Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέο ωράριο σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο

Με νέο ωράριο εμπορικά καταστήματα και ορισμένα σούπερ μάρκετ από σήμερα, με βασικό στόχο την αποφυγή του συνωστισμού.
Συγκεκριμένα, το νέο ωράριο στο λιανεμπόριο θα είναι από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 9:00 το βράδυ. Το ωράριο αυτό επηρεάζει και συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ.

Το σκεπτικό της απόφασης
Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Όπως είπε ο γενικός γραμματέας, τα καταστήματα λιανεμπορίου τις καθημερινές θα είναι ανοικτά από τις 10 μέχρι τις 9 το βράδυ και υπενθύμισε ότι για τους χώρους που είναι ανοικτοί για όλους, δηλαδή φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων (κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι και κάβες), διατηρείται ο περιορισμός στο πλήθος των ατόμων που βρίσκεται ταυτόχρονα εντός ενός χώρου, με όριο το ένα άτομο ανά εννέα τετραγωνικά μέτρα.

Ωράριο σούπερ μάρκετ
Σημειώνεται ότι στο ωράριο 10 πρωί – 9 βράδυ συμπεριλαμβάνονται και τα σούπερ μάρκετ που είναι σε εμπορικά κέντρα όπως ο Σκλαβενίτης στο Eμπορικό Kέντρο The Mall, Μαρούσι και ο ΑΒ Βασιλόπουλος στο Athens Metro Mall, Άγιος Δημήτριος.
Τα υπόλοιπα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν με το προηγούμενο ωράριο, δηλαδή 8 το πρωί με 9 το βράδυ τις καθημερινές και 8 πρωί με 8 βράδυ το Σάββατο.

Τι γίνεται με τους ανεμβολίαστους καταστηματάρχες και υπαλλήλους
Σε ερώτηση τι γίνεται στην περίπτωση που είναι ανεμβολίαστοι ο ιδιοκτήτες ή οι εργαζόμενοι εμπορικών ή ψυχαγωγικών επιχειρήσεων, ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι κι αυτοί ακολουθούν τους κανόνες του εργαστηριακού ελέγχου και υποχρεωτικά γίνεται χρήση μάσκας και οι έλεγχοι γίνονται σε όλους, συνεπώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που ελέγχονται.

Τέλος, ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχίσουν να είναι εντατικοί.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια