Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αλέξης Μανθεάκης -πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Αθηνάς Ωνάση 1953-2021

Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξης Μανθεάκης ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός στην ελληνική κοινωνία την εποχή που εμφανιζόταν στο πλευρό της Αθηνάς Ωνάση ως εκπρόσωπος Τύπου της.
Ο Αλέξης Μανθεάκης τα τελευταία χρόνια είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας και είχε αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων.

Το βιβλίο που τον έκανε γνωστό
Αίσθηση είχε προκαλέσει όταν πριν μερικά χρόνια είχε γράψει το βιβλίο «Αθηνά: Στο μάτι του κυκλώνα». Ουσιαστικά επρόκειτο για «μια εκ των έσω μαρτυρία για τη ζωή της πλουσιότερης κοπέλας στον κόσμο».

Ποιος ήταν ο Αλέξης Μανθεάκης
Ο Αλέξης Μανθεάκης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1953 στην Τάνγκα της πρώην Τανγκανίκας και μεγάλωσε στην Κένυα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και εργάστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση στο Λονδίνο και στην Ελλάδα.
Είχε γράψει άρθρα για πολλά έντυπα, μεταξύ των οποίων το Vanity Fair και το Esquire και είχε δώσε συνεντεύξεις στο CNN, τους Sunday Times, τον Guardian, το BBC, το NBC, το Playboy, το History Channel, το Point de Vue, το USA Today, το People, το Al Jazeera και άλλα.
Η φήμη του εκτινάχθηκε όταν ανέλαβε την εκπροσώπηση της κληρονόμου του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνάς, και του πατέρα της Τιερί Ρουσέλ, στα χρόνια που έλαβε χώρα η μεγάλη δικαστική διαμάχη μεταξύ της οικογένειας του μεγιστάνα και των Ελλήνων διαχειριστών του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».
Γεννήθηκε το 1953 στην Τάνγκα της πρώην Τανγκανίκας και μεγάλωσε στην Κένυα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και εργάστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση στο Λονδίνο και στην Ελλάδα. Έχει γράψει άρθρα για πολλά έντυπα, μεταξύ των οποίων το Vanity Fair και το Esquire και έχει δώσει συνεντεύξεις στο CNN, τους Sunday Times, τον Guardian, το BBC, το NBC, το Playboy, το History Channel, το Point de Vue, το USA Today, το People, το Al Jazeera και άλλα. Είναι επίσης γνωστός διεθνώς, για την εκπροσώπησητης κληρονόμου του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνάς, και του πατέρα της Τιερρύ Ρουσσέλ, στα χρόνια που έλαβε χώρα η μεγάλη δικαστική διαμάχη μεταξύ της οικογένειας του μεγιστάνα και των Ελλήνων διαχειριστών του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Το ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ είναι το τρίτο του βιβλίο. ?λλα δικά του βιβλία είναι «ΚΡΗΤΙΚΟΙ, Ιστορίες μιας Παραλίας», απομνημονεύματα, δοσμένα με έναν χιουμοριστικό τρόπο, από τον συγγραφέα, ο οποίος επέστρεψε στο νησί των προγόνων του (2012), και «ΑΘΗΝΑ ΩΝΑΣΗ Στο Μάτι του Κυκλώνα», όπου αφηγείται ως αυτόπτης μάρτυρας, την ιστορία του μοναχικού τελευταίου μέλους της εφοπλιστικής δυναστείας Ωνάση και της οικογένειάς της (2012). Και τα δύο βιβλία έγιναν μπεστ σέλερ. Ο Αλέξης Μανθεάκης ζει στην εξοχή κοντά στην Αθήνα με τη σύζυγό του, Δήμητρα, φιλόλογο και αρχαιολόγο και επιτυχημένη συγγραφέα μυθιστορημάτων εποχής. Έχουν μια κόρη, τη Μαρίνα, η οποία είναι δημοσιογράφος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια