Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μεγάλη αλλαγή στο Facebook Messenger

Ο ιδρυτής του Facebook και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας Meta ανέφερε ότι μια ενημέρωση στο Messenger θα ειδοποιούσε τους χρήστες εάν μια εικόνα της συνομιλίας τους έχει καταγραφεί από άλλο συμμετέχοντα σε αυτήν.
«Νέα ενημέρωση για κρυπτογραφημένες συνομιλίες Messenger από άκρο σε άκρο, ώστε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση εάν κάποιος τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης που εξαφανίζεται», έγραψε ο Mark Zuckerberg μαζί με ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας συνομιλίας με τη σύζυγό του.
«Προσθέτουμε επίσης GIF, αυτοκόλλητα και αντιδράσεις σε κρυπτογραφημένες συνομιλίες», πρόσθεσε.
Η ανακοίνωση ακολουθεί μια ενημέρωση της ευρέως χρησιμοποιούμενης πλατφόρμας Facebook Messenger που επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν τα μηνύματά τους να εξαφανίζονται.
Τι αλλάζει στο application
Όταν κάποιος επιλέγει την λειτουργία «εξαφάνισης» στο Messenger, η εφαρμογή διαγράφει τακτικά, αυτόματα τα μηνύματα. Τώρα, το app φαίνεται πως ακολουθεί τα χνάρια του Snapchat και στις ειδοποιήσεις των screenshots.
Tο Facebook λανσάρει κρυπτογραφημένα μηνύματα και συνομιλίες σε ομαδικά chat. Tο γνωστό ως E2EE που θεωρείται «ο χρυσός κανόνας» για ιδιωτικότητα και ασφάλεια στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Με αυτό το σύστημα, δεν επιτρέπεται ούτε καν στον πάροχο της υπηρεσίας να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα και έτσι ούτε καν η Meta δεν θα είναι σε θέση να διαβάσει τα μηνύματα ή να παρέχει πληροφορίες για αυτά σε τρίτα μέρη.
Όταν κάποιος επιχειρεί να τραβήξει screenshots τα μηνύματά σας σε ένα E2EE chat, οι υπόλοιποι ειδοποιούνται αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια