Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Betty White 1922-2021

17 Ιανουαρίου 1922, Όουκ Παρκ, Ιλινόι, ΗΠΑ
Απεβίωσε: 31 Δεκεμβρίου 2021
Η Betty White πέθανε λίγο πρίν κλείσει τα 100: Η καριέρα και οι ατάκες σοφίας
Η Betty White άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες πριν μπει το 2022
 
Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2021, είπαμε αντίο σε μία σπουδαία γυναίκα και ηθοποιό.
Στις 17 Ιανουαρίου, η Betty White θα συμπλήρωνε 100 χρόνια ζωής αλλά ήταν πολύ λίγα για αυτήν την προσωπικότητα. «Ο κόσμος φαίνεται διαφορετικός τώρα. Ήταν σπουδαία στο να ξεπερνά τις προσδοκίες. Κατάφερε να γεράσει, αλλά όχι και τόσο για κάποιο λόγο. Θα μας λείψεις Betty. Τώρα ξέρεις το μυστικό», έγραψε στο Twitter του ο Ryan Reynolds και ταυτιζόμαστε απόλυτα με αυτά που είπε.
Το άλλο πρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ: «Γίνεται πολυλογού με όσους εμπιστεύεται»
Στις 17 Ιανουαρίου, θα γιόρταζε έναν αιώνα ζωής με ένα μεγάλο πάρτι. Μόλις πριν λίγες μέρες, είπε σε συνέντευξη στο People ότι το μυστικό της μακροζωίας της είναι ότι δεν τρώει λαχανικά, βλέπει ντοκιμαντέρ με ζώα, λύνει σταυρόλεξα και είναι αθεράπευτα αισιόδοξη. Πράγμα που φαινόταν σε κάθε της εμφάνιση, εντός και εκτός δουλειάς. Η Betty White δεν ήταν απλά μία κωμική ηθοποιός. Η κωμωδία ήταν κομμάτι της ζωής της. Οι ατάκες, οι χειρονομίες, ο τρόπος που έκλεινε το μάτι στην κάμερα (και στη ζωή), ήταν αυτά που την έκαναν μία ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπου.
Γεννήθηκε το 1922 στο Illinois αλλά μεγάλωσε στο Los Angeles. Ήξερε από πάντα τι θέλει να κάνει στη ζωή της με την καριέρα της να ξεκινά το 1949 σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές πολύωρες εκπομπές. Το 1952 ίδρυσε τη δική της εταιρία παραγωγής αποτελώντας μία από τις ελάχιστες γυναίκες με εξουσία εκείνη την εποχή. Ακολούθησαν αρκετές σειρές μέχρι που έφτασε στο ορόσημο της καριέρας της. Τα Χρυσά Κορίτσια έγινε σημείο αναφοράς της ποπ κουλτούρας και ολοκληρώθηκε μετά από 7 κύκλους. Η White υποδυόταν την απλά και ανάλαφρη Rose Nylund από τη Μινεσότα. Μαζί με τις Bea Arthur, Rue McClanahan και Estelle Getty, έφτιαξαν μία παρέα γυναικών που δεν ήταν νέες, όπως κλασικά βλέπαμε στην τηλεόραση αλλά ήξεραν να ζουν τη ζωή τους. Και αυτό ήταν καινοτόμο για τη δεκαετία του '80.
Κέρδισε αρκετά Emmy, μεταξύ αυτών και ένα για την εμφάνισή της στο τηλεοπτικό παιχνίδι Just Men!, καταφέρνοντας να γίνει η πρώτη γυναίκα που το πέτυχε. Παρουσίασε το Saturday Night Live σε ηλικία 88 ετών, μετά από εκστρατεία που πραγματοποίησαν οι fans της στο Facebook, μπήκε στο τηλεοπτικό Hall of Fame και κέρδισε αρκετά βραβεία για την πολύχρονη καριέρα της. Ως μακροβιότερη γυναίκα entertainer, μπήκε στο βιβλίο Guiness το 2013.
Λάτρευε τα ζώα και συμμετείχε σε διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις. Αυτή η αγάπη της ήταν ο λόγος που απέρριψε τον ρόλο της μητέρας της Helen Hunt στο Καλύτερα Δεν Γίνεται. «Έπρεπε να κάνω ότι πετάω τον σκύλο σε κάτι σκουπίδια. Θα ήταν ασφαλής γιατί θα προσγειωνόταν σε μαξιλάρια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις ποιος τρελός βλέπει την ταινία και το μιμείται».
Παντρεύτηκε 3 φορές, αλλά η ίδια έχει δηλώσει ότι ο τρίτος σύζυγός της, Allen Ludden, που πέθανε το 1981 από καρκίνο, ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής της.
9 ατάκες σοφίας της Betty White
Για το ότι την αποκαλούν θρύλο: «Απλά γελάω. Κοίτα πώς τους ξεγέλασα».
«Μπορεί να είμαι ηλικιωμένη, αλλά είμαι ακόμα καυτή».

«Όλοι χρειάζονται ένα πάθος. Αυτό είναι που κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα. Αν ζεις χωρίς πάθος, κάνεις μία ζωή χωρίς να αφήσεις το αποτύπωμά σου».

«Είμαι υγιής. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι χοτ ντογκ με πατάτες. Η γυμναστική μου; Έχω ένα σπίτι με δύο ορόφους και είμαι ξεχασιάρα, οπότε ανεβοκατεβαίνω συνέχεια».

«Πάντα μου άρεσαν οι μεγαλύτεροι άντρες. Με γοήτευαν. Αν και τώρα δεν υπάρχουν πολλοί ζωντανοί».

«Φεύγει η επιθυμία με τα χρόνια; Ε λοιπόν περιμένω να έρθει αυτή η μέρα»

«Το καλύτερο πράγμα με το να είσαι πάνω από 90, είναι ότι όλοι σε σέβονται και σε φροντίζουν πολύ. Πού να ήξεραν ότι δεν έχεις αλλάξει. Είσαι 90 οπουδήποτε, εκτός από το μυαλό».

«Ξέρω ότι ακούγεται μελό, αλλά προτιμώ να βλέπω τη θετική και αστεία πλευρά. Βαριέμαι με τους ανθρώπους που γκρινιάζουν για τα πάντα. Είναι χάσιμο χρόνου»

«Όσο μεγαλώνεις, τόσο καλύτερη γίνεσαι. Εκτός αν είσαι μπανάνα».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια