Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κουμ κουάτ γλυκό κουταλιού 💛

.
Υλικά
 2 βαζάκια
1 κιλό κουμ κουάτ
1 κιλό ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά τα κουμ κουάτ και αφαιρείται το κοτσάνι τους.
Στη συνέχεια τα αφήνετε να στραγγίσουν πολύ καλά.
Μέχρι να στραγγίσουν, βράζετε νερό τόσο ώστε να καλύπτει την ποσότητα των κουμ κουάτ μέσα στη κατσαρόλα που θα τα μαγειρέψετε
Όταν έχουν στεγνώσει, βάζετε μια κατσαρόλα άδεια σε πολύ δυνατή ένταση και ρίχνετε τα κουμ κουάτ. Όταν έχουν πάρει θερμοκρασία και πριν αρχίσουν να κολλούν στο πάτο της κατσαρόλας και να διαλύονται, καλύψτε τα με το βραστό νερό που έχετε ετοιμάσει. Αφήστε τα με αυτό το νερό να πάρουν μια βράση 10 λεπτά. Έπειτα σουρώστε και επαναλάβετε την διαδικασία 4 φορές ακόμα.
Όταν τελειώσετε με το τελευταίο σούρωμα, αφήσατε τα να βγάλουν όλα τους τα υγρά, για δύο μέρες.
Μετά από δύο μέρες ξεπλύνετε τα καλά, με προσοχή χωρίς να τα διαλυθούν και αφήστε τα να στραγγίσουν όση ώρα ετοιμάζετε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα προσθέσετε το νερό και τη ζάχαρη και χωρίς να τα ανακατέψετε αφήστε τα να πάρουν μια βράση για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέσετε τα κουμ κουάτ και αφήστε τα να βράσουν με ανοιχτή κατσαρόλα για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όση ώρα βράζουν στο σιρόπι ξαφρίσετε.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε να κρυώσουν.
Όταν έχουν κρυώσει ξαναβάζετε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σας σε μέτρια προς χαμηλή ένταση, και βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Ανάλογα την κουζίνα θα χρειαστείτε περίπου 1.5 ώρα
Όταν δέσει το σιρόπι αφήστε το στην άκρη για μια ώρα και τοποθετήστε στα βάζα όσο ακόμα είναι ζεστά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια