Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

4η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού

4th dose of coronavirus vaccine
Από 20 Ιανουαρίου, μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων. Στόχος είναι η «θωράκιση» αυτών των ατόμων με τη δημιουργία υψηλότερου επιπέδου αντισωμάτων.
Η 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για τους ανοσοκατεσταλμένους θα χορηγείται 3 μήνες μετά την αναμνηστική δόση (3η δόση) και θα γίνεται με τα εμβόλιο mRNA, δηλαδή Pfizer ή Moderna. Αυτό αφορά περίπου 500.000 ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς που μπαίνοντας από  (20.01.2022) στην πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr θα έχουν πλέον την δυνατότητα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. 
Στην κατηγορία των ανοσοκατεσταλμένων ανήκουν άτομα με μεταμόσχευση, σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτονεακή κάθαρση, καρκίνος υπό αγωγή, καρκίνος συμπαγούς οργάνου, άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, αιματολογικός καρκίνος κατά την τελευταία πενταετία και άτομα σε ανοσοκαταστολή στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αντιφλεγμονώδη, αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα με ανοσοκαταστολή, που λαμβάνουν ειδικές ανοσοτροποποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες.
Υπενθυμίζεται ότι διευκρινήσεις για την χορήγηση 4η δόση του εμβολίου έναντι του κορονοιού σε ανοσοκατασταλμένους έχουν δοθεί και από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. «Διευκρινίζουμε πάλι ότι είναι άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή από νοσήματα και ειδικές θεραπείες και σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι ηλικίες από 12 ετών και πάνω. Δε χορηγείται ενισχυτική δόση σε άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών, οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι η ενισχυτική δόση μετά τον βασικό εμβολιασμό των ατόμων αυτών» σημείωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Θεοδωρίδου, σε πρόσφατη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια