Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παγωτό σοκολάτα / Chocolate ice cream

.
Συστατικά
1 κιλό βάση παγωτού
60 γρ. κακάο
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
μπισκότα
σιρόπι, σοκολάτας
αμύγδαλα, ωμά λευκά, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Ακολουθήστε τη συνταγή για τη βάση παγωτού.
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και τα λιώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με τη βάση του παγωτού μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα μιας χρήσεως (δένοντας καλά ώστε να είναι κλεισμένο αεροστεγώς) και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Βγάζουμε ανά μία ώρα δουλεύοντας το μείγμα στη σακούλα λίγο με τα χέρια μας για να αποφύγουμε το μείγμα να κάνει παγάκια και να κρατήσει βελούδινη υφή.
Σερβίρουμε πάνω σε μπισκότο ή σε μπολάκι με σιρόπι σοκολάτας και ψιλοκομμένα λευκά αμύγδαλα.
Tip από τον akispetretzikis
Αν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς ή σιρόπι σοκολάτας!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια