Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως οι μεγάλες αστρολογικές αλλαγές επηρεάζουν την ανθρώπινη συνείδηση

Καρλ Γιουνγκ (Carl Jung)
Η αστρολογία είναι μια αρχαία τέχνη και επιστήμη που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν. Εμφανίζεται σε πολλούς πολιτισμούς, αλλά όπως με την περισσότερη αρχαία σοφία, πολλή από αυτή έχει αποκρυφτεί και απαγορευτεί από την δημόσια θέα. Οι μυστικές κοινωνίες, τόσο εκείνες των οποίων οι καρδιές στηρίζονται στην καλή πρόθεση για όλη την ανθρωπότητα, όσο εκείνων που οδηγούνται από την απληστία και το προσωπικό κέρδος, έχουν επίσης χρησιμοποιήσει αυτόν τον τύπο αρχαίας γνώσης. 
Από την Ατλαντίδα, στους αρχαίους Σουμέριους, στη Βεδική αστρολογία, στην αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη και στην Αίγυπτο, πολλά σπουδαία μυαλά κατά τη διάρκεια των χρόνων έχουν εξασκήσει την αστρολογία και για καλό λόγο. Παρά τις πολλές αμφιβολίες, η αστρολογία έχει πολλά να προσφέρει.
Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε εδώ πως πολλοί ιδρυτές της μοντέρνας επιστήμης, ειδικά στα πεδία των μαθηματικών και της φυσικής/ κβαντικής, ήταν όλοι πνευματικοί μυστικιστές.
«Την ημέρα που η επιστήμη αρχίσει να μελετά τα μη φυσικά φαινόμενα, θα σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο σε μια δεκαετία από ότι σε όλους τους προηγούμενους αιώνες ύπαρξης της». –Νίκολα Τέσλα
Μια καινούργια εποχή, αστρολογικά μιλώντας, για τον άνθρωπο ξεκίνησε στην αρχή του Χριστιανισμού. Πριν από αυτή, είχαμε μυστικές κοινωνίες, έννοιες όπως η Φιλοσοφική Λίθος, και άλλες «μαγικές» έννοιες, συμπεριλαμβανομένου και της μαγείας. Με την άφιξη του Χριστιανισμού, η έννοια του Θεού πήρε τη θέση τους, αλλά και πιο πρόσφατα οι έννοιες που χρησιμοποιούνταν και εφαρμόζονταν πριν την αρχή της σύγχρονης θρησκείας εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά Αυτό είναι ενδιαφέρον επειδή είμαστε στο τέλος αυτής της εποχής και μεταβαίνουμε σε μια καινούργια. Υπάρχει μια ασυμφωνία μεταξύ των ειδικών για το που ακριβώς είμαστε, αλλά οι περισσότεροι φαίνεται να συμφωνούν πως είμαστε σε μια πολύ σημαντική μεταβατική περίοδο.
Στη Δυτική Αστρολογία, μεταβαίνουμε από την Εποχή του Ιχθύ στην Εποχή του Υδροχόου. Στην αρχαία Βεδική Αστρολογία, είμαστε στην αρχή του τέλους ενός 300ου κύκλου (τώρα ζούμε στη μεταβατική περίοδο στο τέλους της Εποχής Κάλι Γιούγκα).
Το Βεδικό δόγμα επίσης μας λέει αυτό που λένε και οι φιλοσοφίες της Δυτικής Αστρολογίας και συσχετίζεται με τους κύκλους που περιγράφει η σοφία των Ιθαγενών της Αμερικής.
Μας λένε πως ζούμε σε μια εποχή Σκοταδιού, που περιγράφεται επίσης και ως Mahabharata, μια εποχή όπου οι ψυχικές ικανότητες φτάνουν στο χαμηλότερο σημείο τους και η ηθική αρετή απογυμνώνεται από την Γη. Όπως γράφει και ο ανεξάρτητος ερευνητής Bibhu Dev Misra, όταν η «Ψυχή του Κόσμου» είναι γεμάτη σκοτάδι και διαφθορά και μόνο ένα μικρό μέρος της ηθικής παραμένει «σιγά σιγά μειώνεται στο μηδέν στο τέλους της Κάλι Γιούγκα. Οι άνθρωποι στρέφονται στην κακία. Οι ασθένειες, ο λήθαργος, οι φυσικές καταστροφές, η αγωνία και ο φόβος της έλλειψης κυριαρχούν. Η μετάνοια, οι θυσίες και οι θρησκευτικές παραδόσεις εξανεμίζονται. Όλα τα πλάσματα εκφυλίζονται. Οι αλλαγές περνούν σε όλα τα πράγματα χωρίς εξαίρεση.»
Αυτές οι περιγραφές αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια την εξέλιξη της κοινωνίας μας. Καθώς κινούμαστε στην μοντέρνα ιστορία, αυτή παρελθοντική εποχή- που έχει διαρκέσει κατά προσέγγιση 2.100 χρόνια- φτάνει στο τέλος της, ένα συμπέρασμα που χαρακτηρίζεται από μια εποχή όπου οι παγκόσμιες εντάσεις δεν ήταν ποτέ τόσο ψηλές. Κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής, η ανθρωπότητα έχει όντως βιώσει το περισσότερο σκοτάδι και φαίνεται πως όσο πιο αρχαίος ήταν ο πολιτισμός, τόσο πιο πνευματικά (και τεχνολογικά) προχωρούσε- είναι επίσης ενδιαφέρον επειδή αφού τελειώσει αυτή η εποχή, θα γυρίσουμε πίσω στη αρχή, σε μια εποχή που δεν έχουμε δει από την εποχή της μεγάλης γνώσης και κατανόησης των πνευματικών επιστημών, του μυστικισμού, της συνείδησης και του μη-υλισμού γενικότερα.

Όλα αυτά φαίνονται να είναι μέρος της μεγάλης αλλαγής στη συλλογική συνείδηση που συμβαίνει σήμερα.
Η εξήγηση του Καρλ Γιούνγκ
Ο Γιούνγκ γράφει:
“Όπως ξέρουμε από την ιστορία της Αρχαίας Αιγύπτου, αυτά τα γεγονότα είναι συμπτώματα των φυσικών αλλαγών που πάντα εμφανίζονται στο τέλος ενός πλατωνικού μήνα και στην αρχή ενός άλλου. Είναι αλλαγές στον σχηματισμό της ψυχικής κυριαρχίας των θεών και των αρχέτυπων όπως συνηθίζονται να αποκαλούνται, που προκαλούν ή συνοδεύουν μακροχρόνιες μεταμορφώσεις της συλλογικής ψυχής. Αυτή η μεταμόρφωση ξεκίνησε μέσα στην ιστορική παράδοση και άφησε πίσω της ίχνη. Πρώτα, κατά τη μετάβαση από την εποχή του Ταύρου σε εκείνη του Κριού και στη συνέχεια από τον Κριό στον Ιχθύ, που η αρχή τους συμπίπτουν με την άνοδο του Χριστιανισμού (όπως αναφέρθηκε και πριν). Τώρα πλησιάζουμε στη μεγάλη αλλαγή, που ίσως αναμένεται με τον Υδροχόο.»
Το ενδιαφέρον αυτό απόσπασμα είναι από το βιβλίο του «Ιπτάμενοι Δίσκοι». Είναι δύσκολο να βρούμε μια μη μεταφρασμένη έκδοση που γράφτηκε από τον Γιούνγκ το 1958 και γι αυτό έχουμε την παρακάτω καταγραφή από τον P. Hall, ο οποίος είχε σχέση μαζί του. Αναγνωρίζονται ως δύο από τα μεγαλύτερα μυαλά της εποχής τους- και γι αυτό η δουλειά τους ήταν τόσο σημαντική.
Ο Hall έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους μελετητές του κόσμου στα πεδία της θρησκείας, της μυθολογίας, του μυστικισμού και του απόκρυφου. Πολλά σπουδαία μυαλά έχουν ελκυστεί από την δουλειά του όπως και ο Καρλ Γιούνγκ που όταν έγραψε το Psychology and Alchemy, δανείστηκε υλικό από την ιδιωτική συλλογή του Hall.
Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία του είναι σπουδαία πηγή πληροφοριών το The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy.
Ο Γιούνγκ, σε αντίθεση με την δημοφιλής πεποίθηση, ήταν ερευνητής για το θέμα των UFO και κατά τη διάρκεια που δημοσίευσε το βιβλίο του κατηγόρησε επίσης την Πολεμική Αεροπορία για την κάλυψη πληροφοριών σχετικά με το θέμα.

Ο Hall εξηγεί το απόσπασμα του Γιούνγκ παρακάτω:
«Ο Γιούνγκ μας λέει, πως το Πλατωνικό έτος είναι ένα πρόβλημα στο χρονοδιάγραμμα και πως αυτό που ονομάζουμε μεταβατική κίνηση των ισημερινών έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή της εαρινής ισημερίας περίπου κάθε 2100 χρόνια Αυτές οι αλλαγές αντιστοιχούν στους μήνες του μεγάλου πλατωνικού έτους που αποτελείται από περίπου πάνω από 25.000 χρόνια. Μας λέει επομένως πως αυτές οι αλλαγές που εμφανίζονται στην φύση, στον κόσμο, στον χώρο, οφείλονται σε ορισμένους σταδιακούς μετασχηματισμούς των αρχέτυπων και πως αυτά τα αρχέτυπα σημαίνουν ότι στη φύση αυτό το ρολόι είναι ενεργό. Αφού αυτό το ρολόι κινείται συνεχώς, περνώντας από τη μια κυκλική διαίρεση στην άλλη, θα μπορούσε να συγκεντρώσει αναμφισβήτητα ένα ισχυρό σύνολο πληροφοριών που θα αποδεικνύουν ότι σε κάθε μια από αυτές τις ζωτικές περιόδους κατά τις οποίες η γενική κυριαρχία του κόσμου αλλάζει, υπάρχει ένα σημάδι, μια σημαντική κοινωνική ψυχολογική αλλαγή στη ζωή των ατόμων.»

Ο Hall συνεχίζει και λέει:
«Η ζωή του ατόμου σχετίζεται με τη ζωή του συλλογικού και πως αυτό το φαινόμενο, των ιπτάμενων δίσκων, θα πρέπει να εμφανιστεί καθώς η εαρινή ισημερία μετακινείται προς τον Υδροχόο. Αυτό σημαίνει, όπως και για τους Αιγύπτιους, τους Έλληνες και τους Ρωμαίους αλλά και για πολλούς ασιατικούς λαούς, μια σημαντική κίνηση της παγκόσμιας συνείδησης, της παγκόσμια πίεσης. Αυτή η κίνηση συμβαίνει από ένα ζώδιο νερού σε ένα ζώδιο αέρα. Επομένως το μυστήριο της ατμόσφαιρας, το μυστήριο του αέρα και αυτό που κρύβεται μέσα στον αέρα πρέπει να κυριαρχήσουν ψυχολογικά όλο και περισσότερο για μια περίοδο πάνω από 2.000 χρόνια.»

Ανθρώπινη συνείδηση και χώρος
Η επιστημονική βιβλιογραφία είναι ξεκάθαρη για το γεγονός πως διάφοροι φυσιολογικοί ρυθμοί και παγκόσμιες συλλογικές συμπεριφορές δεν συγχρονίζονται μόνο με την ηλιακή και γεωμαγνητική δραστηριότητα αλλά επίσης πως οι διαταραχές σε αυτούς τους τομείς μπορούν να δημιουργήσουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και συμπεριφορά. Το θέμα είναι, ότι σε βιολογικό επίπεδο γνωρίζουμε ότι όλη η ζωή στην Γη συνδέεται με κάποιο τρόπο με τους Ηλιακούς, Σεληνιακούς και πιθανώς άλλους κύκλους.
Υπάρχουν επίσης πολλές αποδείξεις ότι η ανθρώπινη συνείδηση που παίζει μεγάλο ρόλο στην κβαντική φυσική και σε άλλους τομείς της μη-υλικής επιστήμης συνδέεται με την αστρολογία με πολύ περίεργους τρόπους.
«Δεν ήταν δυνατόν να διατυπώσουμε τους νόμους της κβαντικής μηχανικής με έναν απόλυτα συνεπή τρόπο χωρίς να αναφερθούμε στη συνείδηση.» – Max Planck
Για παράδειγμα, στο Collective Evolution III: The Shift, τεκμηριώθηκε πως οι ηλιακές εκλάμψεις έχουν όχι μόνο τη δυνατότητα να παράγουν μια όμορφη προβολή φωτός για τους θεατές στη γη αλλά συμπίπτουν με τα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα και έχουν ισχυρή επίδραση στην ανθρώπινη συνείδηση.

Η μεγάλη ηλιακή δραστηριότητα σχετίζεται άμεσα με σημαντικά γεγονότα σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Είναι αρκετά ενδιαφέρον και δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι αρχαίοι είδαν αυτές τις συσχετίσεις και μπόρεσαν ίσως εύκολα να προβλέψουν τον καιρό όπου θα συνέβαιναν πολλά στην ανθρώπινη ιστορία.

Η πρόσφατη αύξηση του ενδιαφέροντος και της μαζικής εγκυρότητας του θέματος των UFO, συμπίπτει και με πολλά άλλα πράγματα (όχι μόνο με τα UFO) όπως με μια τεράστια μετατόπιση της ανθρώπινης συνείδησης.
 collective evolution

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια