο. Ωστόσο δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. 
Νοσοκομείο στην Άμπρα εκκενώθηκε καθώς μέρος του κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού, αλλά χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με αξιωματούχους. «Λάβαμε πληροφορίες πως σπίτια υπέστησαν ζημιές. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε αναφορές για απώλειες», είπε η Ρόβλιν Βιγιαμόρ, δήμαρχος της Λανγκανγκίλανγκ, στην επαρχία Άμπρα.
Η υπηρεσία σεισμολογίας των Φιλιππίνων περιμένει ισχυρούς μετασεισμούς. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Φέρντιναντ Μάρκος έδωσε εντολή να εκκινήσουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και να αποσταλεί άμεσα βοήθεια στην Άμπρα. Ο ίδιος θα μεταβεί αεροπορικώς στην πληγείσα περιοχή εντός της ημέρας. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια