Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τρίγωνο με φύλλο κακάο, αμύγδαλα και άχνη

.
Υλικά:               
1000 γρ Φύλλα με Κακάο "Κασσάνδρα ΟΕ"
575 γρ Αιγοπρόβειο βούτυρο 99,8% λιπαρά ή βούτυρο Αγελαδινό 99,8 %
400 γρ Αμύγδαλο Τέξας Ελληνικό
1800 γρ Άχνη Ζάχαρη

Εκτέλεση: Αλέθουμε χωρίς να κάνουμε σκόνη τα αμύγδαλα. Το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε 14 φύλλα με Κακάο και με τη βοήθεια ενός χάρακα τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων 10,5 X 10,5 εκατοστά 
Όπως είναι κομμένα τα κομμάτια τοποθετούμε στο μέσο του καθενός και ελαφρά προς την άκρη του 10-12 γρ απ΄τα τριμμένα αμύγδαλα. 
Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια και κλείνουμε σε τρίγωνο.
Τα τοποθετούμε αντικριστά σε ταψί 60 X 40 εκατοστών ώστε να χωρέσουν όσο ποιο πολλά γίνεται.
Σημείωση:Στο συγκεκριμένο ταψί χώρεσαν 36 τεμάχια και τα συγκεκριμένα 36 τεμάχια χρειάζονται 575 γρ λιπαρής ουσίας.
Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά όχι πάνω από 37°C και περιχύνουμε απαλά τα τετράγωνα μαντιλάκια, προσέχοντας να μην τα ταρακουνάμε και βγει το αμύγδαλο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C γα 40-50 λεπτά της ώρας (ανάλογα με τον εκάστοτε φούρνο).
Μόλις βγουν τα τρίγωνα από το φούρνο, τα παίρνουμε ένα ένα, τα ανοίγουμε με το χέρι λίγο, απαλά και τα γεμίζουμε με 50-60 γρ άχνης ζάχαρης.
Τα αφήνουμε σε σχάρα να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρουμε.
Συνταγή / Εκτέλεση: Joseph Azzam

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια