Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Θα είμαστε υπεράνθρωποι μέχρι το 2030;

Όταν βρήκα το άρθρο που ακολουθεί, κάποιες σκέψεις ήρθαν στο νου μου, και θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας! «Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον» έλεγαν οι αρχαίοι… και κάτι ήξεραν! 
 Όταν ο Phillip Corso ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με τα όντα του Rosswell , θεώρησε ότι αυτά τα όντα, ήταν βιορομπότ! … 
Όμως δυστυχώς, ήταν οι χρονοταξιδιώτες άνθρωποι του μέλλοντος! 
 Με απόλυτα λοιπόν μαθηματική ακρίβεια, οι σημερινές επιλογές μας, μας οδηγούν στη μελλοντική γενιά που τελικά καταντήσαμε… Ας δούμε όμως τι είπαν αυτά τα δυστυχισμένα όντα του μέλλοντος που είναι οι μελλοντικοί εαυτοί μας…
“Βρισκόμαστε εδώ με το τωρινό μας παρουσιαστικό ζητώντας βοήθεια. Στην τωρινή φάση της εξέλιξης του είδους μας/σας, κατέχετε/κατέχουμε ένα μοναδικό συνδυασμό πνεύματος ύλης, που μας/σας επιτρέπει να έρθετε/έρθουμε σε επαφή με την Πηγή της Γένεσης από την οποία προέρχεται η ζωή στη Γη. 
Αυτός είναι ο λόγος της επαφής της φυλής μας με εσάς. Ερχόμαστε εδώ από το μέλλον, για να διορθώσουμε τα λάθη που μας οδήγησαν στο ανθρώπινο είδος που γίναμε!» 
Όμως αυτά τα λάθη, όχι μόνο δεν διορθώνονται, αλλά επιταχύνεται ολοένα και περισσότερο η πορεία προς την επίτευξή τους. 
Μέσα από την επιθυμία του ο άνθρωπος να αποκτήσει όλο και περισσότερες ικανότητες, θα ενσωματώνει διαρκώς μέσα στο σώμα του, τα τεχνολογικά εκείνα εργαλεία, που θα του προσδίδουν επιπλέον δυνατότητες, απομακρυνόμενος όλο και περισσότερο από την φύση του. Αυτή θα είναι μια αναπόφευκτη συνέπεια, αντίστοιχη των παροχών που θα προσφέρει η νέα τεχνολογία. 
Έτσι η σύνδεση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη μηχανή θα γίνεται ολοένα και πιο στενή, μέχρι ο άνθρωπος να πάψει να είναι ένα φυσικό ον, και να μετατραπεί σε ένα βιονικό κατασκεύασμα. 
 Στο δρόμο που ακολουθούμε σαν ανθρώπινα όντα όλους αυτούς τους αιώνες της ύπαρξής μας, δεν μάθαμε ούτε να χαλιναγωγούμε τις παρορμήσεις μας, ούτε τη χαμηλή μας φύση. 
Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, ετοιμαζόμαστε να καταπιούμε το μεγαλύτερο δόλωμα, προς όφελος της εγωπάθειας και της ευημερίας μας. 
 Το πάντρεμα λοιπόν της ανθρώπινης φύσης με τη μηχανή, δεν θα μας απομακρύνει μόνο από την φύση μας, αλλά και από την πνευματική πηγή της δημιουργίας μας. 
Ο δρόμος αυτός δεν θα έχει επιστροφή!
Αγγελική Αναγνώστου 
Ακολουθεί το άρθρο:
  Θα είμαστε υπεράνθρωποι μέχρι το 2030;
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ: 
Δεν είμαστε και υπεράνθρωποι, σωστά; Ίσως αυτό να μην ισχύει για πολλά χρόνια ακόμη. Οι εξελίξεις στην βιολογία, στην λεγόμενη ‘φορετή’ τεχνολογία και στα φάρμακα θα μπορούσε να μας χαρίσει ικανότητες υπερήρωα σύμφωνα με τον Rohit Talwar, CEO της Fast Future. Ας δούμε ποιες υπεράνθρωπες δυνάμεις θα μπορούσαμε να έχουμε μέχρι το 2030. 
ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΓΝΩΣΗ: 
‘Μέσα στα επόμενα 10 με 15 χρόνια, θα μπορούμε να κάνουμε άμεσες αναβαθμίσεις περιεχομένου στον ανθρώπινο εγκέφαλο’ λέει ο Talwar. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα ‘ανεβάζουμε’ μια νέα ξένη γλώσσα, έναν χάρτη ή κάποιες σημαντικές πληροφορίες πριν από κάποια συνάντηση ή ραντεβού. Φυσικά αυτό θα απαιτούσε να συνδεθεί ο εγκέφαλός μας σε κάποιο wifi, το οποίο μπορεί να προκαλέσει κάποιες εύλογες ανησυχίες, γι’ αυτό για τις απόρρητες πληροφορίες θα συνδεόμαστε με… καλώδιο. 
ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΙΑΣΗΣ: 
‘Υποδόρια εμφυτεύματα θα μπορούν να ανιχνεύουν τα παθογόνα στο άμεσο περιβάλλον και να μας παρέχουν αντισώματα προκειμένου να μας προστατεύσουν από συγκεκριμένες κολλητικές ασθένειες’ ισχυρίζεται ο Talwar. Αυτό θα μπορούσε να έχει πολλαπλά οφέλη. Ο βήχας και το φτάρνισμα δεν θα μεταδίδουν πλέον τις ασθένειες, καθιστώντας τα αντιβιοτικά λίγο πολύ άχρηστα και το πλύσιμο των χεριών μια συνήθεια του παρελθόντος. 
ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΤΥΠΩΜΕΝΑ ΦΤΕΡΑ: 
‘Θα μπορούμε να πετάμε όσο κοντά θέλουμε στον ήλιο με τα τρισδιάστατα τυπωμένα φτερά τα οποία θα είναι σχεδιασμένα για να μας χαρίσουν αεροδυναμική ελευθερία’, λέει ο Talwar. Ισχυρά αλλά ανάλαφρα, τα φτερά αυτά θα μπορούσαν να τοποθετούνται και να αφαιρούνται από χειρουργούς ρομπότ. Τύφλα να έχει ο Ίκαρος. 
ΥΠΕΡΟΡΑΣΗ: 
‘Η γενετική θεραπεία έχει θεραπεύσει την αχρωματοψία στους πιθήκους’, λέει ο Talwar. ‘Κάποια στιγμή στο μέλλον η επιστήμη θα μπορεί να επεκτείνει την όρασή μας η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα μήκη κύματος, από τις ακτίνες γάμμα μέχρι τις υπέρυθρες. Και αυτό γεννά την προοπτική της νυχτερινής όρασης ή ακόμη και της όρασης ακτίνων Χ. 
ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ: 
‘Οι σωματικές και γενετικές ενισχύσεις που θα εφαρμοστούν στα κόκκαλά σας και στους μύες σας θα βελτιώσουν την μυική σας μάζα και την απόδοσή σας’, λέει ο Talwar. Τα ενισχυμένα οστά θα είναι πολύ πιο δύσκολο να πάθουν κάταγμα. Και το καλύτερο σε όλα αυτά είναι ότι όλα θα επιτυγχάνονται χωρίς ιδιαίτερη διατροφή ή άσκηση. Ποιος είπε ότι τα αγαθά κόποις κτώνται; 
ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ: 
‘Οι εξελίξεις στα φαρμακευτικά σκευάσματα και στην νευρολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης’, λέει ο Talwar. Θα μπορούσε να είναι ψυχαγωγικό ή θεραπευτικό. Θα μπορούσε να μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε την κρίση της μέσης ηλικίας, τις διαταραχές άγχους αλλά και τους εθισμούς, προσθέτει ο Talwar. 
ΑΜΕΣΗ ΟΜΟΡΦΙΑ: 
Ο Talwar λέει ότι οι πρόσφατες καινοτομίες στην τεχνική γενετικής διόρθωσης CRISPR θα μπορούν να εφαρμοστούν και στην αισθητική. Τα κέντρα αισθητικής θα είναι σε θέση να παρέχουν υπηρεσίες όπως αλλαγή στο χρώμα των ματιών, στην απόχρωση της επιδερμίδας, στο πάχος της τρίχας και πολλά άλλα.
 “ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ” ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ: 
Μέσω της βαθιάς διέγερσης του εγκεφάλου, ο άνθρωπος θα έχει πλήρη έλεγχο στις αισθήσεις του, λέει ο Talwar. Θα μπορούμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την ένταση των αισθήσεων μας, στον πόνο αλλά και στις προσωπικές μας στιγμές ή ακόμη και όταν παρακολουθούμε ταινία ή κάποιον αγώνα. 
ΒΙΟΝΙΚΗ ΑΚΟΗ: 
 Καθώς γερνά ο άνθρωπος, χάνει την ικανότητα να ακούει τις υψηλές συχνότητες. Στο μέλλον αυτό θα μπορεί να αντιστραφεί σύμφωνα με τον Talwar. Τα ακουστικά εμφυτεύματα τα οποία θα συνδέονται άμεσα με τον εγκέφαλό μας θα μπορούν να αυξήσουν την ακοή μας πέρα από το φυσιολογικό. 
 Πηγή: msn

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια