Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Δήμος Αθηναίων φωτίζει μπλε το Σιντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας

Ο Δήμος Αθηναίων  φωτίζει μπλε το Σιντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες 

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και «φωτίζει» ξανά την ελπίδα 
Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 42η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού.
Ο Δήμος Αθηναίων, υποστηρίζοντας το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και συμβάλλοντας στη διάδοση του οράματος και του έργου του, φωταγώγησε το σιντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish. Ο Δήμος ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του οργανισμού και το βράδυ της Παρασκευής 29 Απριλίου, γιορτάσαμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, δίνοντας δύναμη με τον συμβολικό αυτό τρόπο σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες που το έχουν ανάγκη. 

Η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) δήλωσε: «Επιστρέφοντας στην νέα μας πραγματικότητα και με τη μερική άρση των περιορισμών, έχουμε επιταχύνει, ώστε να διπλασιάσουμε τις εκπληρώσεις ευχών. Υπάρχουν παιδιά μας που περιμένουν ακόμα και 2 χρόνια για την εκπλήρωση. Η συμβολή όλων μας για την θεραπεία τους είναι σημαντική! Οι Δήμοι είναι κοντά μας και ανταποκρίνονται σε κάθε μας αίτημα! Σας ευχαριστούμε πολύ!»
Η Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών δήλωσε: «Πώς να χωρέσουν σε μερικές λέξεις όσα θέλουμε να πούμε γι’ αυτά τα παιδιά; Και πώς να χωρέσουν σε μερικές πράξεις όσα θέλουμε να κάνουμε; Μπροστά στο δικό τους θάρρος και στη δική τους θέληση πάντα θα υστερούμε. Ακόμη και αν ο κόσμος τους φαντάζει βουνό εκείνα το ανεβαίνουν και θα είμαστε μαζί τους σε αυτήν την προσπάθεια, συμβολικά και ουσιαστικά. O Δήμος αγκαλιάζει την πρωτοβουλία του “Make-A-Wish” για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής και υπόσχεται να βρίσκεται κοντά στον Οργανισμό»

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής θα είναι ξεχωριστή!

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) γιορτάζει την επιστροφή στην κανονικότητα! Έτσι, στις 7 Μαΐου θα διεξαχθεί μία ιδιαίτερη δράση στο κέντρο της Αθήνας, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με κατάληξη στο φωταγωγημένο μπλε Ζάππειο! Οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μία μοναδική εμπειρία εκπλήρωσης ευχής! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον περίπατο μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.makeawish.gr ή τις σελίδες των social media του οργανισμού (@Make-A-Wish Greece). 
Η εκπλήρωση της ευχής του παιδιού με σοβαρή ασθένεια μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, αντικαθιστώντας τον φόβο με την αυτοπεποίθηση, τη θλίψη με τη χαρά και το άγχος με την ελπίδα.  Προσφέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια