Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μηχανικός δημιουργεί ρομποτικό γάντι για να ενισχύσει το κράτημα μυών

ρομποτικό γάντι

Ένας μηχανικός από το Εδιμβούργο δημιούργησε ένα ρομποτικό γάντι που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσει το κράτημα των μυών.
Ο Ross O'Hanlon σκέφτηκε την ιδέα αφού είδε τη θεία του, η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, να παλεύει να κάνει εργασίες όπως να πιει νερό ή να αλλάξει τηλεοπτικό κανάλι.
Ελπίζει ότι θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους με αδυναμίες στα χέρια να διατηρήσουν την αυτονομία τους.
Το γάντι ανιχνεύει την πρόθεση του χρήστη να πιάσει χρησιμοποιώντας μια διαδικασία που ονομάζεται ηλεκτρομυογραφία (EMT).
Αυτό μετρά την ηλεκτρική δραστηριότητα που δημιουργείται ως απόκριση στη διέγερση του μυός από ένα νεύρο.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να μετατρέψει την πρόθεση σε ισχύ, βοηθώντας τον χρήστη να κρατήσει ένα αντικείμενο ή να ασκήσει την πίεση που απαιτείται για να ολοκληρώσει μια δραστηριότητα.
Η τεχνολογία αναμένεται να βοηθήσει σε μια σειρά από καθημερινές εργασίες, όπως το άνοιγμα βάζων, η οδήγηση και η παρασκευή τσαγιού.

«Υγιή γήρανση»
Το γάντι είναι το πρώτο προϊόν της BioLiberty, μιας σκωτσέζικης νεοφυούς επιχείρησης που ίδρυσε ο κ. O'Hanlon με άλλους τρεις πτυχιούχους μηχανικούς.
Υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο υποφέρουν από αδυναμία των χεριών μέσω ασθενειών όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος του κινητικού νευρώνα και το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα - καθώς και εκείνοι που έχουν χάσει μυϊκή μάζα λόγω ηλικίας.
Ο 24χρονος O'Hanlon είπε: «Όντας μηχανικός, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την τεχνολογία για να αντιμετωπίσω αυτές τις προκλήσεις κατά μέτωπο, με στόχο να βοηθήσω ανθρώπους όπως η θεία μου να διατηρήσουν την αυτονομία τους.
«Όπως και όσοι πλήττονται από ασθένειες, ο πληθυσμός συνεχίζει να γερνάει και αυτό ασκεί αυξανόμενη πίεση στις υπηρεσίες περίθαλψης.
«Θέλαμε να υποστηρίξουμε την ανεξάρτητη διαβίωση και την υγιή γήρανση, επιτρέποντας στα άτομα να ζουν πιο άνετα στο σπίτι τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».
Η ομάδα δημιούργησε ένα λειτουργικό πρωτότυπο και τώρα έχει εξασφαλίσει υποστήριξη από το Incubator του Edinburgh Business School, που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Heriot-Watt.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η υποστήριξη αυτού του τύπου θα βοηθήσει να επιταχυνθεί το γάντι στα σπίτια πιο γρήγορα», πρόσθεσε.
Πηγή :https://www.skplakas.gr/ www.bbc.com
Σχετικοί Σύνδεσμοι Πανεπιστήμιο Heriot-Watt


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια