Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πολίτικο γιουβέτσι

.
Υλικά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
  • 1 ολόκληρο καρότο
  • 2-3 κλωναράκια σέλινου
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα σε μερίδες
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 200 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/8 του κουταλιού του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
  • 1/4 του κουταλιού του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
  • λίγη ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • ελάχιστη ρίγανη
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο και αφήνω να σοταριστούν.
  • Προσθέτω τα κομμάτια κρέατος και τα σοτάρω από όλες τις πλευρές. Σβήνω με κόκκινο κρασί.
  • Στη συνέχεια προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, το ξύλο κανέλας, το δαφνόφυλλο, τη ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά. Συμπληρώνω με ζεστό ζωμό λαχανικών και αφήνω να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Όταν βράσει το κρέας, το αφαιρώ από την κατσαρόλα και το αφήνω στην άκρη. Αδειάζω την σάλτσα σ'ένα ταψί και συμπληρώνω με τρία φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό λαχανικών. Προσθέτω το κριθαράκι και ανακατεύω.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι, αλλά να κρατάει λίγο. 
cookpad

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια