Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποια ζώδια είναι το τρίτο πρόσωπο;

Κανένα τρίτο πρόσωπο δεν είναι ικανό να παραβιάσει την πόρτα της σχέσης ενός ζευγαριού με το έτσι θέλω. Κάποιος από το ζευγάρι του ανοίγει την πόρτα έχοντας ένα κενό από την έλλειψη επικοινωνίας, τη ρουτίνα, τις ανικανοποίητες ή ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τα καταπιεσμένα συναισθήματα αλλά και τη συναισθηματική και σεξουαλική αποξένωση της σχέσης.
Όμως, παρότι όλοι θα μπορούσαν σε κάποια φάση της ζωής τους να ασπαστούν την παροιμία που λέει πως το ξένο είναι πιο γλυκό και να μπουν σε ρόλο τρίτου ατόμου, κάποιοι θα το σκεφτόντουσαν πολλές φορές να γίνουν σκιά στη ζωή ενός άλλου, κάποιοι άλλοι περισσότερο επιρρεπείς θα έχαναν τον αυτοέλεγχο και θα έκαναν αποδοχή αυτού του ρόλου με σχετική ευκολία και κάποιοι άλλοι ίσως και να το επιδίωκαν τόσο, που ακόμα και συνειδητά να διαλύσουν μια σχέση χωρίς ίχνος δεύτερης σκέψης.
Ας δούμε με βάση τα ζώδια ποιος είναι τι, σε σχέση με τον ρόλο του τρίτου ατόμου, γιατί κανείς δεν είναι βράχος…
ΚΡΙΟΣ
Το Κριάρι που θα σκεφτεί αρκετά το αν θα γίνει το τρίτο πρόσωπο στην περίπτωση που θέλει άτομο δεσμευμένο, είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Ο εγωιστής, ανταγωνιστικός, περιπετειώδης, αυθόρμητος, παρορμητικός αλλά και κατακτητής Κριός, κάλλιστα θα μπορούσε να «φάει» από άλλο πιάτο. Θα «κλειδώσει» τον στόχο του, θα απασφαλίσει, θα ξεκινήσει την επίθεση με όλα του τα όπλα, θα προσφέρει απλόχερα στιγμές πάθους και εκστασιασμού, θα ταξιδέψει το αντικείμενο του πόθου του μακριά από τη ρουτίνα της σχέσης του και μόλις καταφέρει να του παραδοθεί ο άλλος εξ ολοκλήρου -ακόμα και με χωρισμό από το ζευγάρι του- ώστε εκείνος να πάρει την επιβεβαίωση της «πρωτιάς», θα χάσει το ενδιαφέρον του και θα ψάξει για άλλο θήραμα. Καμία τσίπα! Ούτε για δείγμα!

ΤΑΥΡΟΣ
 Παρότι ο Ταύρος θα μπορούσε να διατηρεί ένα τρίτο πρόσωπο στη σχέση του, ο ίδιος δεν παίρνει αυτό το ρόλο για τον εαυτό του με ευκολία. Αντιθέτως, λόγω της ανάγκης του για σταθερότητα και πίστη το να αναμειχθεί σε ένα τρίγωνο έχοντας έναν ρόλο λιγότερο σταθερό και περισσότερο ανασφαλή δεν είναι κάτι που του παρέχει σιγουριά για την επόμενη μέρα. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να δεχτεί να είναι το τρίτο πρόσωπο αφού ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορεί να έχει εμπιστοσύνη; Οι ηθικές αρχές και ο λογικός τρόπος σκέψης του Ταύρου δεν του επιτρέπουν να γίνει το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση. Αυτό που μπορεί να τον βγάλει από αυτό τον δρόμο είναι ο ρομαντισμός του και η ηδυπάθειά του. Ως ζώδιο της αγάπης και της απόλαυσης μπορεί να παρασυρθεί σε μια τέτοια κατάσταση και να τα κάνει όλα λίμπα!

ΔΙΔΥΜΟΣ
Αν ο Δίδυμος γοητευτεί από ένα πρόσωπο δεν τον νοιάζει αν είναι δεσμευμένο. Εξάλλου, αυτό αφορά το άλλο πρόσωπο, αν θα μείνει πιστό στη σχέση του ή θα ενδώσει στα χαρίσματα του Δίδυμου. Δεν έχει φραγμούς και ταμπού, οπότε δεν θα κάτσει να σκάσει αν είναι σωστό ή όχι να χωθεί ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Το διπλό ταμπλό άλλωστε είναι του χαρακτήρα του. Με το επικοινωνιακό του χάρισμα λειτουργεί ως «σειρήνα» για να ξελογιάσει. Θα πει στο αντικείμενο του πόθου αυτό που θέλει να ακούσει και σιγά-σιγά θα κερδίσει έδαφος. Δεν θα τα παρατήσει εύκολα μέχρι να πετύχει το σκοπό του. Δεν θα μπει σε δεύτερες σκέψεις και χωρίς τύψεις και συναισθηματισμούς θα προχωρήσει τη σχέση με το δεσμευμένο πρόσωπο. Ζει το σήμερα ως συλλέκτης εμπειριών και ας αφήσει πίσω του καμένη γη… Χαρά σε όποιον μπλέξει μαζί του!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος που θα εισχωρήσει σε μια σχέση άλλων, έτσι εύκολα, αβίαστα, χαλαρά και διεκδικητικά, είναι ένας σπάνιος Καρκίνος. Συλλεκτικό κομμάτι θα έλεγε κανείς. Το ζώδιο αυτό σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει να μπει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Η τρίτη θέση για τον Καρκίνο έρχεται σε κόντρα με τις βασικές του επιθυμίες και με τις αρχές του. Αγχώνεται εύκολα και αποφεύγει γενικά τα μπερδέματα. Όμως εύκολα μπορεί κάποιος να ξεγελάσει τον Καρκίνο και να τον παρασύρει σε μια μπερδεμένη κατάσταση, λέγοντάς του ψέματα ότι δήθεν είναι ελεύθερος. Αν λοιπόν ο παρασυρμένος Καρκίνος δαγκώσει τη λαμαρίνα με ένα πρόσωπο που είναι ήδη σε σχέση, όταν κάποια στιγμή το μάθει θα είναι δύσκολο να ξεκολλήσει κι έτσι πιθανόν να συνεχίσει να είναι πλέον το τρίτο πρόσωπο, συνειδητά.

ΛΕΩΝ
 Ένας Λέων είναι πάντα περήφανος. Η περηφάνια του δεν του επιτρέπει να έχει δεύτερους και τρίτους ρόλους. Μόνο πρωταγωνιστής μπορεί να είναι και τίποτε άλλο. Όμως, αυτό αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό κι αυτό είναι το παράθυρο του «διεκδικώ την πρωτιά ακόμα και μέσα από μια παράνομη σχέση κερδίζοντας το πρόσωπο που με ενδιαφέρει». Ναι μεν του είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να συμβιβαστεί σε μία σχέση όταν δεν έχει την αποκλειστικότητα του/της συντρόφου του, αλλά δεν αποκλείεται αν υπάρξει δεσμευτικός ερωτικός πειρασμός να γοητευτεί και να προσπαθήσει να μαγνητίσει το στόχο του προκειμένου να αφήσει τη σχέση του για να είναι μαζί του. Όμως, τις περισσότερες φορές, δεν δίνει καμία σημασία στα άτομα που έχουν ήδη δεσμό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Είναι αρκετά συντηρητικός ο Παρθένος, με οπισθοδρομικές απόψεις κάποιες φορές και αυτό δεν τον κάνει να δέχεται εμπλοκές σε μπερδεμένες ερωτικές ιστορίες. Ειδικά αν είναι ελεύθερος ο ίδιος, αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να γίνει το τρίτο πρόσωπο μπαίνοντας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Αν συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, ο μοναδικός λόγος θα μπορούσε να είναι το σεξ και όχι μια «κανονική» σχέση. Οπότε μόνο ως ερωτικός παρτενέρ θα έμπαινε ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, χωρίς να νιώθει ο ίδιος ότι είναι σε κάποια δέσμευση ασφαλώς. Το παράδοξο είναι πως αν δεν είναι ο ίδιος ελεύθερος τότε μπορεί να αναζητήσει μια ξένη αγκαλιά και να είναι την ίδια στιγμή και με τη δική του σχέση και ανάμεσα σε ζευγάρι! Μέχρι και δίγαμος θα μπορούσε να καταλήξει! … Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

ΖΥΓΟΣ
Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Πανεύκολα και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα γίνεται το τρίτο πρόσωπο σε μία σχέση ο Ζυγός. Είναι από φύση νάρκισσος και υποδύεται αυτό το ρόλο έχοντας και την τύχη με το μέρος του. Συχνά καταλήγει να κερδίζει τη μάχη διεκδικώντας ένα δεσμευμένο πρόσωπο και αυτό το οφείλει περισσότερο στην ακαταμάχητη γοητεία του. Αν ερωτευτεί ένας Ζυγός, δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν. Το γεγονός επίσης ότι εύκολα κουμαντάρεται και παραμυθιάζεται, του δίνει άλλο έναν πόντο στο να γίνει το τρίτο πρόσωπο αν τον ξεγελάσουν που είναι εύκολο γιατί μπορεί να χάψει ότι παραμύθι ακούσει. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που πολλές φορές στην πορεία της ερωτικής του ζωής παίρνει το ρόλο του θύματος! Όμως, είναι πάντα εκείνος άραγε το «θύμα»; Αφού τα θέλει ο πισινός του!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Μπορεί να θέλει αποκλειστικότητα αλλά λατρεύει και το παράνομο. Ο Σκορπιός είναι σιωπηλός, ύπουλος και επικίνδυνος. Είναι αρπακτικό και εξιτάρεται με το απαγορευμένο και το κρυφό. Είναι από αυτούς που θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Γενικά ζηλεύει και αυτό κάποιες φορές το νιώθει όχι μόνο για ένα άτομο αλλά και για μια ολοκληρωμένη σχέση. Ζηλεύει την ευτυχία των άλλων και γίνεται το τρίτο αλλά και το τέταρτο άτομο αν χρειαστεί, προκειμένου να νιώσει το πάθος και την ηδονή του παράνομου. Η αδρεναλίνη του κορυφώνει στο κρυφό και επικίνδυνο και δεν νιώθει τύψεις. Καταστρώνοντας σχέδια και με όπλο τη σαγήνη του παίζει εκτός ορίων και κανόνων και με χτυπήματα κάτω από τη μέση στο παιχνίδι επικράτησης, γιατί έχει ανάγκη για επιβολή έλεγχο και εξουσία. Ξέρει καλά τι κάνει και δεν χάνει το μυαλό του ως τρίτο πρόσωπο. Οι άλλοι χάνουν τη σχέση που είχαν πριν…

ΤΟΞΟΤΗΣ
Είναι το ζώδιο που θέλει να νιώθει ελεύθερο και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Η πιθανότητα να βρεθεί σε τρίγωνο δεν είναι μεγάλη αρχικά, γιατί δεν είναι για μπερδέματα και πολύπλοκες καταστάσεις μιας και αρέσκεται στην ανεξαρτησία και στην ελευθερία. Αυτό που θα μπορούσε να σπάσει έστω και για λίγο την αντίσταση στον πειρασμό είναι η αδυναμία του στην ανάγκη της περιπέτειας. Η κάποια επιπολαιότητα που έχει ένας Τοξότης μπορεί να τον φέρει στην πόρτα μιας σχέσης ως τρίτο πρόσωπο γιατί του αρέσει να κατακτά στόχους. Όμως κατά βάση το αποφεύγει, και όχι λόγω ηθικής αλλά γιατί μια τέτοια κατάσταση δεν τον κάνει να αισθάνεται ελεύθερος και τον βάζει σε σκοτεινές καταστάσεις στις οποίες δεν είναι καθόλου θαυμαστής. Αυτό που μπορεί να διασκεδάσει για λίγο σε μια τέτοια συνθήκη είναι ότι γίνεται ο ίδιος το μήλο της έριδας και να χωρίσει το δεσμευμένο άτομο για χάρη του. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η σιγανοπαπαδιά του ζωδιακού! Μπορεί ένας Αιγόκερως να θέτει τον εαυτό του υπό την τάξη, τους κανόνες και την παράδοση, αλλά έχει αυτόν τον ασίγαστο πόθο να φτάσει ψηλά στην κορυφή και προκειμένου να συμβεί αυτό πράττει ό,τι είναι «απαραίτητο». Έτσι λοιπόν, αν βρεθεί στο δρόμο του Αιγόκερου άτομο που μπορεί να του κάνει όνειρό του πραγματικότητα, τότε δεν τον νοιάζει αν είναι δεσμευμένος ή όχι και θα προσπαθήσει να τον διεκδικήσει και να τον κάνει δικό του. Δεν ησυχάζει μέχρι να πετύχει το σκοπό του. Υφαίνει τον ιστό της «αξιοπρέπειας» χωρίς να πλησιάσει χυδαία το αντικείμενο του «σκοπού» του (και όχι πόθου του) και με καταστρωμένο σχέδιο ώστε να μην δώσει δικαίωμα στον περίγυρο σαγηνεύει και παγιδεύει το θύμα του αργά και βασανιστικά. Διεκδικεί την πρωτιά στη ζωή του άλλου μέχρι να κερδίσει όσα προνόμια θέλει για τον εαυτό του και μετά αποχαιρετά «αξιοπρεπώς»…

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Για τον ανοιχτόμυαλο και χωρίς ταμπού Υδροχόο είναι ευκολάκι να βρίσκεται στη θέση του τρίτου προσώπου. Δεν έχει δισταγμούς αν θελήσει ερωτικά ένα άτομο και ως ζώδιο κατά των κατεστημένων και των στερεότυπων δεν αντιμετωπίζει ηθικό δίλημμα για το αν διαλύσει μια σχέση. Άλλωστε πιστεύει πως κανείς δεν είναι κανενός. Το πιο προχωρημένο είναι πως όχι μόνο μπορεί χαλαρά να μπει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι αλλά μπορεί και να διατηρεί κοινωνική ή φιλική σχέση με το απατημένο άτομο της σχέσης και να το κοιτά στα μάτια χωρίς να κοκκινίζει! Ο ίδιος ο Υδροχόος, αφού μπορεί να διαχωρίσει το μυαλό του από το περιττό συναίσθημα και θέλει να περνά καλά, γιατί να μη το ζήσει κι αυτό; Την ξέρει καλά την παροιμία που λέει πως στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται και την εφαρμόζει χωρίς ενοχές.

ΙΧΘΥΣ
Το θέμα εδώ είναι ο έλεγχος των συναισθημάτων. Ο Ιχθύς δεν φημίζεται για τον έλεγχο των σκέψεών του, των φαντασιώσεών του και των συναισθημάτων του. Υπό αυτό το πρίσμα, ναι, μπορεί να γίνει το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση, γιατί ακόμα κι αν η λογική του του φωνάζει να μην εμπλακεί, εκείνος θα ακούσει τη φωνή της καρδιάς του και θα πάρει το ρόλο. Επιπλέον, είναι από αυτούς που μπορεί να αποπλανηθεί είτε από κάποιον άλλον είτε και από τα δικά του «όνειρα» και συχνά θυματοποιείται  την προσωπική του ζωή είτε γιατί στέκεται ως τρίτο άτομο σε υπάρχουσα σχέση είτε γιατί γενικά επιλέγει μια παράνομη κατάσταση. Επειδή είναι αρκετά συναισθηματικός μπορεί εύκολα να εξιδανικεύσει την ερωτική του επιλογή άσχετα με το τι επιπτώσεις μπορεί να έχει για τον ίδιον ή για τα άλλα πρόσωπα του τριγώνου.
astropedia

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια