Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ωράριο αλλαγή - τέλος τα μέτρα COVID-19

Νέο Ωράριο καταστημάτων: Τι αλλάζει από σήμερα και τι σημαίνει αυτή η αλλαγή για την αγορά

Ωράριο
Αλλάζει και πάλι το ωράριο στα καταστήματα σύμφωνα με τις ενστάσεις των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων ώστε να αυξηθεί η κινητικότητα.
Η επιστροφή στην «κανονικότητα» για το ωράριο των καταστημάτων ήρθε μετά την έκδοση νέας ΚΥΑ για την άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού, που ίσχυαν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, το γενικό πλαίσιο ωραρίου λειτουργίας στην Αθήνα είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 -21:00 και Σάββατο 9:00 – 20:00.
«Με πρόσφατη ΚΥΑ επανέρχεται η έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων από τις 9:00.

Το γενικό πλαίσιο ωραρίου λειτουργίας είναι:
Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00′ – 21:00′ και Σάββατο 9:00′ – 20:00′. Ο Εμπορικός σύλλογος Αθηνών ζητάει επιτακτικά την επαναφορά της κανονικότητας στη λειτουργία της αγοράς και την άρση κάθε περιορισμού που δυσχεραίνει τη λειτουργία της και στερεί από τις εμπορικές επιχειρήσεις το απαραίτητο οξυγόνο για την βιωσιμότητα τους. Επισημαίνουμε ότι το λιανεμπόριο έχει αποδείξει από την αρχή της πανδημίας ότι με τη σοβαρή λειτουργία του δεν αποτελεί υγειονομική απειλή» αναφέρει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την νέα κοινή υπουργική απόφαση με τίτλο Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 06:00 έως και την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 6:00», αίρεται ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανεμπορίου, με βάση τον οποίο άνοιγαν στις 10:00 και επανέρχεται το ωράριο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια