Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς να εξελιχθείς σαν προσωπικότητα

Σου έχει τύχει ποτέ να γνωρίσεις έναν άνθρωπο και στο τέλος να πεις ότι δεν σε
εντυπωσίασε, γιατί ήταν σαν να μην είχε προσωπικότητα; Μήπως δεν έβρισκες
θέματα για συζήτηση και ένιωθες ότι δεν μπορούσες να αναφερθείς σε κάτι πιο
σοβαρό ή φιλοσοφικό;
Μήπως αγχώνεσαι ότι μπορεί να είσαι εσύ αυτός ο τύπος που δεν έχει τίποτα
ουσιαστικό να συνεισφέρει σε μια κουβέντα; Από την στιγμή που έχεις μπει στο
τρυπάκι να το σκέφτεσαι είσαι σε καλό δρόμο, καθώς - είτε ισχύει είτε όχι - θέλεις να πλάσεις μια προσωπικότητα για την οποία θα είσαι περήφανος. Παρακάτω θα βρεις 3 τρόπους για να τα καταφέρεις.

       1.Βγες από το καβούκι σου

Μία προσωπικότητα πλάθεται ανακαλύπτοντας ταλέντα και ικανότητες. Όσες
περισσότερες εμπειρίες έχει ένας άνθρωπος τόσες περισσότερες είναι οι ιστορίες
που μπορεί να μοιραστεί με φίλους και γνωστούς και τόσα περισσότερα τα μαθήματα ζωής που λαμβάνει. Για παράδειγμα, μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα όχι μόνο μαθαίνεις τους κανόνες μιας καινούριας γλώσσας και ταυτόχρονα κατανοείς καλύτερα πώς λειτουργεί και η μητρική σου γλώσσα, αλλά επίσης ανακαλύπτεις και δείχνεις σεβασμό προς έναν διαφορετικό πολιτισμό.
Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και ο επαγγελματικός προσανατολισμός του κάθε ανθρώπου. Είτε θέλεις να εργαστείς ως υπάλληλος σε κάποια δημόσια ή ιδιωτική υπηρεσία είτε επιθυμείς να ιδρύσεις κάτι δικό σου, μέσα από την αμειβόμενη εργασία μαθαίνεις να είσαι υπεύθυνος, συνεπής και εύστροφος, για να ανταπεξέλθεις τις δυσκολίες του κάθε πόστου. 
Αφιερώνοντας χρόνο για business coaching στην Αθήνα με την Άννα Κονταράτου, μπορείς να κατανοήσεις καλύτερα τι εστί εργασία, να αγωνιστείς για την επαγγελματική επιβίωση και να βγεις νικητής.

         2. Ποιος είσαι;

Πέρα από την σπουδαιότητα του να μαθαίνεις πώς λειτουργεί ο κόσμος,
δοκιμάζοντας διάφορες δραστηριότητες και εργασίες, είναι εξίσου σημαντικό να
ξέρεις τον εαυτό σου. Πηγαίνοντας στο κέντρο Αυτογνωσία και κάνοντας συνεδρίες ψυχοθεραπείας, έχεις την δυνατότητα να ανακαλύψεις και να κατανοήσεις πτυχές του χαρακτήρα σου που σου ήταν άγνωστες, ανεπιθύμητες ή μυστήριες. Τι είναι αυτό που σε αγχώνει και γιατί αντιδράς έντονα σε συγκεκριμένες καταστάσεις; Γιατί σκέφτεσαι και νιώθεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο; Όλα μπορούν να απαντηθούν αν αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο σε σένα.
Ταυτόχρονα, θα είναι καλό να προσέχεις μαζί με την ψυχική και την σωματική σου υγεία. Με το να βάλεις την κίνηση και την υγιεινή διατροφή στην ζωή σου, το μυαλό και το σώμα σου θα συγχρονιστούν και η καρδούλα σου θα αρχίσει να χτυπάει χαρούμενα. Καθιέρωσε μία ώρα περπάτημα σε όμορφα μέρη του τόπου σου, βρες τις αγαπημένες σου βιταμίνες και συμπληρώματα στο fotopharmacy.com, μίλησε ανοιχτά για τις ανασφάλειές σου και θα νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αγάπη για τον εαυτό σου.

        3. Τι συμβαίνει γύρω σου;

Κάτι που θα πρέπει όλοι οι πολίτες κάθε χώρας να κάνουν είναι να ενημερώνονται
καθημερινά για το τι συμβαίνει στην χώρα τους αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ενημέρωση, όμως, για θέματα της επικαιρότητας δεν θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή παθητικά. Όταν ακούς ή διαβάσεις μια είδηση, καλό θα ήταν να μπεις στον κόπο να ακούσεις διάφορες απόψεις επί του θέματος, να μάθεις για την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος μέσα από μια αντικειμενική και ιστορική ματιά, και ύστερα χρησιμοποιώντας την κριτική σου σκέψη να αναλογιστείς γιατί συμβαίνουν κάποια πράγματα και ποια είναι η δική σου στάση απέναντι στις ειδήσεις που έμαθες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια