Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συντήρηση και Οργάνωση Μπαχαρικών

Storage and Organization of Spices

Τα μπαχαρικά και τα αποξηραμένα βότανα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας μας.
Η σωστή οργάνωσή τους κάνει το μαγείρεμα πιο εύκολο και η σωστή συντήρησή τους παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους.
Storage and Organization of Spices
Θα χρειαστείτε:
Λευκές ή πολύχρωμες ετικέτες, Βάζα σε 2 μεγέθη, έναν μαρκαδόρο
- Ένας γενικός κανόνας είναι ότι τα μπαχαρικά έχουν χρόνο ζωής 1 έτος. Τα ‘ολόκληρα’ μπαχαρικά, όπως το μοσχοκάρυδο, οι κόκκοι πιπεριού, οι σπόροι κάρδαμου κτλ θα λέγαμε ότι συντηρούνται 2-3 χρόνια. Τα μπαχαρικά σε σκόνη καλό θα ήταν να τα αντικαθιστούμε κάθε χρόνο.
- Όταν αγοράζουμε χύμα μπαχαρικά ή μπαχαρικά σε σακουλάκι, τα μεταφέρουμε αμέσως σε βάζα.
- Βάζουμε μια ετικέτα στο βάζο μας και σημειώνουμε το περιεχόμενό του αλλά και την ημερομηνία αποθήκευσης, ώστε να ξέρουμε πότε θα τα αντικαταστήσουμε.
- Όταν αγοράζουμε ένα μπαχαρικό, δεν το ενώνουμε ποτέ στο ίδιο βάζο με το παλίο μας αντίστοιχο μπαχαρικό. Το βάζουμε σε καινούριο βάζο με ημερομηνία και το χρησιμοποιούμε αφού τελειώσουμε το παλιό.
- Τα μπαχαρικά χρειάζονται ένα ξηρό, σκοτεινό και σχετικά κρύο μέρος για να συντηρηθούν σωστά, αφού με την υγρασία μπορεί να πιάσουν ζωύφια και με τη ζέστη χάνουν τελείως τα αρώματά τους.
Storage and Organization of Spices
Το ντουλάπι πάνω από τον απορροφητήρα που χρησιμοποιούμε συνήθως, είναι τελείως λάθος! 
Το ντουλάπι αυτό, γεμίζει υγρασία, πιάνει υψηλή θερμοκρασία όποτε μαγειρεύουμε και χαλάει τα μπαχαρικά μας.
- Μου αρέσουν πάρα πολύ τα ράφια του τοίχου που είναι γεμάτα με βαζάκια μπαχαρικών, αλλά είναι τελείως ακατάλληλα για τη σωστή συντήρηση τους.
- Αν είστε τελείως control freak, μπορείτε να βάλετε τα μπαχαρικά σας σε αλφαβητική σειρά στο ντουλάπι, ώστε να βρίσκετε εύκολα αυτό που ψάχνετε.
- Αν δεν μπορείτε να αφιερώσετε ένα ολόκληρο ντουλάπι στα μπαχαρικά σας, φροντίστε τα βάζα σας να κλείνουν καλά, ώστε να μην επηρεάσουν τα υπόλοιπα τρόφιμα με τις έντονες μυρωδιές τους. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα βαθύ συρτάρι και κολλάμε τις ετικέτες στο καπάκι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια