Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Fete de l'Escalade 1602

www.1602.ch
Nous vous donnons rendez-vous les 8 et 9 décembre 2023
Στις τριήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνεται και μια παρέλαση που φημίζεται ως το μεγαλύτερο ιστορικό "ντεφιλέ" της Ευρώπης.
Περίπου 1.000 άτομα, πεζοί ή καβάλα σε άλογα, ντυμένοι με διάφορες παραδοσιακές στολές και με κεριά στα χέρια "γυρίζουν το ρολόι" της πόλης 400 χρόνια πίσω.
Πρόκειται για την ιστορική αναπαράσταση της πολιορκίας της Γενεύης από τον Δούκα της Σαβοΐας στις 12 Δεκεμβρίου του 1602 και την απώθησή του στη μάχη που ακολούθησε.
Το ίδιο το φεστιβάλ χρονολογείται στο 1926.
Πέρα από την ιστορική παρέλαση και τις πολεμικές αναπαραστάσεις, θα απολαύσετε δωρεάν καυτή σούπα και ζεστό (mulled) κρασί μπροστά στο παλιό οπλοστάσιο (Ancient Arsenal), καθώς και παραδοσιακές αγορές και μουσικά δρώμενα.
Τι το ξεχωρίζει; Κατ αρχάς, το πέρασμα Monetier, ένα στενό σοκάκι που οδηγεί στη βάση των παλιών τειχών της πόλης, ανοίγει για το κοινό μόνο μία φορά τον χρόνο, κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου φεστιβάλ.
Επίσης, η σοκολάτα πετά την κλασικής της αμφίεση, παίρνει τη μορφή μαρμίτας - γεμάτης με πεντανόστιμα μάρζιπαν - και στολίζει τις βιτρίνες όλων των ζαχαροπλαστείων της πόλης.
Άλλο ένα δωρεάν φεστιβάλ για τα μάτια σας - και των υπολοίπων περίπου 100.000 συμμετεχόντων κάθε χρόνο!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια