Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παραολυμπιονίκης Χρήστος ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ 1952-2022

(Ηράκλειο Κρήτης 24.08.1952 - Κόρινθος 22.02.2022)
Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη (22/02) στην Κόρινθο, όπου έμενε το τελευταίο διάστημα, σε ηλικία 70 ετών. 
Ο Χρήστος Αγγουράκης είχε κατακτήσει ένα αργυρό Παραολυμπιακό μετάλλιο το 1992 και τρία χάλκινα το 1988, το 1992 και το 2004.
Θρήνος στον ελληνικό Παραολυμπιακό αθλητισμό. Ο Χρήστος Αγγουράκης, μια εμβληματική μορφή του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρίες, με πολλές και σημαντικές επιτυχίες από την πρωτοεμφάνιση κιόλας, του Παραολυμπιακού Κινήματος στη χώρα μας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.
«Το Παραολυμπιακό κίνημα από σήμερα είναι σημαντικά φτωχότερο μετά από την απώλεια του παραολυμπιονίκη Χρήστου Αγγουράκη. 
Ο Χρήστος Αγγουράκης αποτελεί ιστορική μορφή για το Παραολυμπιακό κίνημα με μακριά αθλητική πορεία αλλά και σημαντική προσφορά από διοικητικές θέσεις. 
Ο Χρήστος με το ήθος του και την πληθωρική του προσωπικότητα εκτός από σπουδαίος αθλητής υπήρξε σεβαστός συνάδελφος στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και καλός φίλος. 
Ο χαμός του μας προξενεί βαθιά λύπη και το κενό του θα είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, κ. Ιωάννα Καρυοφύλλη αναφερόμενη στο θάνατο του Χρήστου Αγγουράκη, του μοναδικού Έλληνα αθλητή με συμμετοχή σε επτά Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Εκτός από τον αθλητισμό, εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ήταν έγγαμος και είχε έναν γιο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια