Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΠΛΟΥΤΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των ΗΠΑ

Σημαντικο για την Αμερική η Πλουτώνια επιστροφή της, στον Αιγόκερω, στον 2ο οικο της. Όταν ακούμε Πλουτώνια επιστροφή συνδέεται με πολλά, είναι μια περίοδος μεταμόρφωσης, θανάτου και αναγέννησης, με αντίκτυπο στην κυβέρνηση της και τις σχέσεις τις με αλλα κράτη, θα δοκιμάσει την εξουσία της, την οικονομία της, πρωτίστως κάτι που είδαμε όταν ο Πλούτωνας μπήκε στον Αιγόκερω για πρώτη φορα το 2008. Για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει πρέπει να κοιτάξουμε τα ιστορικά παραδείγματα Πλουτώνιας επιστροφής στην ιστορία, στα ωροσκόπια εθνών, καθώς μερικά από αυτά τα έθνη έχουν επιβιώσει με την πάροδο του χρόνου, περισσότερες από δύο, και τρεις επιστροφές. Αν και η ιστορία του κάθε έθνους είναι ξεχωριστή, παρόλα αυτά, κάποια παραδείγματα είναι χρήσιμα για να κατανοήσουμε τις όποιες συνέπειες.
Πρώτο παράδειγμα είναι η πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, 216-223 μ.Χ. μια περίοδος οικονομικής αστάθειας και αλλαγών, γεμάτη σεξουαλικά σκάνδαλα, θρησκευτικές διαμάχες και «εξωφρενικές» συμπεριφορές— δολοφονίες, που συνδέθηκαν με τη δυναστεία των Σεβήρων, που κυβέρνησε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το διάστημα 193-235.

Η δεύτερη επιστροφή Πλούτωνα έλαβε χώρα κατά το 461-468 μ.Χ., μια περίοδος αναταραχής κατά την οποία και πάλι η Αυτοκρατορία βρέθηκε να απειλείται όλο και περισσότερο από ξένες δυνάμεις στα σύνορά της. Αρκετά χρόνια πριν, το 455 μ.Χ., οι Βάνδαλοι εισήλθαν και λεηλάτησαν την Ρώμη. Αλλά χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βαρβάρου Φλάβιου Οδοάκρου από το 476 έως το 493 μ.Χ., η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέρρευσε εντελώς. Εν ολίγοις, και οι δύο περίοδοι σχετίζονται με την Πλουτώνια επιστροφή της γεμάτο δραματικές αλλαγές, μάχες για την εξουσία και πολιτική αστάθεια. Από μόνη της, με άλλα λόγια, μια επιστροφή του Πλούτωνα δεν προμηνύει απαραιτήτως τον θάνατο ενός έθνους, αν και πάντα φαίνεται να συνεπάγεται με σημαντικές αναταραχές.
Κατά κάποιο τρόπο, το ιδιο είδαμε και στην Αγγλία οπου τελικά επέζησε από τρεις Πλουτώνιες επιστροφές συνολικά. Από τη στέψη του Γουλιέλμου του Κατακτητή στις 25 Δεκεμβρίου 1066 ως τη γέννηση της σύγχρονης Αγγλίας, η πρώτη από αυτές τις επιστροφές έγινε γύρω στο 1311- 1315. Η δεύτερη από το 1555-1562. Ενώ η τελευταία από το 1801-1810. Η πρώτη Πλουτώνια επιστροφή της συνοδεύτηκε από τον λεγόμενο «Μεγάλο Λιμό» που ξεκίνησε το 1315 και προκάλεσε τεράστιες κοινωνικές αναταραχές και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατομμύριων ανθρώπων, που έφερε και την διαίρεση του νησιού μεταξύ Σκωτσέζων και Άγγλων.
Η δεύτερη βέβαια επιστροφή του Πλούτωνα της Αγγλίας, 1555-1562, ήταν σημαντικο σημείο καμπής στην ιστορία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Είδε την μεγάλη εξέγερση στο Κεντ το 1554 και τις εκτεταμένες διώξεις των Προτεσταντών το 1555, την άνοδο στον θρόνο της βασίλισσας Μαρίας Α’, 1553 – 1558—μετα η άνοδος της Ελισάβετ Α΄ στο θρόνο το 1558, μια εποχή σημαντική για την ίδια όσο και για το έθνος, που διαδραματίστηκαν γεγονότα όπως ο αποκεφαλισμός της Άννα Μπολευν, την αντιπαράθεση μεταξύ Ελισάβετ και Μαρια των Σκοτσέζων.
Πιο σημαντική είναι η περίοδος της ελισαβετιανής εποχής, η πιο «χρυσή εποχή» στην αγγλική ιστορία και λογοτεχνία. Ήταν πράγματι μια Πλουτώνια «αναγέννηση» για την Αγγλία, που η Ελισάβετ παρέλαβε στην ουσία μια χρεοκοπημένη χωρα και αποκατέστησε πλήρως την οικονομία της, οπου αυξήθηκε η παγκόσμια εξερεύνηση, αποικισμός, τόσο στην Αμερική όσο και στη νοτιοανατολική Ασία προετοιμάζοντας το έδαφος για την ίδρυση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Στο εσωτερικό της χώρας, η Ελισάβετ προώθησε την παιδεία με την ίδρυση νέων ανοιχτών σχολείων ενώ η δίψα για λογοτεχνία σε συνδυασμό με την πρόοδο της τυπογραφίας προκάλεσε έκρηξη πολιτιστικής δραστηριότητας. Ήταν μια περίοδο σχετικής σταθερότητας και εσωτερικής ειρήνης στην χώρα. Αλλά κάτω από αυτή υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, από τις μακροχρόνιες εχθρότητες μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών που σιγοβράζονταν και οδήγησα σε αρκετές απόπειρες δολοφονίας κατά της Ελισάβετ.
Η τρίτη Πλουτωνια επιστροφή της Αγγλίας κατά την περίοδο περίπου 1801-1810 πλέον σχετίζεται με τη Βιομηχανική Επανάσταση, την συγχώνευση του Ηνωμένου Βασιλείου, του Βασιλείου της Σκωτίας, της Αγγλίας, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό βασίλειο που περιέκλειε όλο το νησί της Μεγάλης Βρετανίας και τα μικρά έξωθεν νησιά του, με εξαίρεση την Ιρλανδία—που παρέμεινε ανεξάρτητη δικαιοδοσία υπό το βρετανικό στέμμα. —αναμφισβήτητα πρόκειται για μια πολύ μεταβατική περίοδος στην αγγλική ιστορία. Το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας διαδέχθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας το 1801, μετά την κατάπνιξη της ιρλανδικής εξέγερσης του 1798.
Με τον όρο Αμερικανική Επανάσταση ή Πόλεμος της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ ορίζεται ο πόλεμος μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και των 13 αποικιών της αμερικανικής ηπείρου (1775-1783). Ο ένοπλος αγώνας των αποικιών εναντίον της καταπιεστικής μητρόπολης, ήταν η κορύφωση των πολιτικών διεργασιών του δεύτερου μισού του 18ου αιώνα. Οι Άγγλοι φορολογούσαν βαριά τις αποικίες τους, γεγονός που προκαλούσε τη δυσφορία των κατοίκων, ιδιαίτερα των πλουσιότερων οι οποίοι ήθελαν να ξεφύγουν από την οικονομική κηδεμονία της Μεγάλης Βρετανίας. Η δυσφορία για τα φορολογικά μέτρα αρχικά αλλά κυρίως για το φόρο του τσαγιού, που διατηρήθηκε για λόγους γοήτρου έπειτα από τις πρώτες αντιδράσεις των αποίκων, οδήγησε τους Αμερικανούς όχι μόνο να σταματήσουν να αγοράζουν τσάι, αλλά και να καταστρέψουν τα μεγάλα φορτία τσαγιού, πετώντας τα στη θάλασσα του λιμανιού της Βοστόνης, στις 16 Δεκεμβρίου 1773. Η κίνηση αυτή δημιούργησε το Κίνημα του Τσαγιού.
Οι Άγγλοι αντέδρασαν, στέλνοντας 4.000 στρατιώτες να καταλάβουν τη Βοστόνη. Όταν αγγλικές δυνάμεις στάλθηκαν για να πάρουν στρατιωτικό υλικό από την πόλη Κόνκορντ της Μασαχουσέτης στις 19 Απριλίου 1775, συνάντησαν αντίσταση από την πολιτοφυλακή της Μασαχουσέτης στο Λέξινγκτον, και έπειτα στο Κόνκορντ. Οι Αμερικανοί κατάφεραν να σταματήσουν τους Άγγλους και να τους αναγκάσουν να γυρίσουν πίσω στη Μεγάλη Βρετανία έχοντας βαριές απώλειες. Η σύγκρουση είχε αρχίσει.
Στη συνέχεια, όλες οι αποικίες συγκέντρωσαν τις πολιτοφυλακές τους και τις έστειλαν στη Βοστώνη. Οι αμερικανικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Βοστώνη από Βορρά, Νότο και Δύση, όμως άφησαν το λιμάνι υπό αγγλικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να έρθουν ενισχύσεις και πολεμοφόδια. Ακολούθησαν πολλές μάχες μεταξύ του ηπειρωτικού στρατού των επαναστατημένων αποικιών, του οποίου Αρχιστράτηγος ορίστηκε ο Τζωρτζ Ουάσινγκτον και των αγγλικών δυνάμεων. Η πολιορκία έληξε στις 17 Μαρτίου 1776 με νίκη των αποικιακών δυνάμεων και εκκένωση της πόλης από τους Άγγλους.
Στις 4 Ιουλίου 1776 συγκαλείτε συνέλευση των Αμερικανών στη Φιλαδέλφεια, όπου ψηφίζεται η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, η οποία στηρίζεται στις πολιτικές ιδέες του Διαφωτισμού. Πρωταγωνιστές στη σύνταξη της Διακήρυξης υπήρξαν ο Τόμας Τζέφερσον και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος.
Στην δεύτερη, Πλουτωνια επιστροφή των ΗΠΑ, βιώνει την Πλουτωνια αυτή επιρροή αυτή στην οικονομία της, μετα από 245 χρονια σχεδόν. Η πρώτη όμως περίοδος που οι ΗΠΑ βιώνουν την Πλουτωνια επιστροφή της, όχι ακριβως, είναι κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1930, όταν ο Πλούτωνας ήταν τότε στις 27° του Καρκίνου. Όπως γνωρίζουμε μια περίοδος Μεγάλης Ύφεσης, γεμάτη στερήσεις και αγωνίες που δεν είχε ξαναβιωσει. Αν και μπορεί να μην ξαναζήσουμε τίποτα από αυτά σε μεγάλη κλίμακα με την παρούσα Πλουτωνια επιστροφή της, όμως υπάρχουν ήδη εδώ και πολύ καιρό αρκετοί οχληροί δείκτες και γεγονότα από το 2008 για να πιστέψουμε, δεν είδαμε και λίγα, ότι πάλι θα είναι μια ταραγμένη περίοδος για την οικονομία των ΗΠΑ. Επιπλέον βάζω και το θέμα ηγεσίας γιατί ουτωσι αλλως, ο Πλούτωνας στον χάρτη της  κυβερνά το σύστημα διακυβέρνησης της.

Μπορεί να είναι μια περίοδος που θα οδηγήσει σε ένα είδος «εμφύλιου πόλεμου», κάτι που είδαμε πρόσφατα με τις εκλογές, δεν αποκλείεται να δούμε βία που να ξεφεύγει από τα όρια. Βλέπουμε καιρό τις τάσεις αυτές να μεγαλώνουν, μετα τις εκλογές του 2020 καθώς ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω πλησίαζε την 27η μοίρα. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι μια αρκετά βίαιη κατάσταση που εχει παραφουσκώσει και σιγοβράζει χρονια τώρα. Πολλά είναι αυτά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν ακραίο θυμό και αναταραχή; δεν είναι μόνο ένα θέμα αλλα πολλά, όπως οι αμβλώσεις, η μετανάστευση, η πολιτική διαφθορά και η εισοδηματική ανισότητα, οι προεδρικές εκλογές προκαλέσαν παγκόσμια θύελλα αντιδράσεων, αλλά και οι επόμενες είναι εξίσου πολύ κρίσιμες που μπορεί να φέρει το απολυτο χάος. Είναι πιθανό η Αμερική να βρεθεί επίσης εμπλεκόμενη σε μία ή περισσότερες συγκρούσεις, κυρίως στην Μεση Ανατολή, είτε αυτές αφορούν το Ιράν, την Κορέα, ή άλλη χώρα. Δολιοφθορά, τρομοκρατία ή κυβερνοτρομοκρατία με στόχο τις ΗΠΑ είναι σήμερα πεδία συγκρούσεων όπως είδαμε επίσης πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια.

Η επικείμενη Πλουτωνια επιστροφή θα συνδεθεί με περισσότερα εκρηκτικά σκάνδαλα ή πτώσεις που αφορούν εξέχοντα πρόσωπα, είτε είναι πολιτικοί, διασημότητες, θρησκευτικές αρχές ή οι ηγέτες επιχειρήσεων. Η κρυμμένη διαφθορά, θα έρθει πλήρως στην επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένης των σεξουαλικών -παιδοφιλικων εγκλημάτων ή, και προδοτικές κινήσεις, και η περίοδος Covid-19 θα δει πλήρως το φως της δημοσιότητας. Θα είναι μια αρκετά δύσκολη περίοδος όποιος και αν είναι στην εξουσία των ΗΠΑ και πέραν του 2024.

Δεδομένου ότι η Πλουτωνια επιστροφή είναι σε ζώδιο της γης, πιθανό να δούμε περισσότερες φυσικές καταστροφές. Σεισμοί, μεγαλύτεροι και καταστροφικότεροι τυφώνες, πετρελαιοκηλίδες ή προβλήματα με πυρηνικά είναι πάντα μια πιθανότητα. Την δεκαετία του 30 η Αμερική βιώνει το φαινόμενο «Dust Bowl», το οποίο ήταν μια φυσική καταστροφή που έπληξε εκατομμύρια Αμερικανούς. Ήταν μια περίοδος έντονων καταιγίδων σκόνης που έβλαψαν σημαντικά την οικολογία και τη γεωργία των αμερικανικών και καναδικών λιβαδιών. Το φαινόμενο προκάλεσε έντονη ξηρασία.

Μπορεί να δούμε αύξηση της απολυταρχίας. Ο Πλούτωνας συμπεριφέρεται δικτατορικά κατά καιρούς όπως και οι ΗΠΑ . Μπορεί να δούμε την άνοδο ακροδεξιών νεοφασιστικών στοιχείων. Μπορεί να δούμε την άνοδο ενός «ισχυρού άνδρα» που είναι αποτέλεσμα της συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Αλλωστε η Αμερική το ξαναείδε αυτό το 1930 την άνοδο φιλοφασιστικών κινημάτων, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη.

Και τοτε κινδύνεψε τότε από ένα φασιστικό πραξικόπημα, όταν η δημοκρατία σχεδόν ανατράπηκε από μια ομάδα πλούσιων ατόμων και επιχειρηματιών, αλλά εμποδίστηκε. Από την άλλη όμως μεριά του πλανήτη, βλέπουμε την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όμως εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι και πάλι πίστευαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να βγάλει την Αμερική από τη Μεγάλη Ύφεση ήταν η άνοδος ενός δικτάτορα, και κάποιοι από την τότε Ελίτ, το πίστευαν ότι όντως πρέπει να συμβεί. Έτσι, άρχισαν να σχεδιάζουν ένα πραξικόπημα που αργότερα θα γινόταν γνωστό ως Business Plot, ή Wall Street Putsch. Ήταν μια πολιτική συνωμοσία το 1933 στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανατροπή της κυβέρνησης του προέδρου Franklin D. Roosevelt και την εγκατάσταση ενός δικτάτορα. Ο απόστρατος στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών Smedley Butler ισχυρίστηκε ότι πλούσιοι επιχειρηματίες σχεδίαζαν να δημιουργήσουν μια οργάνωση φασιστών βετεράνων με αρχηγό τον Butler και να τη χρησιμοποιήσουν σε ένα πραξικόπημα για να ανατρέψουν τον Roosevelt. https://en.wikipedia.org/wiki/Business_Plot

Σημαντικο είναι η δουλεία, η Αμερική χτίστηκε πάνω σε αυτό, η οικονομία του έθνους άνθισε εξαιτίας του, και ενώ ο ίδιος ο θεσμός καταργήθηκε επίσημα, αν και σε πολλά μέρη του κόσμου χρειάστηκε πολλά χρονια για να καταργηθεί, όπως φαίνεται τελικά, εξακολουθούμε να συμβιβαζόμαστε με όλα αυτά με διαφορετικό τρόπο, όπως και με τόσα αλλα, με τον ρατσισμό, φανατισμό, απληστία κτλ. Αφορά βέβαια τον Μαύρο Πληθυσμό της, την μετανάστευση αλλά και τη συνεχιζόμενη κρίση που περιλαμβάνει τους πρόσφυγες από το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική. Από το 2015 είχα πει, ότι η κρίση αυτή θα γιγαντωνόταν. Σίγουρα όμως είναι μια καθαρτική ενέργεια.

Μια Πλουτώνια επιστροφή των ΗΠΑ μπορεί ακόμα να περιέχει, μεγάλες αλλαγές στους νόμους, αλλαγή στη δομή της κυβέρνησης, αποκάλυψη βαθιάς διαφθοράς, ανάγκη για θεραπεία παρελθοντικών τραυμάτων, Εμφύλιος Πόλεμος- Αγώνες εξουσίας, Συγκρούσεις με άλλες χώρες, Συμφωνίες/Συνεργασίες με άλλες χώρες, Αποχώρηση από συμφωνίες/συνεργασίες με άλλες χώρες, αλλαγές ή αναμόρφωση του τραπεζικού/οικονομικού συστήματος, αλλαγές ή αναμόρφωση όταν πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις, Αντισυμβατικοί ηγέτες ,Θάνατος/Ανατροπή ηγετών, Αλλαγή συμμάχων, Άνοδος της ανεξαρτησίας ,Δυναμική εξισορρόπησης ισχύος

Ωστόσο θα πρέπει και να προσέχει και τις επιθυμίες και ευχές της περι εξουσίας από την εποχή του 30. Ομως σίγουρα δεν θα είναι ένα ευχάριστο γεγονός, τοσο για την ιδια αλλα και για τον υπολοιπο κοσμο!
https://astroephimerides.com/

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια