Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λεμονανθός γλυκό κουταλιού 🌼

.
Υλικά
 4-5 βάζα 370 γρ
350 γρ. πέταλα λεμονανθού
1,5 κιλό ζάχαρη
650 γρ. νερό
3 λεμόνια
Εκτέλεση
Ξεκινούμε απόγευμα για να μείνουν τα πέταλα το βράδυ στο νερό. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πέταλα. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για περίπου 15', ώσπου να μαλακώσουν και να λιώνουν όταν τα πιέζεις με τα δάχτυλα. Το καταλαβαίνουμε επίσης όταν αλλάζουν χρώμα και από λευκά αρχίσουν να γίνονται ψιλοδιάφανα.
Τα βγάζουμε από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα σε μπολ με παγωμένο νερό, παγάκια και χυμό 2 λεμονιών με τις λεμονόκουπες μαζί, που έχουμε ετοιμάσει λίγο πριν. Αφήνουμε όλο το βράδυ να ασπρίσουν τα πέταλα.
Το επόμενο πρωινό βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη ώσπου να έχουμε σιροπάκι που να "στέκεται", περίπου 5-7 λεπτά από την έναρξη βρασμού. Συγχρόνως βάζουμε τα βάζα που θα γεμίσουμε το γλυκό να αποστειρωθούν στον φούρνο (στους 110°C για 15' τα βάζα συν 4' τα καπάκια, ξεκινάμε να μετράμε αφού πιάσει θερμοκρασία). Προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι και τα πέταλα, αφού τα έχουμε στραγγίσει από το νερό.
Βράζουμε για λίγο ακόμα ώσπου να δέσει το γλυκό, περίπου 5-7 λεπτά πάλι και προσθέτουμε ξανά χυμό μισού λεμονιού. Εγώ έβαλα 1 λεμόνι εδώ γιατί μου αρέσει έντονο.
Προσέχοντας γεμίζουμε τα καυτά βάζα με το καυτό γλυκό και αναποδογυρίζουμε τα βάζα ώστε να πετύχουμε τη σφράγισή τους. 
Καλή επιτυχία!Athina

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια