Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παραολυμπιονίκης Γιώργος ΤΟΠΤΣΗΣ 1958-2022

6.2.1958 - 8.1.2022
Ο Παραολυμπιονίκης Γιώργος Τοπτσής δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον κορονοϊό, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών. Τον εκλιπόντα αποχαιρέτησε μέσω ανακοίνωσης η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ:
"Αγαπημένε μας Γιώργο,
όλοι εμείς οι άνθρωποι που είμαστε κοντά στον Παραολυμπιακό αθλητισμό και το Παραολυμπιακό Κίνημα, αισθανόμαστε βαθιά λυπημένοι για την απώλειά σου. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά και στους οικείους του".
Ο Γιώργος Τοπτσής γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1958 στη Νιγρίτα Σερρών και κατάφερε να διακριθεί σε πέντε σερί Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο άλμα εις μήκος και το τριπλούν. Στη Βαρκελώνη το 1992 ήταν δεύτερος, ενώ τόσο το 1988 στη Σεούλ όσο και το 1996 στην Ατλάντα κατετάγη τρίτος. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ κατέκτησε την 5η θέση στο τριπλούν, ενώ στην Αθήνα κατέκτησε την 8η θέση, στο ίδιο αγώνισμα.
Σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είχε κατακτήσει συνολικά πέντε μετάλλια. Ολοκλήρωσε την πολυετή αγωνιστική του καριέρα μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.
Προς τιμήν του μάλιστα, το Στάδιο Σερρών, μετονομάστηκε σε "Δημοτικό Στάδιο Γιώργος Τοπτσής". Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ανήκε στο σύλλογο ΠΑΣΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια