Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Nakamura Kichiemon II Ιάπωνας ηθοποιός του θεάτρου Καμπούκι 1944-2021

二代目 中村 吉右衛門 22 Μαΐου 1944, Kojimachi, Τόκυο, Τόκιο, Ιαπωνία
Απεβίωσε: 28 Νοεμβρίου 2021
Ο κορυφαίος ηθοποιός του θεάτρου Καμπούκι και πρωταγωνιστής, μεταξύ άλλων, στο ιστορικό δράμα «Onihei Hankacho», Νακαμούρα Κιτσιεμόν (Nakamura Kichiemon), πέθανε από καρδιακή ανακοπή, σε ηλικία 77 ετών.
Ο Κιτσιεμόν γεννήθηκε το 1944 και ήταν ο δεύτερος γιος του επίσης θρυλικού ηθοποιού του Καμπούκι, Ματσουμότο Κοσίρο του όγδοου. Στη συνέχεια, υιοθετήθηκε από τον παππού του, από την πλευρά της μητέρας του, και κράτησε το δικό του επίθετο.Με το «νέο» όνομα Νακαμούρα Κιτσιεμόν έπαιξε σε μια ευρεία γκάμα ρόλων σε κινηματογράφο, τηλεόραση και θέατρο, ξεχωρίζοντας όμως για τις εμβριθείς και ριζικές ερμηνείες του στη σκηνή του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου Καμπούκι.
Ανακηρύχθηκε, το 2011, Εθνικός Θησαυρός Εν Ζωή, ενώ έξι χρόνια αργότερα χαρακτηρίστηκε Πρόσωπο Πολιτιστικής Αξίας. Ο Κιτσιεμόν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο τον περασμένο Μάρτιο όταν, μετά από εμφάνισή του στο θέατρο Καμπουκίτσα του Τόκιο, παραπονέθηκε για αδιαθεσία. Ο ίδιος είχε αναρρώσει, προσδοκώντας να επιστρέψει στη σκηνή, ωστόσο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και, τελικά, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια