Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συνταγή για Τσουχτή Μάνης

 
Γη της Ελιάς: Στην επιτυχημένη σειρά του Mega έχει γίνει viral η συνταγή για τσουχτή Μάνης.
Είναι ένα από τα πλέον παραδοσιακά φαγητά της Μάνης και έχει την τιμητική του στα σπιτικά των Καπερνάρων, των Στεφαναίων αλλά και των Βρεττάκων.

Τι είναι όμως η «τσουχτή» Μάνης;
Είναι ένα φαγητό με μακαρόνια που σερβίρονται με μυζήθρα τριμμένη, βούτυρο και αυγό τηγανιτό από πάνω. Φαίνεται «φτωχό» σε υλικά αλλά είναι «πλούσιο» σε γεύση.
Οι Μανιάτες το μαγειρεύουν τόσο για την οικογένεια όσο και για τους επισκέπτες. Η συνταγή είναι τόσο απλή και χρειάζεται μόλις 15 λεπτά!

Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο σπαγγέτι
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Μπόλικη τριμμένη ξερή μυζήθρα
4 αυγά τηγανητά μελάτα
Πιπέρι
Βράστε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.
Τηγανίστε αυγά μάτια μελάτα.
Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το βούτυρο.
Αφήστε να κάψει το βούτυρο.
Βάλτε μια πρώτη στρώση μακαρόνια στην πιατέλα και πασπαλίστε με 4-5 κουταλιές μυζήθρα.
Αμέσως περιχύστε με το καυτό βούτυρο.
Συνεχίστε με στρώση μακαρόνια στρώση μυζήθρα και περιχύστε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά στην πιατέλα και μοιράστε στα πιάτα.
Τέλος γαρνίρετε κάθε μερίδα με ένα τηγανητό αυγό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια