Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μπασμπούσα البسبوسه αιγυπτιακό γλυκό με σιμιγδάλι

Υλικά Συνταγής 
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 
250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο 
400 γρ. γιαούρτι αγελαδίτσα 
120 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 
80 γρ. καρύδα τριμμένη 
20 γρ. (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ 
1 βανίλια 80 γρ. ωμή αμυγδαλόψιχα 

Για το σιρόπι 
3 φλ. ζάχαρη 
650 γρ.. νερό 
λίγο χυμό λεμονιού 
1 κομμάτι φλούδας λεμονιού 
προαιρετικά λίγο ανθόνερο 
Εκτέλεση 
Γι’ αυτό το αιγυπτιακό γλυκό που θυμίζει σάμαλι, την μπασμπούσα με ινδοκάρυδο ή αρίσα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο για 2΄, με μιξερ χειρος σε ένα μεγάλο μπολ, να αφρατέψει. 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. 
Προσθέτουμε τα 2 γιαούρτια και το γαλα. 
Ανακατεύουμε τα υλικά με μία σπάτουλα. 
Προσθέτουμε την καρύδα, το σιμιγδάλι και το μπέικιν. 
Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. 
Το μείγμα θα βγει αρκετά σφικτό. 
Βάζουμε τη μπασμπούσα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ρηχό ταψί 38 εκ. 
Αφήνουμε να σταθεί για 15′ στον πάγκο της κουζίνας. 
Με μαχαίρι χαράζουμε επιφανειακά μικρά μπακλαβαδωτά κομμάτια. 
Πάνω σε κάθε κομμάτι ακουμπάμε ένα αμύγδαλο. 
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 35΄. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα στους 160 °C για 30΄. 
Η μπασμπούσα πρέπει να ροδίσει καλά πάνω και κάτω πριν βγει από το φούρνο. 
Μόλις βγει καυτή η μπασμπούσα από το φούρνο, με το μαχαίρι κόβουμε τα χαραγμένα κομμάτια μέχρι κάτω. 
Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το χλιαρό προς κρύο σιρόπι. 

Για το σιρόπι 
 Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό με μία φλούδα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. 
Αφήνουμε να βράζει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το σιρόπι, για 5΄από την ώρα που παίρνει βράση.
Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το παχύ σιροπι να κρυώσει. 
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες σταγόνες ανθόνερο μέσα στο σιρόπι. 
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει μέχρι να ψηθεί η μπασμπούσα.
 www.kountaxis.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια