Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρομπότ με τεχνητή μήτρα θα κυοφορήσει παιδί

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Μηχανικής και Τεχνολογίας στο Suzhou, στην επαρχία Jiangsu, στην Κίνα, ανέπτυξαν ένα σύστημα βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη που θα επιτρέπει την ανάπτυξη εμβρύων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αναπτυγμένη διαδικασία είναι πιο ασφαλής από τη φυσική διαδικασία της κύησης. Το μόνο μειονέκτημα της τεχνολογίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι οι νομικές και ηθικές δυσκολίες της εφαρμογής της. Για να ξεκινήσει η τεχνητή παραγωγή παιδιών, είναι απαραίτητο να υιοθετηθούν οι κατάλληλοι νόμοι.
Η διαδικασία ανάπτυξης του εμβρύου ελέγχεται από ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που ρυθμίζει τις συνθήκες κράτησης και ειδοποιεί για πιθανές παθολογίες. Το σύστημα τεχνητής μήτρας και ρομπότ επικεντρώνεται στην επίλυση των προβλημάτων των γενετικών ανωμαλιών και της αναπαραγωγικής υγείας.
Οι επιστήμονες έχουν πραγματοποιήσει δοκιμές σε ποντίκια και πιστεύουν ότι η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία στην ανάπτυξη ανθρώπινων εμβρύων.
Η συσκευή για μακροχρόνια καλλιέργεια εμβρύων είναι ένα δοχείο γεμάτο με θρεπτικά υγρά. Τα έμβρυα ποντικιών αναπτύσσονται ήδη σε τέτοια δοχεία, δήλωσε ο καθηγητής Sun Haixuan από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Μηχανικής και Τεχνολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών. Προηγουμένως, οι επιστήμονες έπρεπε να παρατηρήσουν, να τεκμηριώσουν και να προσαρμόσουν χειροκίνητα την ανάπτυξη κάθε εμβρύου. Τώρα έχει δημιουργηθεί ένα ρομποτικό σύστημα που παρακολουθεί τα έμβρυα και καταγράφει τα πάντα με άνευ προηγουμένου λεπτομέρεια, είπε ο ερευνητής.
Σύμφωνα με το ισχύον διεθνές δίκαιο, όλες οι πειραματικές μελέτες που χρησιμοποιούν ανθρώπινα έμβρυα ηλικίας δύο εβδομάδων απαγορεύονται. Ωστόσο, είναι τα τελευταία στάδια ανάπτυξης του εμβρύου που ενδιαφέρουν τους επιστήμονες. Η τεχνολογία τεχνητής μήτρας μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Δεν είναι νέο και αναπτύσσεται εδώ και πολύ καιρό όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και στην Ολλανδία και το Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια