250 γρ. σοκολάτα πορτοκάλι ή λευκή
200 γρ. βούτυρο
65 γρ. ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
1 πρέζα/ες κανέλα
1 πρέζα/ες αλάτι
1 πρέζα/ες baking powder
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 φορμάκια μιας χρήσεως ή πυρίμαχα (ramicin) για σουφλέ
Για το σουφλέ πορτοκάλι
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο.
Τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Αφήνουμε λίγο να γίνουν χλιαρά.
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και τα χτυπάμε μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν καλά.
Πρέπει να διπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και το αλεύρι στο μείγμα.
Απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα για να μη χάσουμε τον όγκο των αυγών.
Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και πασπαλίζουμε εσωτερικά με αλεύρι.
Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Ισομοιράζουμε το μείγμα στα 10 μπολάκια.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε τα σουφλέ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 8 λεπτά.
Αν θέλετε να ψήσετε τμηματικά τα σουφλέ πορτοκάλι, δηλαδή κάποια από αυτά μέσα στις επόμενες μέρες, τα βάζετε στο ψυγείο και θα τα ψήσετε για 10 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε τα φουσκωμένα σουφλέ πορτοκαλιού από το φούρνο, αφήνουμε να σταθούν για 1-2 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε σε πιάτο.
0 Σχόλια