Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μπλε Κάρτα - Κάρτα στάθμευσης

Για την Μπλε Καρτα (Καρτα σταθμευσης ), να σας δωσω καποιες πληροφοριες που θα σας βοηθησουν.Την Μπλε Καρτα την βγαζει το Υπουργειο συγκοινωνιων. 
(Τηλέφωνο 1889  νέα υπηρεσία του Υπουργείου Μεταφορών για ΑμεΑ)
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1) Αποφαση ΚΕΠΑ  που να γραφει οτι ειστε Δικαιουχος του νομου 1798/88 'H οτι η παθηση συμπιπτει μ ε τον πινακα Δ18Α 5038263 φεκ 2710/ τβ 24-10-13 ΚΥΑ
2) Αδεια Αυτοκινητου ( δεν χρειαζεται να ειναι αναπηρικο
3) Διπλωμα 
4) Πιστοποιηση κατοικιας (λογαριασμο δεη -οτε κλπ )
5) Δυο φωτογραφιες 
Η αποφαση των ΚΕΠΑ θα πρεπει να αναφερει οτι  ειστε δικαιουχοι του ΑΡΘΡΟΥ 16 του Ν.1798/1988...  Εδω θα βρειτε τις παθησεις που δικαιουνται την καρτα! 
....
1.    Πλήρης παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών
2.    Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δυο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67%
3.    Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δυο κάτω άκρων με συμμετοχή του ενός ή και των δυο άνω άκρων , με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο το 67 % από το οποίο το 40% τουλάχιστο από το ένα κάτω άκρο
4.    Ολική και από τους δυο οφθαλμού τύφλωση με ποσοστό αναπηρίας 100%
5.    Νοητική υστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40%
6.    Αυτισμός, εφόσον αυτός συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική υστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο, οι οποίοι εξαιτίας των παθήσεων αυτών έχουν καταστεί ανάπηροι, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, είναι ανίκανοι για εργασία και έχουν ανάγκη βοήθειας
7.    Μεσογειακή αναιμία ή συγγενής αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία)
8.    Δρεπανοκυτταρική αναιμία ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία
9.    Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού
 Για να την παρει καποιος πρεπει να πασχει απο σε συγκεκριμενες παθησεις και να εχει αυτοκινητο στο ονομα του ( πλεον και τα ανηλικα πρεπει να εχουν το αμαξι στο ονομα τους)χωρις να χρειαζεται να ειναι χαραχτηρισμενο αναπηρικο. Στην καρτα δηλωνετε το ονομα του Αμεα ο αριθμος κυκλοφοριας και δυο οδηγοι!. .
Με την καρτα αυτη περνατε τα διοδια της εθνικης οδου ΕΚΤΟΣ του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου που θελει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ καρτα και της Αττικης οδου . Επισης εχετε καποια εκπτωση σε ορισμενα πλοια και θεση παρκιν εξω ή κοντα στο σπιτι σας.Για ιδιωτικη θεση παρκιν ΑΜΕΑ πατε με την μπλε καρτα και την αποφαση των ΚΕΠΑ στον Δημο σας και κανετε αιτηση.Περνατε τα διοδια ειτε ειναι ο ΑΜΕΑ μεσα ειτε οχι . Τα περναω καθε μερα μονη μου 'η με τον αμεα .
Η καρτα εχει 3 υποχρεωτικα στοιχεια επανω της , το ονομα του ΑΜΕΑ που αυτο σας βοηθαει να μετακινηθητε και με αλλο οχημα αρκει να ειναι ο αμεα μεσα, Τον αριθμο κυκλοφοριας του αυτοκινητου που αυτο σας βοηθαει να περνατε τα διοδια χωρις τον ΑΜΕΑ μεσα.και την ημερομηνια ληξης της που μπαινει αναλογα με το διπλωμα του οδηγου που θα δηλωσει για την καρτα.
Υπαρχουν καποια θεματακια που ομως με την δικη σας επιμμονη παρακαμτονται χωρις προβλημα συνηθως.Δεν υπαρχει νομος που να λεει οτι περναμε τα διοδια ελευθερα οποτε δεν ξερουμε ακριβως τι δικαιουμαστε και τι υποχρεωσεις εχουμε.
Τα διοδια τα περναμε απο την καλη θεληση των αρμοδιων και μονο, οι οποιοι ζητανε να ειναι ο ΑΜΕΑ μεσα.
Ομως στην πραξη αυτο δεν ισχυει οποτε περνατε και χωρις τον ΑΜΕΑ εκτος αν πεσετε σε καινουργιο υπαλληλο....

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια