Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πάτρα: Συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.
Η σύλληψή της πραγματοποιήθηκε μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.
Το όχημα με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, έφτασε πριν από λίγη ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.
Η 33χρονη πρόκειται να οδηγηθεί, πιθανότατα αύριο το πρωί, στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες  ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς τη θεωρεί επικίνδυνη να τελέσει και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία:
Πώς «ξεκλειδώθηκε» η υπόθεση της Πάτρας
Οι εξελίξεις αυτές δρομολογήθηκαν μετά τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη που εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, η οποία δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή.
Αυτή η τοξική ουσία εντοπίστηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα συγκεκριμένα 6ml ανά λίτρο αίματος, που προκάλεσε πνευμονικό οίδημα στην Τζωρτζίνα. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν καταθέσεις από τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι είπαν ότι δεν χορήγησαν στην Τζωρτζίνα αυτή την τοξική ουσία, ούτε κάποιο σκεύασμα που να την περιέχει.
Έτσι, οι υποψίες στράφηκαν προς την πλευρά της μητέρας. Επίσης, συνεχίζονται οι έρευνες και για τα άλλα δύο παιδιά, προκειμένου να δουν εάν χορηγήθηκε και σε αυτά η συγκεκριμένη τοξική ουσία, αλλά και από πού την προμηθεύτηκε. Καθώς η κεταμίνη είναι κτηνιατρικό φάρμακο, στην ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν αν το προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο ή από κάποιο κτηνιατρικό φαρμακείο.
Για τα ευρήματα, ο καθηγητής Τοξικολογίας στο ΑΠΘ Νίκος Ράικος ενημέρωσε σχετικά το Εγκλημάτων κατά Ζωής. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την έρευνα και την παρέδωσε στον Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος αναμένεται να συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση και να την καταθέσει στο Εγκλημάτων κατά Ζωής.
ΜΚΟ: Προσοχή, η Πισπιρίγκου μπορεί να αυτοκτονήσει
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η ΜΚΟ «Κλίμακα» πήγε το πρωί στην Εισαγγελία Πάτρας και ζήτησε τον εγκλεισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς είχε πληροφορίες ότι θα αυτοκτονούσε.
Για τις εξελίξεις ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών, που προχώρησε σε επίσπευση των διαδικασιών, και έτσι κατατέθηκε αμέσως η δικογραφία από το Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Εισαγγελία.
Η ουσία κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας
Η ουσία κεταμίνη, που βρέθηκε στο αίμα του τρίτου κατά σειρά παιδιού που έφυγε από τη ζωή, δρομολόγησε τις ραγδαίες εξελίξεις στο «θρίλερ» της Πάτρας.
Η συγκεκριμένη αναισθητική ουσία μπορεί να είναι θανατηφόρα σε μεγάλες δόσεις, ενώ δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα.
Η κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, ενώ χορηγείται κυρίως για κτηνιατρικούς λόγους.
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη «μας φέρνει πιο κοντά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας».
«Αυτή η ουσία χρησιμοποιείται συνήθως στην κτηνιατρική ως αναισθητικό. Θα πρέπει πλέον να αξιολογηθεί κατά πόσο συνέβαλε στον θάνατο, δηλαδή πρέπει να εξεταστούν τα επίπεδα που χορηγήθηκαν. Θα πρέπει να εξεταστεί, δηλαδή, αν η χορήγηση της κεταμίνης προκάλεσε τον θάνατο ή αν συνέβαλε σε αυτόν με τη δράση της στον οργανισμό. Θα φανούν αυτά από τις τοξικολογικές εξετάσεις».
«Πάντως, και στον τρίτο θάνατο έχουμε έναν εξωγενή παράγοντα που τον προκάλεσε. Έτσι, είμαστε πιο κοντά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας», εξηγεί.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια