Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν τόσο περίεργα ονόματα

Στις σύγχρονες κοινωνίες, οι άνθρωποι έχουν ένα όνομα κατά τη γέννησή τους που φέρουν σε όλη τους τη ζωή. Μπορείτε να φανταστείτε μια κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι θα είχαν αλλάξει το όνομά τους 2-3 φορές στη διάρκεια της ζωής τους; 
Τα ονόματα των ιθαγενών Αμερικανών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου. Σε ένα παιδί δίνεται ένα όνομα κατά τη γέννηση που είναι συνήθως περιγραφικό. Ωστόσο, αυτό το όνομα μπορεί να αλλάξει στην εφηβεία και ξανά κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής, σύμφωνα με τα επιτεύγματα και τις εμπειρίες της ζωής του ατόμου.

Όπως εξηγείται από ιστορικούς υπήρχε σημαντικός λόγος για αυτό.
«Μερικοί άνθρωποι είναι σαν λίμνες. Αλλάζουν πολύ λίγο καθώς μεγαλώνουν. (…) Μερικοί άνθρωποι μοιάζουν με ποτάμια. Αλλάζουν διαρκώς. Όταν συναντούν τον ωκεανό, απλώνονται και μεταμορφώνονται» έγραψε ο Mohegan, W.S. Brooke.
Με απλά λόγια, τα ονόματα άλλαζαν καθώς άλλαζε και η προσωπικότητα του ατόμου. Για παράδειγμα, ένα αγόρι που λεγόταν "Μικρά μαύρα μάτια" κατά τη γέννηση, μπορεί να ονομαστεί "Το Λευκό Γεράκι" κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του εάν έδειχνε κάποιες κυνηγετικές ικανότητες. Ωστόσο, αν αργότερα γινόταν ένας εξαιρετικός ηγέτης, το όνομά του θα μπορούσε να αλλάξει ξανά!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια