Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι ΣΧΕΣΕΙΣ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ με την ΕΛΛΑΔΑ το 2022

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Στην Μελέτη για τις πιθανές περιοχές συγκρούσεων στον Πλανήτη το 2022, είχα συνοπτικά αναφερθεί και στο θέμα των σχέσεων της Χώρας μας με την γείτονα και είχα γράψει πως υπάρχει ο κίνδυνος εμπλοκής - κατά την γνώμη μου το Φθινόπωρο - επειδή το 2023 είναι έτος εκλογών στην Τουρκία και ο σημερινός Πρόεδρος, Ερντογάν, κινδυνεύει να τις χάσει και ίσως κάνει το απονενοημένο διάβημα.
Είχα επίσης γράψει πως προκύπτουν δύο σενάρια. Το πρώτο άμεσης πολεμικής σύγκρουσης - τύπου Ίμια αναβαθμισμένα - και το άλλο ασύμμετρου πολέμου με ενεργοποίηση ισλαμιστικών πυρήνων μεταναστών που ελέγχονται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.
Και στην μία και στην άλλη περίπτωση ο χαμένος θα είναι η γειτονική Χώρα.
Με αυτή την ανάρτηση θα σας δώσω περισσότερα στοιχεία γιατί έχω αυτή την γνώμη
ΑΝΑΛΥΣΗ
Ξεκινώντας από την Ηλιακή Επιστροφή του χάρτη του 1830 για το 2022, βλέπουμε πως ο Ωροσκόπος βρίσκεται στον 9ο γενέθλιο οίκο και στον Καρκίνο σε σύνοδο με τον απλανή Aldebaran [= μια χρονιά που η Χώρα ναι μεν θα αναγνωριστεί , αλλά και θα κινδυνέψει από τους εχθρούς της] και σε όψη αντίθεση με τον κακεργέτη γενέθλιο Άρη - ένδειξη πολεμικής εμπλοκής κατά τον Α. Volguine για τον χάρτη της ΗΕ. Όμως, η όψη αυτή συμμετέχει σε ένα σχηματισμό παραλληλογράμμου με την γενέθλια αντίθεση Κρόνου και Ήλιου και με την συμμετοχή του διελαύνοντα Κρόνου σε σύνοδο με την προαναφερθείσα γενέθλια αντίθεση που μας λέει πως "η ταύτιση των Ελληνικών συμφερόντων - που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των παγκόσμιων δικτύων μεταφορών και των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου- με αυτά κάποιων διεθνών μεγαλο-επιχειρηματικών συμφερόντων και των φίλων και συμμάχων της Χώρας, θα δώσει στην Χώρα μια ευκαιρία όχι μόνο να διαχειριστεί επιτυχώς ένα μεγάλο κίνδυνο, πιθανά συμμετέχοντας σε εκστρατείες που έχουν σαν στόχο την επιβολή αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων/ οργάνων, ενώ στο εσωτερικό μέτωπο η Χώρα θα έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και στην δομή της εξουσίας" [παραλληλόγραμμο γεν Κρόνος (Λέοντα) 180ο γεν Ηλιος (Υδροχόο) και Ωροσκόπος ΗΕ ( Διδύμους) 180ο γεν Άρης(Τοξότη) ].

Τα μηνύματα πολλά. 
'Συμμετοχή σε εκστρατείες' - Ουκρανία - 'αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και δομή εξουσίας' - δεν το έχουμε δει ακόμα αλλά θα πρέπει να το περιμένουμε μέσα στο 2022 - 'ταύτιση των Ελληνικών συμφερόντων στον ενεργειακό τομέα με αυτά διεθνών μεγαλοσυμφερόντων και κρατών' - ήδη έχει τεθεί θέμα για την χρησιμοποίηση των κοιτασμάτων της Ελλάδας για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης - 'χρονιά που η Χώρα θα κινδυνέψει από τους εχθρούς της αλλά και θα αναγνωρισθεί' . Το ζουμί είναι πως η ΗΕ του 2022 μας λέει πως η Ελλάδα θα μπλέξει σε περιπέτειες με την γείτονα Χώρα εξ αιτίας του ρόλου της στην παγκόσμια Ενεργειακή Βιομηχανία, αλλά θα βγει κερδισμένη έστω και προσωρινά.
Βλέποντας τώρα την Ηλιακή Επιστροφή της Τουρκίας και αφού σημειώσω πως και οι δυο εκλείψεις του 2022 'χτυπάνε' τον Ήλιο της Τουρκίας - κυβερνήτη του 10ου ζωδιακού (Ηγετική Ελίτ της Χώρας) και του 3ου ωροσκοπιακου (οι γείτονες /εμπορικές σχέσεις με γειτονικές χώρες /ομολογα Τουρκικού Δημοσίου) του χάρτη της Τουρκίας, με τον Ωροσκόπο της ΗΕ του 2022 σε σύνοδο με τον Ήλιο του χάρτη της Ελλάδας, θα εξετάσουμε το πώς η ΗΕ της Τουρκίας για το 2022 - που περιγράφει την κατάσταση στην γείτονα χώρα για το 2022 - 'κουμπώνει' πάνω στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας του 1830
Κατ' αρχή υπάρχει ένα σύνολο εξισώσεων που μας λέει πως "επειδή η Ελλάδα αντιστέκεται προασπίζοντας τα συμφέροντα της και επειδή η Ηγεσία της Τουρκίας πιστεύει εσφαλμένα πως αφενός η στάση της απέναντι στην Ελλάδα τυγχάνει καθολικής λαϊκής αποδοχής (στην Τουρκία), αλλά και αφετέρου φοβάται την καθαίρεση της εξ αιτίας των επιπτώσεων της πολιτικής της στην εισοδηματική κατάσταση του Λαού, μπορεί να θελήσει να κάνει το βήμα αρπαγής Ελληνικών δικαιωμάτων, που όμως τελικά θα οδηγήσει σε βίαιες καταστάσεις εις βάρος της"[Ηλιος ΗΕ Τουρκίας 45ο ΒΔ και Ωροσκόπος Ελλάδας, Αφροδίτη ΗΕ Τουρκίας 90ο ΒΔ και Ωροσκόπος Ελλάδας, Κρόνος ΗΕ Τουρκίας 135οΒΔ και Ωροσκόπος Ελλάδας, Ποσειδώνας ΗΕ Τουρκίας 180ο ΒΔ και Ωροσκόπος Ελλάδας].
Στην συνέχεια ένα άλλο σύνολο εξισώσεων μας λέει πως από την μία " Μπορεί να υπάρξει μια ασύμμετρη πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα πού όμως η σύγκρουση αυτή μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή Ηγεσίας στην Τουρκία ώστε η τελευταία να ξεπεράσει τους κινδύνους της σύγκρουσης και να οδηγηθεί η Χώρα σε νέους δρόμους" και από την άλλη και όσον αφορά στην Ελλάδα "η σύγκρουση αυτή μπορεί, είτε να την υποχρεώσει να χρησιμοποιήσει ισχυρά όπλα για να αμυνθεί, είτε και να αναγκαστεί να υλοποιήσει μυστικές επιχειρήσεις προκειμένου να εκκαθαρίσει την Χώρα από εγκληματικά στοιχεία που καθοδηγούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Γείτονος" [ Δίας ΗΕ Τουρκίας 45ο, Σελήνη ΗΕ Τουρκίας 120ο, Ηλιος ΗΕ Τουρκίας 150ο, Κρόνος ΗΕ Τουρκίας 60ο Πλούτωνας Ελλάδας].
Πηγαίνοντας παρακάτω υπάρχουν κάποιες άλλες εξισώσεις που μας λένε πως "φαίνεται πως αφενός υπάρχει μια παρασκηνιακή σύμπλευση ανάμεσα σε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα της Τουρκίας και της Ελλάδας και τα οποία συμφέροντα ποδηγετούν τις αντίστοιχες εκάστοτε ηγεσίες, αλλά και αφετέρου και οι δύο χώρες υποχρεούνται να σεβαστούν δύσκολα επαναδιαπραγματευόμενες διεθνείς Συνθήκες" [Ερμής ΗΕ Τουρκίας 90ο, Πλούτωνας ΗΕ Τουρκίας σύνοδο, γεν Ποσειδώνα Ελλάδας].
Τέλος υπάρχουν και κάποιες άλλες εξισώσεις που μας λένε πως "η οικονομική κατάσταση σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στην λειτουργία του τουρκικού Κράτους - εξ αιτίας και των απομακρύνσεων αντιφρονούντων λειτουργών του- αλλά και εξ αιτίας των επιπτώσεων του Μεταναστευτικού στην Οικονομία και στην Κοινωνία της Χώρας, μπορεί να αναγκάσουν την Ηγεσία της Χώρας να προκαλέσει εχθροπραξίες με την Ελλάδα - προκειμένου να εκτονώσει την εσωτερική πίεση αλλά και να επιβάλλει τους στόχους της δια της βίας - οι οποίες όμως εχθροπραξίες θα καταλήξουν στην καταβαράθρωση της εθνικής αξιοπιστίας (της Τουρκίας) και μπορεί να προκαλέσουν χάος και απομάκρυνση της Ηγεσίας" [ Σεληνη ΗΕ Τουρκίας 180ο, Ηλιος ΗΕ Τουρκίας 90ο, Αφροδίτη ΗΕ Τουρκίας 45ο, Κρόνος ΗΕ Τουρκίας σύνοδος με γενέθλιο Ουρανό Ελλάδας].
Από τα παραπάνω αυτό που μου προκύπτει είναι πως αν προκληθούν εχθροπραξίες - σύμμετρες ή ασύμμετρες - εις βάρος της Ελλάδας από πλευράς Τουρκίας - για να κρύψει η Ηγεσία τα εσωτερικά προβλήματα της Χώρας - αυτές θα αποτύχουν και θα οδηγήσουν σε αλλαγή Ηγεσίας. Και αυτό μπορεί να γίνει είτε άμεσα, είτε σαν αποτέλεσμα των εκλογών του 2023 και αυτό θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της ζημιάς που θα πάθει η Τουρκία αν επιτεθεί κατά της Ελλάδας
Το 2023 είναι έτος προεδρικών εκλογών για την Τουρκία και το ζητούμενο είναι αν θα ξαναβγεί ο Ερντογάν, με την προϋπόθεση βέβαια πως δεν έχει κάνει καμιά επιθετική κίνηση κατά της Ελλάδας το 2022 . Το σκηνικό μας λέει πως "θα επιχειρηθεί με κάθε τρόπο η αλλαγή του status quo στο οποίο λειτουργεί η Χώρα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος πέρα από μια χρηματο-οικονομική απώλεια, για θανάτους και για απώλειες εδαφικές και όλα αυτά σαν αποτέλεσμα υπερβολών και πλεονεξίας". Οι εκλογές θα γίνουν σε μια περίοδο - Ιούνιος 2023 - που η τρέχουσα ηγεσία της Χώρας πιστεύει πως έχει τον Λαό με το μέρος της ενώ τον Λαό τον απασχολούν βιοποριστικές ανάγκες και όχι μεγάλες ιδέες, και φαίνεται πως σαν αποτέλεσμα των εκλογών θα προκύψει μια ηγεσία που θα δώσει μεγάλη προσοχή στο τι θέλει ο Λαός και θα αλλάξει την ρότα της Χώρας [διελ Πλούτωνας 45ο γεν Ουρανός και 150ο γεν Σελήνη, προοδ Σελήνη 180ο γεν ΒΔ και 120ο γεν Ήλιος].

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Όσον και αν φαίνεται παράξενο σε σχέση με αυτά που ακούμε, διαβάζουμε και βιώνουμε, η Ελλάδα είτε από υπολογισμό είτε από τύχη βρίσκεται στην 'σωστή' πλευρά της Ιστορίας όσον αφορά στα δικαιώματα της. Είναι επίσης οριακό το κατά πόσο η Τουρκία θα κάνει επιθετική κίνηση τύπου Ίμια κατά της Ελλάδας - και αν αυτό γίνει θα γίνει το Φθινόπωρο - η θα καταφύγει σε ασύμμετρες δράσεις προκειμένου να στριμώξει την Ελλάδα. Σενάριο που θεωρώ πιθανότερο. Και στην μια και στην άλλη περίπτωση το υφιστάμενος καθεστώς της Γείτονος θα είναι ο μεγάλος χαμένος. Δίνω επίσης μεγάλη έμφαση - ως μια πιθανή εξέλιξη - στην λεγόμενη 'επιχειρηματική διπλωματία' που προκύπτει από την ανάλυση και που πρακτικά θα μπορούσε να εκδηλωθεί σαν ένα καθεστώς συνεκμετάλλευσης ενεργειακών κοιτασμάτων χωρίς απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Για παράδειγμα μετατροπή των κοιτασμάτων των αμφισβητούμενων θαλάσσιων οικοπέδων σε 'εταιρίες' και εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο.
Μένω τέλος στο ότι στην περίοδο των εκλογών στην Τουρκία - Ιούνιος 2023 - οι αστρολογικές εξισώσεις μας λένε πως θα προκύψει μια Ηγεσία που θα αλλάξει την ρότα της Χώρας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και εφησυχασμό από την πλευρά μας γιατί η Τουρκία έχει διαχρονικά σταθερή πολιτική ανεξάρτητα του ποιος κάθεται στην καρέκλα του Προέδρου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑDimitris Adamopoulos

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια