Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το μωρό θεραπεύει τη μαμά ενώ η μαμά δημιουργεί το μωρό

Σε μια εγκυμοσύνη, τα κύτταρα του μωρού μεταναστεύουν στο αίμα της μητέρας και στη συνέχεια επιστρέφουν πίσω στο μωρό.
Αυτό ονομάζεται «εμβρυϊκός – μητρικός μικροχαιρισμός».
Αυτό που θα διαβάσεις παρακάτω θα σε εκπλήξει σίγουρα, αλλά πολύ πολύ ευχάριστα. Θα σε κάνει να συμφωνήσεις ότι αυτό είναι το θαύμα της ζωής!
Για 41 εβδομάδες, τα μικροχιμαιρικά κύτταρα κυκλοφορούν και συγχωνεύονται από τη μια κυκλοφορία του αίματος προς την άλλη. Υπάρχει και κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Ακόμα και μετά τη γέννηση του μωρού, πολλά από αυτά τα κύτταρα μένουν στο σώμα της μητέρας! Αφήνουν ουσιαστικά ένα μόνιμο αποτύπωμα στους ιστούς, στα οστά, στον εγκέφαλο και στο δέρμα της μητέρας. Και μένουν εκεί για δεκαετίες! Έρευνες έχουν δείξει ότι τα μικροχιμαιρικά κύτταρα μπορούν να επιβιώσουν επί 40 χρόνια.

Το σώμα μας έχει να πει μια ιστορία για κάθε εγκυμοσύνη
Κάθε παιδί που κυοφόρησε μια μητέρα, έχει αφήσει στο σώμα της και το αντίστοιχο αποτύπωμα του.
Αυτό ισχύει ακόμη και για τις εγκυμοσύνες που δεν ολοκληρώθηκαν ή τερματίστηκαν τον πρώτο καιρό. Και όμως! Αυτά τα κύτταρα εξακολουθούν να μεταναστεύουν στην κυκλοφορία του αίματος της γυναίκας.

Το παιδί θεραπεύει την καρδιά της μαμάς. Κυριολεκτικά.
Αν υπάρχει πρόβλημα στη μαμά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τότε τα εμβρυϊκά κύτταρα το αναγνωρίζουν και προσπαθούν να την σώσουν! Κατευθύνονται προς τον κατεστραμμένο καρδιακό ιστό όπου και μετατρέπονται σε έναν διαφορετικό τύπο καρδιακών κυττάρων.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το έμβρυο προσφέρει μια δεξαμενή εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων στη μητέρα. Βλαστικά κύτταρα της τροφοβλάστης που περιβάλλουν το έμβρυο, εμφυτεύονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στα τοιχώματα της μήτρας και δημιουργούν τον πλακούντα. Αυτά είναι τα κύτταρα που περνούν στην κυκλοφορία του αίματος της μητέρας. Δηλαδή τρέχουν στην καρδιά και σχηματίζουν ολοκαίνουργια παλλόμενα μυϊκά κύτταρα.
Στην πραγματικότητα γίνεται μια υπέροχη σιωπηλή συμφωνία.
Το μωρό θεραπεύει τη μαμά ενώ η μαμά δημιουργεί το μωρό.

Δεν είναι υπέροχο; Το θαύμα της ζωής!
Αυτός είναι συχνά ο λόγος που ορισμένες ασθένειες εξαφανίζονται όταν η γυναίκα μένει έγκυος και ακόμα και μετά τη γέννα. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα τόσο του εμβρύου όσο και της μητέρας. Να βοηθηθεί δηλαδή η μαμά για να μπορέσει να φέρει στον κόσμο το μωρό. Αλλά και να επιβιώσει για αρκετό διάστημα μετά τη γέννα ώστε να μεγαλώσει το παιδί.

Εάν είσαι μητέρα, ξέρεις πώς μπορείς να νιώσεις με διαισθητικό τρόπο το παιδί σου ακόμα κι όταν δεν είναι εκεί. Είναι αυτό που λέμε «Θα σε κουβαλάω για πάντα στην καρδιά μου».
Ε, λοιπόν αυτό φαίνεται να συμβαίνει κυριολεκτικά σύμφωνα και με την επιστήμη. Είναι μια απόδειξη ότι οι μητέρες τελικά κουβαλούν τα παιδιά τους για χρόνια αφού τα έχουν γεννήσει. Με όλες τις έννοιες!
Δεν είναι υπέροχο, συγκινητικό, φανταστικό; Δεν είναι το θαύμα της ζωής;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια