Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έχετε νανισμό, μην κάνετε παιδιά

Ένα ζευγάρι με νανισμό δέχθηκε έντονες επικρίσεις για την απόφασή του να αποκτήσει παιδιά. 
Παρόλα αυτά, δεν άκουσαν κανέναν και έφτιαξαν μια ευτυχισμένη οικογένεια!
«Μπορεί να έχουμε όλοι νανισμό όμως οι ζωές μας είναι γεμάτες ευτυχία», λέει το ζευγάρι, καθώς λέει πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ποιος πρέπει να κάνει παιδιά και ποιος όχι. 
Η Charlie είναι μία νέα μαμά που έχει νανισμό. Πάσχει από αχονδροπλασία, μια διαταραχή που ανατομικά χαρακτηρίζεται από μεγάλο κεφάλι, μικρά άκρα και χαμηλό ύψος. Ο σύζυγός της Kalen, έχει επίσης νανισμό, αλλά διαφορετικής μορφής.
Παρόλα αυτά, αποφάσισαν να αποκτήσουν οικογένεια, αν και υπήρχε ο κίνδυνος να περάσουν τα γονίδια αυτά στα παιδιά τους. Ήταν ένα ρίσκο που άξιζε να πάρουν, όπως λένε, παρά τις επικρίσεις που δέχτηκαν από το περιβάλλον τους και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
«Το 80% των ατόμων με νανισμό γεννιούνται από γονείς μέσου ύψους – ο καθένας μπορεί να αποκτήσει παιδί με νανισμό χωρίς προϋπάρχουσα κατάσταση και αν δεν ήταν οι γενετικοί έλεγχοι, μπορεί καν να μην το γνωρίζατε έως και μήνες μετά τη γέννηση», ανέφερε.
Τα λεγόμενά της επιβεβαιώνει το γεγονός πως τα δύο παιδιά της γεννήθηκαν με διαφορετικές γενετικές διαταραχές: η μεγαλύτερη κόρη της κληρονόμησε την αχονδροπλασία της μαμάς της, ενώ η μικρότερη κληρονόμησε τα γονίδια του μπαμπά της.
Η Charlie αναφέρει ότι στο τέλος της ημέρας, η επιλογή να αποκτήσουν παιδιά ήταν αποκλειστικά δική τους και ελπίζει η ιστορία της να ευαισθητοποιήσει περισσότερους ανθρώπους.
wtvideo.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια