Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Θυμωμένα λόγια ζωδίων

Ποια ζώδια κάνουν σκηνές και ποια μένουν εντελώς απαθή στην κατάσταση; 
Για να δούμε… 
Κριός: «Άσε μας κουκλίτσα μου!»
Όταν ο Κριός εκνευριστεί με κάποιον ή με κάτι, του είναι πολύ δύσκολο να συγκρατήσει τον εαυτό του και να ηρεμήσει. Εκρήγνυται πολύ εύκολα και η μπάλα παίρνει, συνήθως, όποιον βρίσκεται εκείνη την ώρα δίπλα του. Εκεί, δεν θα σκεφτεί ποτέ τις συνέπειες των πράξεών του, καθώς δεν μπορεί να βγει από το «κόκκινο» σύννεφο που τον περικλείει. Μόνο την επόμενη μέρα θα βρει τα λογικά του. (Και τότε μην περιμένετε και συγγνώμη!) Σημειωτέον, το συγκεκριμένο ζώδιο είναι ευέξαπτο λόγω της υπερβολικής του ανάγκης για αδρεναλίνη και ενθουσιασμό. Γι’ αυτό το λόγο, δε θα αφήσει ποτέ να πέσει κάτι κάτω σε καβγά και άμα τον ξεκινήσει άλλος, μαύρο φίδι που τον έφαγε! Ατάκες που θα ακούσετε από το στόμα του είναι οι εξής: «Τι είπες;!», «Εσύ τι πετάγεσαι;!», «Ποιος νομίζεις πως είσαι;!», «Μου φέρνεις αντίρρηση;!»

Ταύρος: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!»
Η ρήση «ταύρος εν υαλοπωλείω» δε βγήκε τυχαία! Ο Ταύρος είναι από τα ζώδια που φορτώνουν με αρνητικά συναισθήματα, αρχίζουν και νευριάζουν με κάτι και δεν το δείχνουν αμέσως στον άλλον. Το κρατάει μέσα του χωρίς να μιλάει, μέχρι το ποτήρι να ξεχειλίσει και το γυαλί να ραγίσει. (Και τότε ο Θεός βοηθός!) Ναι, τότε είναι που μπορεί να σπάσει όλο το σπίτι από το θυμό του και να φωνάξει τόσο δυνατά που μπορεί να τον ακούσει όλο το τετράγωνο. Θυμηθείτε πως ο Ταύρος θεωρεί πως έχει πάντα δίκιο και ακόμα κι αν καταλαβαίνει πως έχει κάνει λάθος και σας έχει αδικήσει, δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχθεί! Ατάκες που θα ακούσετε από το στόμα του είναι οι εξής: «Αίσχος!», «Ντροπή σου!», «Δε θέλω να ακούσω τίποτα από σένα!», «Είσαι απαράδεκτος/η!»

Δίδυμοι: «Δε θέλω να σε βλέπω μπροστά μου!»
Ο Δίδυμος μπορεί να μπερδέψει το πάθος του για ανταλλαγή απόψεων με το θυμό. Μερικές φορές, μπορεί να παρεξηγηθεί με το παραμικρό, γιατί κάποιος δε συμφωνεί μαζί του και τότε αρχίζει τα μεγάλα λόγια. Και τα λόγια είναι όντως μεγάλα και αιχμηρά, καθώς δεν μπορεί να τα ελέγξει. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να εκφραστεί, θα σπάσει (ναι, και αυτό το ζώδιο!) πράγματα, αλλά συνήθως θα «στολίσει» τον απέναντί του και θα τον χτυπήσει εκεί που πονάει περισσότερο. Αν, όμως, ο απέναντι του θέσει ισχυρά επιχειρήματα, τότε, μόνο, ο Δίδυμος θα επιλέξει τον δρόμο της απόλυτης σιωπής. Ατάκες που θα ακούσετε από το στόμα του είναι οι εξής: «Φύγε!», «Άσε με ήσυχο/η!», «Μιλάς και συ που έκανες αυτό…!», «Εσύ είσαι χειρότερος/η γιατί έκανες εκείνο….»

Καρκίνος: «Δεν έχω τίποτα!»
Το ζώδιο του Καρκίνου χειρίζεται το θυμό με δόσεις. Τι εννοώ; Υπάρχουν τρία στάδια τα οποία περνάει για να φτάσει στην απόλυτη έκρηξη θυμού. Το πρώτο είναι το κατέβασμα των μούτρων. Εκεί, ο Καρκίνος θα σταματήσει να μιλάει και θα κοιτάξει αλλού, έχοντας τη μούρη ξινισμένη και αηδιασμένη. Αν αυτό περάσει απαρατήρητο, τότε θα αρχίσει τα μικρά αρνητικά σχόλια προς τους άλλους (ειρωνεία κτλ…) που θα υποδεικνύουν πως είναι έξαλλος και κανείς ακόμα δεν προσπαθεί να τον καλμάρει! Και φτάνουμε στο τρίτο στάδιο όπου το συγκεκριμένο ζώδιο δεν μπορεί να κατευνάσει άλλο την οργή του και τότε… βρείτε μέρος να κρυφτείτε! (Και μαζέψτε και τα γυαλικά!) Ατάκες που θα ακούσετε από το στόμα του είναι οι εξής: «Όχι. Καλά είμαι. Μην ανησυχείς!», «Άσε με εμένα και κοίτα τη δουλειά σου!», «Μην ασχολείσαι μαζί μου. Δε χρειάζεται!», «Καλύτερα να προσέξεις κανέναν άλλον και όχι εμένα!» 

Λέων: «Τώρα μιλάω μόνο εγώ!»
Ο θυμός ενός Λέοντα είναι τόσο δυνατός όσο η πυρηνική καταστροφή. Δεν είναι μόνο θυμός, αλλά πραγματική οργή! Ο Λέων φημίζεται για τον κακό του τρόπο, οπότε μόλις νευριάσει, κάνει τόση φασαρία, δημιουργεί τέτοια κακή ατμόσφαιρα που δε βρίσκει κανείς το δίκιο του. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα θα πει βαριές κουβέντες, που μπορεί εκείνη την ώρα να μην τις πιστεύει, αλλά αργότερα θα συνεχίζει να τις υποστηρίξει με σθένος. Θα προσπαθήσει, όπως και να’ χει να κλονίσει την αυτοπεποίθηση του άλλου και να δείξει πως μόνο ο δικός του ο δρόμος είναι ο σωστός. Ακόμη, αν και δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσει συγγνώμη σε κανέναν, του αρέσει να τη δέχεται με χαρά από τους άλλους. Ατάκες που θα ακούσετε από το στόμα του είναι οι εξής: «Πώς τολμάς να μιλάς εσύ;!», «Εγώ έχω κάνει τόσα, ενώ εσύ τι έχεις κάνει;!», «Βρες τα πρώτα με τον εαυτό σου και μετά μιλάς!», «Ωρίμασε λιγάκι!»

Παρθένος: «Είμαι πολύ θυμωμένος/η!»
Για να φτάσει ένας Παρθένος να δείξει το θυμό του, πρέπει να ‘χει φτάσει στο αμήν! Η υπομονή του δεν περιγράφεται. Προσπαθεί να καταπιέσει την οργή του τόσο πολύ, που αυτό μπορεί να του δημιουργήσει μέχρι και προβλήματα υγείας! (Γιατί τα ψυχολογικά τα ‘χουμε σίγουρα!) Όταν, όμως, περάσει την κόκκινη γραμμή, τότε, συνήθως, ξεσπά σε όποιον και όπου βρει. Βρίσκει αμέτρητες άκυρες προφάσεις και αφορμές και θυμώνει σε τέτοιο βαθμό που είναι αστείο για τον άλλον που είναι δίπλα του. Δημιουργεί, δηλαδή, ένα αμήχανο και άβολο κλίμα, μόνο και μόνο επειδή δεν εξέφρασε το θυμό του στην ώρα του και στους ανθρώπους που έπρεπε. Ατάκες που θα ακούσετε από το στόμα του είναι οι εξής: «Έχω νευριάσει πολύ με αυτό…!», «Γιατί το’ κανες αυτό πριν;», «Δεν μου αξίζει αυτό που συμβαίνει!», «Δεν έπρεπε να φερθείς με τέτοιο τρόπο!»

Ζυγός: «Αυτό που συνέβη είναι άδικο!»
Αρχικά, ο Ζυγός θα ψάξει να βρει εάν όντως πρέπει να ‘ναι θυμωμένος με κάποιον ή με κάτι. Μόλις αποφασίσει πως δικαίως νευρίασε, τότε αρχίζει να φαίνεται αλόγιστα. Αν και έχει πάντα ένα καλό επιχείρημα πίσω από το θυμό του, το οποίο αναπτύσσει με περίσσια υπομονή, οι άλλοι τείνουν να μην πείθονται. Λόγω της φυσικής ηρεμίας και καλής κοινωνικής συμπεριφοράς αυτού του ζωδίου, ο κόσμος που βρίσκεται γύρω του αυτόματα μειώνει το πρόβλημά του και το απορρίπτει σχολιάζοντας το ως ζήτημα ήσσονος σημασίας. Συνήθως, λοιπόν, ο Ζυγός δε θα βρει το δίκιο του και θα μείνει να βράζει στο ζουμί του. Ατάκες που θα ακούσετε από το στόμα του είναι οι εξής: «Άκουσε με να σου πω!», «Τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζεις!», «Νομίζω πως το βλέπεις λάθος το ζήτημα!», «Δεν είναι δίκαιο αυτό που συμβαίνει!» 

Σκορπιός: «Δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου!»
Ο Σκορπιός, αφού νευριάσει, θα προσπαθήσει να πείσει τον εαυτό του να το ξεπεράσει. Θέλει να είναι ανώτερος του θυμού και τις περισσότερες φορές το καταφέρνει. Θα βρει επιχειρήματα ώστε να μειωθεί η οργή του και θα απομακρυνθεί από το πρόσωπο ή την κατάσταση που τον κάνει να μαίνεται. Ο λόγος που προσέχει τόσο πολύ, δεν είναι άλλος από τον προφανής. Έτσι και ξεσπάσει τα νεύρα του, μπορεί να φτάσει στα άκρα και να δημιουργήσει μεγάλες ζημιές! Και επειδή γνωρίζει καλά τον εαυτό του, προτιμά να καταφεύγει σε πιο ασφαλείς λύσεις όπως, ο σαρκασμός, η άσκηση κριτικής ή το αγριεμένο βλέμμα. Ατάκες που θα ακούσετε από το στόμα του είναι οι εξής: «Μίλησε κανείς; Δε νομίζω!», «Τι βλακείες είναι αυτές που λες και κάθομαι και σ’ ακούω;», «Δεν υπάρχεις καν για μένα!», «Ξεκόλλα το μυαλό σου!» 

Τοξότης: «Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει!»
Αυτή τη φράση ίσως να μην την πει ένας Τοξότης αυτολεξεί, αλλά η συμπεριφορά του είναι ακριβώς αυτή! Αυτό το ζώδιο όταν νευριάζει, δραπετεύει μέσα από το χιούμορ (τον σαρκασμό για την ακρίβεια!), αλλά και μέσα από ατάκες που μπορούν να κολλήσουν τον άλλον στον τοίχο. Είναι λάτρης της ωμής αλήθειας και δεν τον νοιάζει ποιος θα την αντέξει ή όχι. Πάνω στα νεύρα του, τα λογικά του επιχειρήματα σβήνουν και το μυαλό του θολώνει. Τότε είναι που του έρχονται όλες οι ψαγμένες φράσεις και μεταφορές που μπορούν να εκμηδενίσουν τον απέναντί του και να τον κάνουν να ξεσπάσει σε κλάματα. Μπορεί να ξεστομίσει το χειρότερο πράγμα για τον άλλον (αληθές πάντα!), δίχως να τον νοιάζει για τα συναισθήματά του. Ατάκες που θα ακούσετε από το στόμα του είναι οι εξής: «Εδώ έχουμε μία κλασική περίπτωση ηλιθιότητας από μέρους σου!», «Κανείς δεν το’ χε κάνει ποτέ αυτό, κι όμως εσύ το κατάφερες!», «Πάλι ξεχώρισες με την αστοχία και την απερισκεψία σου!» 

Αιγόκερως: «Δεν το περίμενα ποτέ αυτό από εσένα!»
Όταν ένας Αιγόκερως νευριάζει, δε θα δείξει ποτέ το θυμό του στον άλλον. Αυτό που θα κάνει είναι να τον καμουφλάρει και να τον «περάσει» ως απογοήτευση προς την πλευρά του άλλου. Θα αρχίσει, λοιπόν, τις κατηγορίες και τα κηρύγματα μόνο και μόνο για να κρατήσει το κεφάλι του ψηλά. (Έτσι νομίζει!) Παίρνει, ακόμα και αυταρχικό και αυστηρό ύφος, προσπαθώντας να τρομάξει τον απέναντί του και να ταρακουνήσει τόσο πολύ τα νερά, που μετά μπορεί να φύγει ως νικητής από το χώρο του. Ξέρει, βέβαια, πως φεύγει πάνω στην ώρα ώστε να μην του επιτεθεί κανένας. Επιπλέον, ακόμη κι αν του περάσουν τα νεύρα, είναι μάλλον απίθανο να ξαναμιλήσει με αυτόν που τσακώθηκε. Ατάκες που θα ακούσετε από το στόμα του είναι οι εξής: «Με έχεις απογοητεύσει!», «Ούτε ο εχθρός μου δε θα μου το έκανε αυτό!», «Φτου σου!», «Τι να σου πω τώρα μετά από αυτά που έκανες;!»

Yδροχόος: «Πώς κάνεις έτσι;!» 
Παρόλο που στην αρχή παραμένει ψύχραιμος και αδιάφορος, ένας Υδροχόος θα διατηρήσει τη σεμνή του στάση μέχρι να παραγίνει το κακό. Ο θυμός του παίρνει τη μορφή της αναταραχής και δεν μπορεί να κάτσει ήρεμος μέχρι να τον βγάλει από μέσα του. Γι’ αυτό το λόγο, συνήθως, επιλέγει να φύγει και να μην κοιτάξει πίσω του. Βέβαια, αν θέλει, μπορεί να αδιαφορήσει εντελώς και να παραμείνει απαθής για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι μπορεί να προκαλέσει τεράστια οργή στους γύρω του. Στην περίπτωση, όμως, που δεν μπορεί να συγκρατηθεί, τότε «τρέμε κόσμε»! Μπορεί να φτάσει σε ακρότητες, όπως το ν’ αρχίσει τις απειλές κατά μέτωπο. Ατάκες που θα ακούσετε από το στόμα του είναι οι εξής: «Ηρέμησε!», «Πώς κάνεις έτσι;!», «Σιγά. Δεν έγινε και τίποτα!», «Νομίζω πως υπερβάλλεις λίγο!» 

Ιχθύς: «Έλα να τα βρούμε!»     
Καθώς ο Ιχθύς απεχθάνεται τις συναισθηματικές προστριβές και τους καβγάδες, επιλέγει πάντα το δρόμο του διαλόγου ώστε να μην καταλήξει σε βαθιές διαφωνίες με τον άλλον. Έχει τόση υπομονή, που μπορεί να συζητά ένα θέμα για πολλή πολλή ώρα, μέχρι να το λύσει. Μόνο όταν δει πως ο άλλος δεν καταλαβαίνει καθόλου, τότε αρχίζει και βράζει πραγματικά. Ο θυμός του, όμως, τον τρομάζει γιατί του δημιουργεί ανορθόδοξα συναισθήματα, τα οποία δεν μπορεί να τα διαχειριστεί και να τα ελέγξει. Παθαίνει μπλακ-ουτ από το θυμό του και μπορεί να γίνει βίαιος και αυτοκαταστροφικός, ενώ ταυτόχρονα θα ξεσπάσει σε βοερά κλάματα. Ατάκες που θα ακούσετε από το στόμα του είναι οι εξής: «Γιατί μου το κανες αυτό;!», «Τι μου συμβαίνει» 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια