Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ημιτελικοί Eurovision Song Contest 2022

1ος Ημιτελικός
Ο πρώτος ημιτελικός θα λάβει χώρα την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, στις 21:00 (CEST) τοπική ώρα.
Δεκαεπτά χώρες θα διαγωνιστούν, από τις οποίες, οι 10 που θα συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη βαθμολογία συνολικά από κοινό και κριτικές επιτροπές, θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Δικαίωμα ψήφου σε αυτόν τον ημιτελικό, έχουν οι 17 χώρες που συμμετέχουν, μαζί με την Γαλλία και την Ιταλία, που προκρίνονται απευθείας στον τελικό, ως μέλη των "Big 5".
Η Ρωσία είχε αρχικά κληρωθεί να συμμετάσχει στο δεύτερο μισό αυτού του ημιτελικού, αλλά αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία.
Ο δεύτερος ημιτελικός θα λάβει χώρα την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, στις 21:00 (CEST) τοπική ώρα.
Δεκαοχτώ χώρες θα διαγωνιστούν, από τις οποίες οι 10 που θα συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη βαθμολογία συνολικά από κοινό και κριτικές επιτροπές, θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Δικαίωμα ψήφου σε αυτόν τον ημιτελικό, έχουν οι 18 χώρες που συμμετέχουν, μαζί με την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία που ως μέλη των "Big 5", προκρίνονται απευθείας στον τελικό.
Ο Μεγάλος Τελικός θα λάβει χώρα το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, στις 21:00 τοπική ώρα. Είκοσι πέντε χώρες θα συμμετάσχουν συνολικά: 
Οι 10 που προκρίθηκαν από τον 1ο Ημιτελικό, οι 10 που προκρίθηκαν από τον 2ο, καθώς και οι "Big 5" ( Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία) που προκρίνονται απευθείας. 
Και οι σαράντα χώρες που συμμετείχαν στην διοργάνωση ψηφίζουν στον τελικό, ασχέτως αν έχουν προκριθεί ή όχι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια