Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οπαδική βία: Kλείνουν οι σύνδεσμοι έως τις 31.7

«Καταπέλτης» είναι οι κυβερνητικές αποφάσεις ενάντια στην οπαδική βία, καθώς δόθηκε εντολή να κλείσουν οι σύνδεσμοι έως τις 31 Ιουλίου, ώστε να τεθεί σε ισχύ το νέο, ιδιαίτερα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού. Μάλιστα, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Αθλητισμού, όσες λέσχες δεν τηρούν τα προβλεπόμενα θα παραμείνουν κλειστές, ενώ θα επιβάλλονται βαριά διοικητικά πρόστιμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την έναρξη της ενημέρωσης σημείωσε ότι κεντρική προτεραιότητα των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που ανακοινώνονται αυτή τη στιγμή, είναι η αρχή μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε βίαιη και κακοποιητική συμπεριφορά.

Θεοδωρικάκος: Θα ευχόμουν να μη δίναμε σήμερα αυτή τη συνέντευξη και να υπήρχε ο Άλκης
Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ξεκινώντας την τοποθέτησή του είπε: «Θα ευχόμουν να μη δίναμε σήμερα αυτή τη συνέντευξη και να υπήρχε ο Άλκης».
«Ήρθε ώρα αντί να σκοτώνονται τα παιδιά μας, να σκοτώσουμε την "Λερναία Ύδρα" στα γήπεδα. Κανείς δεν δικαιούται να λείπει από το προσκλητήριο ενάντια στη βία», είπε κ. Θεοδωρικάκος.
«Για την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη των 12 δολοφόνων του Άλκη κατέστη ζήτημα τιμής. Το μήνυμα είναι σαφές: Για την ΕΛ.ΑΣ. ο νόμος είναι ίδιος για όλους. Εκλεισε μέσα δύο εβδομάδες 67 συνδέσμους χούλιγκαν σε όλη τη χώρα και προχώρησε σε 17 συλλήψεις», πρόσθεσε.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος αφορούν στα εξής:
 • Συνεχίζουμε τους ελέγχους σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών που λειτουργούν και όσοι δεν πληρούν τις προβλέψεις του Νόμου θα σφραγίζονται. Η ΕΛΑΣ θα είναι πολύ αυστηρή στην εφαρμογή των νομοθετικών παρεμβάσεων που θα ανακοινώσουν οι δύο συνάδελφοί μου.
 • Οι ανώνυμες εταιρείες του χώρου του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, έχουν την ευθύνη να εκσυγχρονίσουν και να αναβαθμίσουν το σύστημα καμερών που παρακολουθούν τις εξέδρες των φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγώνων. Και θα ελεγχθούν γι’ αυτό. Αυτή η μέθοδος διασφαλίζει την εφαρμογή του μέτρου της ταυτοποίησης του κατόχου κάθε εισιτηρίου και συγκεκριμένης θέσης στο γήπεδο.
 • Υλοποιούμε πρόγραμμα εκπαίδευσης του Αστυνομικού προσωπικού με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, διότι οι ανήλικοι είναι συνήθως τα θύματα προσηλυτισμού των χούλιγκαν. Έχουμε εξειδικευμένες ομάδες με τη συμμετοχή ψυχολόγων, ώστε να μπορούμε να προσεγγίσουμε τους νέους με τον σωστό τρόπο. Στο ίδιο πλαίσιο, προχωράμε σε εκπαιδευτικές ανταλλαγές με αξιωματικούς άλλων χωρών, και ιδιαίτερα της Μεγάλης Βρετανίας.
 • Αναβαθμίζουμε τη διαρκή εποπτεία των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας με την καθημερινή εμπλοκή ανώτατου αξιωματικού του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα του εκάστοτε Υπαρχηγού της.
Κατά αυτόν τον τρόπο, εντατικοποιείται το πλαίσιο των ελέγχων και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή μας ικανότητα, ώστε να περιοριστεί ο ζωτικός χώρος δράσης αυτών των εγκληματικών ομάδων και να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το φαινόμενο του χουλιγκανισμού.
«Μπορούμε; Ναι μπορούμε. Μπορούμε όμως όλοι μαζί! Πολιτεία, σωματεία, πολίτες, Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Ιπποκράτης είχε πει: "Κάλλιον Του Θεραπεύειν Το Προλαµβάνειν…". Και αυτό πρέπει να πράξουμε άμεσα, ώστε να μην χαθούν άλλα παιδιά μας, και να έχουμε ως αποτέλεσμα το νους υγιής εν σώματι υγιή, που θα συνοδεύεται πάντα σε κάθε άθλημα από το ευ αγωνίζεσθαι», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τσιάρας: Αυστηρότερος ο νέος Ποινικός Κώδικας για αδικήματα που αφορούν στην οπαδική βία
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ανακοίνωσε τις ακόλουθες αλλαγές σε ό,τι αφορά τις ποινές που θα επιβάλλονται σε περιστατικά οπαδικής βίας.
 1. Αυξάνεται ως προς τα ελάχιστα και μέγιστα όρια το πλαίσιο ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας. Συγκεκριμένα: Αυστηροποιούνται οι ποινές του άρθρου 41ΣΤ του Αθλητικού Νόμου (κατοχή επικινδύνων αντικειμένων, βιαιοπραγίες, απειλές, είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους με σκοπό τη διακοπή αθλητικής εκδήλωσης, ρατσιστικές εκδηλώσεις, δημόσια υποκίνηση σε αδικήματα αθλητικής βίας κλπ)
 • Στα παραπάνω αδικήματα, όπου σήμερα προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 2 έτη θα προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 6 μήνες μέχρι 5 έτη.
 • Αντίστοιχα, όπου σήμερα προβλέπεται ποινή φυλάκισης μεχρι 1 έτος, θα προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 3 μήνες μέχρι 5 έτη.
 • Στις διακεκριμένες περιπτώσεις επικίνδυνων δραστών, όπου προβλέπεται σήμερα ποινή φυλάκισης μέχρι 3 έτη, θα προβλεπεται ποινή φυλάκισης από 2 μέχρι 5 έτη.
 • Για το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης σε εγκλήματα οπαδικού μίσους, εκτός από την ποινή, από 6 μήνες μέχρι 5 έτη, θα επιβάλλεται υποχρεωτικά και χρηματική ποινή.
2)Καθιερώνεται ειδικό ποινικό αδίκημα για όσους κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων έχουν καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου με σκοπό να παρεμποδιστεί η ανίχνευση και καταγραφή του από τις συσκευές καταγραφής εικόνας Με την καθιέρωση του αξιοποίνου, προβλέπεται ειδικότερα ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή.

3)Απαγορεύεται η αναστολή εκτέλεσης της ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας και πιο συγκεκριμένα:
 • Καταργείται η δυνατότητα της κατ εξαίρεση αναστολής της ποινής, η οποία θα εκτίεται υποχρεωτικά άμεσα.
 • Επεκτείνεται η ρύθμιση της απόλυτης απαγόρευσης της αναστολής και η άμεση εκτέλεσή της στις περιπτώσεις καταδίκης κατηγορουμένου για την αξιόποινη πράξη της λειτουργίας συνδέσμου άνευ άδειας ή μετά από παραβίαση της σφράγισης του ή στις περιπτώσεις παραβίασης παρεπόμενης ποινής για απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων κ εμφάνισης στο ΑΤ ή περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί δυνάμει εισαγγελικής διάταξης ή δικαστικής απόφασης.
4) Οι υποθέσεις οπαδικής βίας εκδικάζονται κατά προτεραιότητα και καθιερώνεται σε περίπτωση αναβολής εκδίκασης η υποχρεωτική επιβολή περιοριστικών όρων. Έτσι, οταν η εκδίκαση της υπόθεσης αναβάλλεται για οποιονδήποτε λόγο, επιβάλλονται υποχρεωτικά περιοριστικοί όροι (όπως π.χ απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων και εμφάνιση στο ΑΤ κατά το χρόνο διεξαγωγής τους).
Λευτέρης Αυγενάκης: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου
«Όσες λέσχες παρανομήσουν, θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και σε όποιον αρέσει. Κανείς δεν θα δρα εκτός του νόμου. Ο νόμος αφορά όλους», είπε από την πλευρά του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ολόκληρη η ομιλία του Λευτέρη Αυγενάκη
Κυρίες και κύριοι,
Προτού προχωρήσω από τη μεριά μου στα βασικά σημεία των νομοθετικών ρυθμίσεων και στις λοιπές πρωτοβουλίες του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, να εκφράσω ξανά τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη Καμπανού. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.
Επιτρέψτε μου να συγχαρώ κι εγώ με τη σειρά μου την ηγεσία και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποτελεσματικότητα, που επέδειξαν.
Αθλητισμός και βία όμως, είναι έννοιες από τη φύση και την κουλτούρα τους, απολύτως αποκλίνουσες.
Στον αθλητισμό, μόνο ως στρέβλωση μπορούν να θεωρηθούν οι εκδηλώσεις βίας και χουλιγκανισμού. Συμφωνούμε όλοι, ότι η βία δεν έχει χρώμα και οπαδικές αποχρώσεις.
Ο αθλητισμός χρησιμοποιείται ως επίφαση, για να οργανώσουν τη δράση τους περιθωριακά και εγκληματικά άτομα, τα οποία εύκολα καταφέρνουν να παρεισφρήσουν στους κόλπους Λεσχών και Παραρτημάτων.
Εύλογα λοιπόν, όταν συμβαίνουν τέτοια θλιβερά γεγονότα, η κοινωνία διερωτάται:
Υπάρχουν νόμοι; Γίνονται έλεγχοι; Συλλαμβάνονται οι δράστες; Απονέμεται δικαιοσύνη;
Γνωρίζουν οι διοικήσεις των ομάδων; Ή τους καλύπτουν; Τους απαντούμε λοιπόν!
Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει εν γένει την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι ήδη αρκετά αυστηρό και ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο με το σημερινό πλαίσιο που ανακοινώνουμε.
Ξεκινώ, θυμίζοντας ορισμένες κομβικές πρωτοβουλίες της παρούσας Κυβέρνησης, χωρίς να παραβλέψουμε σημαντικές πρωτοβουλίες, που είχαν ληφθεί σε προηγούμενους χρόνους:
 • Με τον νόμο 4639, που ψηφίσαμε τον Νοέμβριο του 2019:
 • Θεσπίσαμε τη δυνατότητα συλλογής, επεξεργασίας και αξιοποίησης, στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας, του οπτικοακουστικού υλικού και των δεδομένων που καταγράφονται με οποιοδήποτε τεχνικό μέσο, ακόμα και από φορητές συσκευές, που χειρίζεται στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.
 • Επεκτείναμε τα τοπικά και χρονικά όρια εφαρμογής των ποινικών διατάξεων για πράξεις «αθλητικής βίας», που έχουν αμιγώς οπαδικά κίνητρα και τελούνται σε χρόνο και τόπο μη συνδεόμενους με κάποια αθλητική εκδήλωση.
 • Δώσαμε τη δυνατότητα στην Ελληνική Αστυνομία, να διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στους κατόχους εισιτηρίων, εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων.
 • Δεν σταματήσαμε όμως εκεί. Με τον νόμο 4809, τον Ιούνιο του 2021:
 • Επαναφέραμε το «ιδιώνυμο». Και με τις σημερινές βελτιώσεις του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα της αναστολής και της μετατροπής των στερητικών της ελευθερίας ποινών, που επιβάλλονται από τα ποινικά δικαστήρια, για παραβάσεις αθλητικής βίας.
 • Προχωρήσαμε στη ρύθμιση των οργανωμένων μετακινήσεων των οπαδών, όπου οι ομάδες έχουν την εποπτεία και τον έλεγχο των μετακινήσεων των Λεσχών Φιλάθλων τους, ώστε να υπάρχει ασφάλεια και σαφές σύστημα απόδοσης ευθυνών σε περίπτωση επεισοδίων.
 • Προβλέψαμε τη δυνατότητα δημιουργίας μίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λεσχών Φιλάθλων, με στόχο να συμβάλλουμε στην καλλιέργεια μίας κουλτούρας συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ φιλάθλων διαφορετικών ομάδων.
Δίνουμε δικαίωμα λόγου στην υγιή μερίδα του «οπαδικού κινήματος» και κεντρική εκπροσώπηση των φιλάθλων στην επικοινωνία τους με θεσμικούς φορείς.
Και σήμερα, υπό την καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μετά από άριστη συνεργασία με τους συναδέλφους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, σας παρουσιάζουμε τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα λάβει με τη σειρά του τις προσεχείς ημέρες το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
 • Κυρώνεται αυτήν την εβδομάδα στην Βουλή, η Σύμβαση Σεντ Ντενί του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την ολοκληρωμένη προσέγγιση θεμάτων ασφαλείας, προστασίας και υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα.
 • Η Σύμβαση αποσκοπεί στην παροχή ασφαλούς, προστατευμένου, και φιλικού περιβάλλοντος στο πλαίσιο ποδοσφαιρικών αγώνων και άλλων αθλητικών διοργανώσεων και γίνεται διάκριση μεταξύ: «μέτρων για την ασφάλεια», «μέτρων για την προστασία» και «μέτρων για την παροχή υπηρεσιών».
 • Δημιουργείται, μεταξύ άλλων, το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Ποδοσφαίρου εντός των δομών της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα έχει να κάνει ΚΑΙ με ανταλλαγή πληροφοριών διεθνούς συνεργασίας.
 • Αυτήν την εβδομάδα, στο 5ο κατά σειρά νομοσχέδιο της αθλητικής μας μεταρρύθμισης, αναδιαμορφώνουμε το ισχύον πλαίσιο για τις Λέσχες Φιλάθλων και τη στενή σχέση των ΠΑΕ, ΚΑΕ και ερασιτεχνικών σωματείων με τους οργανωμένους φίλους και υποστηρικτές της ομάδας τους:
 • Προχωρούμε σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας όλων των Λεσχών Φιλάθλων (και φυσικά των παραρτημάτων τους ανά την Επικράτεια) έως την 31η Ιουλίου 2022.
Να σημειώσω ότι σήμερα είναι καταχωρημένες και λειτουργόυν 12 νόμιμες Λέσχες Φιλάθλων, με 222 Παραρτήματα. Τα αναλυτικά στοιχεία έχουν ήδη τεθεί υπόψινστην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
 • Με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Λεσχών, έως τις 31 Ιουλίου, εξασφαλίζεται ένα εύλογο μεταβατικό χρονικό διάστημα, έως ότου επιτραπεί ξανά η αδειοδότηση των Λεσχών και των Παραρτημάτων τους, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, το οποίο θα κινηθεί στις εξής κατευθύνσεις:
 • Το ερασιτεχνικό σωματείο, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ μπορούν να αναγνωρίσουν έως ΜΙΑ Λέσχη Φιλάθλων, έκαστη.
 • ΕΔΡΑ της Λέσχης, θα είναι υποχρεωτικά πλέον η έδρα του ερασιτεχνικού σωματείου,της ΠΑΕ ή της ΚΑΕ, απ’ όπου βεβαιώνεται η Λέσχη. Ετσι, ΠΑΕ, ΚΑΕ ή ερασιτεχνικό σωματείο θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και ελέγχου στο Μητρώο και στις δράσεις των μελών της Λέσχης. Παράλληλα, υπάρχει υποχρέωση της ΠΑΕ/ ΚΑΕ/ αθλητικού σωματείου να αναρτά στην ιστοσελίδα του τα στοιχεία της Λέσχης Φιλάθλων και των Παραρτημάτων της.
 • Σε περίπτωση πλημμελούς εποπτείας, με την καταγραφή παράνομων περιστατικών, θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα και ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές.
 • Για να λειτουργεί νόμιμα Παράρτημα Λέσχης Φιλάθλων οπουδήποτε, απαιτείται η εγγραφή στο Μητρώο Μελών της Λέσχης τουλάχιστον 50 ενηλίκων, μονίμων κατοίκων της περιοχής λειτουργίας του Παραρτήματος, με καθαρό ποινικό Μητρώο.
 • Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας Λέσχης ή Παραρτήματος, εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη σε τουλάχιστον δύο άτομα – μέλη Λέσχης ή Παραρτήματος, για αδικήματα αθλητικής βίας, παράβαση περί ναρκωτικών ή περί όπλων και για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
 • Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δημιουργεί ψηφιακή πλατφόρμα, με τίτλο «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων», που θα επικαιροποιείται κάθε καλοκαίρι, με ευθύνη των υπευθύνων των Λεσχών. Πιστοποιημένοι χρήστες του Μητρώου είναι:
 • οι νόμιμοι εκπρόσωποι των Λεσχών Φιλάθλων και οι υπεύθυνοι λειτουργίας των Παραρτημάτων τους και
 • οι νόμιμοι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών ή Ανωνύμων Αθλητικών Εταιριών, που έχουν δώσει τη συναίνεσή τους για την αναγνώριση της Λέσχης.
 • Απαγορεύεται η διάθεση μεμονωμένων εισιτηρίων στις θύρες των γηπέδων, όπου συγκεντρώνονται οι οργανωμένοι οπαδοί. Το μέτρο θα ισχύσει άμεσα, δηλαδή από την ψήφιση του νόμου και συμπεριλαμβάνει και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
 • Οι ΠΑΕ, οι ΚΑΕ και τα ερασιτεχνικά σωματεία θα προβαίνουν αποκλειστικά σε διάθεση Εισιτηρίων Διαρκείας στις θύρες οργανωμένων οπαδών και μόνο στους νόμιμους κατόχους τους θα επιτρέπεται η είσοδος.
 • Εφόσον, μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους, διαπιστωθεί παράνομη παρουσία φιλάθλου στις εξέδρες, τότε θα επιβάλλονται κλιμακωτές ποινές αναστολής λειτουργίας της θύρας, καθώς και διοικητικά πρόστιμα.
Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να θωρακίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το θεσμικό μας οπλοστάσιο. Ωστόσο, η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι υπόθεση όλων μας και απαιτεί διαρκή συνεργασία πέρα από τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις.
Για τον λόγο αυτό, εντός της εβδομάδας και πριν από την ψήφιση των διατάξεων στην Βουλή, προγραμματίζουμε περαιτέρω διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την αθλητική οικογένεια. Πρόθεσή μας είναι η συμμετοχή εκπροσώπων, από όλο το φάσμα του πολιτικού, αθλητικού, οπαδικού και ακαδημαϊκού γίγνεσθαι.
Τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα θα έχουν ουσιαστικό αποτύπωμα, μόνο μέσα από τη συντονισμένη δράση των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, των ΠΑΕ / ΚΑΕ/ αθλητικών σωματείων και της αθλητικής οικογένειας. Η πιστή εφαρμογή των νόμων, μέσα από τους ελέγχους της Ελληνικής Αστυνομίας και τη γρήγορη απονομή Δικαιοσύνης, μπορεί τάχιστα να αλλάξει το τοπίο στη χώρα μας.
Δίχως αυτές τις προϋποθέσεις όμως, οποιοδήποτε μέτρο, όσο αυστηρό και να είναι, δεν αποδίδει τα μέγιστα, καταπολεμώντας τη βία που μάθαμε να ονομάζουμε «οπαδική».
Χαρακτηρισμός με τον οποίο, προσωπικά, διαφωνώ.
Η βία δεν είναι «οπαδική», είναι ενδημική. Πρόκειται για εγκληματικές ομάδες, για συμμορίες, απογυμνωμένες από περιεχόμενο ή συγκεκριμένη αιτία, με αυτοαναφορικό λόγο ύπαρξης, χωρίς καμία ουσιώδη σχέση με την έννοια της κάθε ομάδας, της σημαίας, της φανέλας.Την έννοια του πραγματικού υγιούς φιλάθλου.
Κλείνοντας, θα επαναλάβω την πάγια θέση της Κυβέρνησης ότι είμαστε υπέρ της ύπαρξης και νόμιμης λειτουργίας Λεσχών Φιλάθλων. Λέσχες, που θα είναι συνοδοιπόροι στον αγώνα όλων μας για έναν ασφαλή, ποιοτικό αθλητισμό! Αθλητισμό για όλη την οικογένεια».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια