Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μεσογειακοί Αγώνες 2022 🥇 🥈 🥉 Hellenic Olympic Committee

Τα μετάλλια των ελλήνων αθλητών που πήραν στους Μεσογειακούς αγώνες στο Οράν το 2022
10🥇 11🥈 10🥉


Μετά από συγκλονιστικό αγώνα κατέκτησε ο Ανδρέας Βαζαίος το ασημένιο στα 200 πεταλούδα με 1.57.92 
Ασημένιο μετάλλιο για την Άννα Ντουντουνάκη στα 100 πεταλούδα με 58.68. 
Χρυσό ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50 ελεύθερο των Μεσογειακών Αγώνων με 21.91 
To χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Απόστολος Τεληκωστόγλου μετά την ήττα από τον Ισπανό Κεσάδα Μπαρμπέρα στην κατηγορία των -80 κιλών του τάκβοντο.
Κωνσταντίνος Χαμαλίδης με το χάλκινο μετάλλιο για την τρίτη θέση στην κατηγορία των -68 κιλών του τάεκβοντο 
Χάλκινο και ήρθε από την Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 εμπόδια με 13. 23 
Ασημένια η Τατιάνα Γκουσιν στο ύψος με άλμα στο 1.90μ 
Το χρυσό μετάλλιο του Ανδρέα Βαζαίου στα 200 μικτή ατομική στους Αγώνες. Έκανε τον ίδιο χρόνο με τον Αλγερινό Σιούντ με 1.58.83
Εθνική ομάδα πόλο των για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ένα χρόνο μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο. Η ομάδα αυτή είναι στην κορυφή του κόσμου και το αποδεικνύει συνεχώς.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν στην κατηγορία των 91κ.
Άννα Ντουντουνάκη. Ασημένιο στα 50μ ύπτιο με 28.68.

Χρυσό μετάλλιο ο Δημήτρης Μάρκος στα 400 μέτρα ελεύθερο των Μεσογειακών Αγώνων με 3:48.72
Χάλκινο μετάλλιο για τον Κωνσταντίνο Χαμαλίδη. Στον ημιτελικό της κατηγορίας - 68 κιλών στο τάεκβοντο έχασε από τον Ισπανό Πέρεθ Πόλο με 16-3
Χάλκινο μετάλλιο για τον Γιάννη Ρίζο στο άλμα επί κοντώ με ατομικό ρεκόρ στα 5 60 μ στους Μεσογειακός Αγώνες
Χρυσή η Άννα Κορακάκη.
Το «χρυσό» κορίτσι της Ελληνικής σκοποβολή, η Άννα Κορακάκη ανέβηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 10μ αεροβόλο πιστόλι στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια το έκανε πάλι το «θαύμα» της και με μια ονειρεμένη εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10μ αεροβόλο πιστόλι στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, κερδίζοντας την Καμίλ Ζεντρεζέφσκι από την Γαλλία με 17-13.
Ένα μετάλλιο που ήρθε μάλλον… απροσδόκητα, καθώς η ομάδα 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Μάρκο, Βαγγέλη Μακρυγιάννη, Κώστα Στάμου και Ανδρέα Βαζαίο, τερμάτισε δεύτερη με 7:17.91, αρκετά πίσω από τους Ιταλούς (7:14.02). Οι τελευταίοι όμως ακυρώθηκαν για αντικανονική αλλαγή κι έτσι η χώρα μας πήρε το χρυσό μετάλλιο.
Eνα μετάλλιο για την Ελλάδα αυτή τη φορά από την άρση βαρών. Η Σοφία Γεωργοπούλου στην κατηγορία των 59κ.σήκωσε στο αρασέ 94 κιλά και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στο ζετέ έμεινε στην 5η θέση με 108 κιλά.
Ο Θοδωρής Τσελίδης με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος για την κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο των Μεσογειακών Αγώνων
Χαλκινο για την Ελλάδα στους Μεσογειακούς, αυτή την φορά από τον Γιάννη Νυφαντόπουλο. Στην πρεμιέρα του στίβου στο Οράν, τερμάτισε τρίτος στα 100 μέτρα με 10.28 μένοντας πίσω από τους Τούρκους Χάρβεϊ (10.15) και Γκουλίεβ (10.16).
Η Ελισάβετ Τελτσίδου με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος για την τρίτη θέση στα 70κ.του τζούντο 
Χρυσό μετάλλιο η μοναδική Μαρία Πρεβολαράκη . Στα 53 κιλά της πάλης νίκησε την Τουρκάλα Γετγκίλ και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.
Ασημένιο μετάλλιο για την Εμμα Κατζουράκη στο σκιτ της σκοποβολής στους Μεσογειακούς Αγώνες. Εχασε στον τελικό μόνο από την Ιταλιδα Μπαρτολομέι στον τελικό
Ασημένιο μετάλλιο και ο Μάκης Μίτας στο skeet της σκοποβολής. Εχασε στον τελικό μόνο από τον Κύπριο Νικολαϊδη. Eξαιρετικός και ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης που τερμάτισε 4ος. 
Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στους Γιάννη Σγουρόπουλο και Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο για την τρίτη θέση στο ομαδικό στην επιτραπέζια αντισφαίριση.
Χάλκινο μετάλλιο στην πάλη, στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν. Το πήρε ο Γιώργος Πρεβολαράκης στα 77 κιλά νικώντας τον Αιγύπτιο Αμπουελάτα.
Κέλλυ Κυδωνάκη χρυσό στην κατηγορία των +68 του καράτε στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια