Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 50

Εντείνεται η προσπάθεια της οικοδόμησης ενός στέρεου τείχους ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό στη χώρα μας ενόψει των δύσκολων επόμενων μηνών, αφενός με τη χορήγηση της αναμνηστικής (τρίτης) δόσης σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 50 χρόνων και στις δύο μεγάλες κατηγορίες ασθενών, Α και Β, που είχαν προτεραιοποιηθεί και στον αρχικό εμβολιασμό τον περασμένο Μάρτιο, αφετέρου με την αποστολή Κινητών Μονάδων για τη θωράκιση με την πρώτη δόση των ηλικιωμένων και των ευάλωτων στις περιοχές της χώρας με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Από την Κυριακή 10 Οκτωβρίου όσοι ανήκουν σε αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες και εφόσον έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη δεύτερη δόση εμβολιασμού τους, μπορούν να προγραμματίζουν μέσω της ειδικής πλατφόρμας και την αναμνηστική δόση έναντι του κορωνοϊού.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού είχε εισηγηθεί πριν από έναν μήνα τη χορήγηση της τρίτης δόσης κατά προτεραιότητα για περίπου 285.000 ασθενείς, ανοσοκατασταλμένους – σύμφωνα με τις μελέτες καταγράφεται σημαντική μείωση στα επίπεδα αντισωμάτων τους έναντι του κορωνοϊού έξι μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους. Η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε για μεταμοσχευμένους συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων και όσους βρίσκονται σε λίστα αναμονής, για όσους έχουν νεφρική ανεπάρκεια, για καρκινοπαθείς που βρίσκονται υπό αγωγή, για ασθενείς με ανοσοανεπάρκεια κα, από τις 14 Σεπτεμβρίου. Μέχρι και χθες είχαν εμβολιαστεί περισσότερα από 90.000 άτομα.

Πλέον την ίδια διαδικασία θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθούν σταδιακά περίπου 5 εκατομμύρια άτομα ηλικίας άνω των 50 χρόνων καθώς και ασθενείς με νοσήματα αυξημένου κινδύνου όπως τα έχει προσδιορίσει εξαρχής η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται όλοι όσοι πάσχουν από χρόνια καρδιαγγειακή νόσο, σακχαρώδη διαβήτη, νοσογόνο παχυσαρκία, χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, χρόνια νεφρική ή ηπατική νόσο, χρόνια νευρολογικά νοσήματα, αιμοσφαιρινοπάθειες, σοβαρή ψυχική νόσο, σοβαρή αναπηρία, όσοι φροντίζουν άτομα με αναπηρία κα. Η συμπλήρωση εξαμήνου από τη δεύτερη δόση εμβολίου (pfizer, moderna, astrazeneca) θα τους δίνει το «ελευθέρας» για να προγραμματίσουν το ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την επιδημία ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), υπεύθυνος για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της «Ελευθερίας», κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, υπολογίζεται πως σε πρώτη φάση θα μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους γύρω στα 100.000 άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις, ηλικιακές, ιατρικού ιστορικού, συμπλήρωσης εξαμήνου από τη δεύτερη δόση. Επίσης, διευκρίνισε πως η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με όσους δικαιούχους κλείνουν τους 6 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί η αναμνηστική δόση και σε άλλες ομάδες πληθυσμού μέσα στο επόμενο δίμηνο, δηλαδή να γίνει η σχετική σύσταση και στα άτομα ηλικίας κάτω των 50 χρόνων, υπό την προϋπόθεση ότι έχει παρέλθει το εξάμηνο από τον πλήρη εμβολιασμό τους. «Είναι αρκετά πιθανό, η Επιτροπή βλέπει τα δεδομένα και ανοίγει τις συστάσεις ανάλογα με τα δεδομένα που υπάρχουν. Είναι αρκετά πιθανό στην πορεία και εδώ είμαστε να σας το ανακοινώσουμε» είπε ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ.

Επιχείρηση «Ελευθερία» με κινητές μονάδες στη βόρεια Ελλάδα για την πρώτη δόση

Η αγωνία επιστημόνων και κυβέρνησης για την ισχνή εμβολιαστική κάλυψη σε αρκετές περιοχές της χώρας είναι έκδηλη, καθώς συνδέεται ευθέως με αυξημένες μολύνσεις και νοσηλείες που αφορούν κατά κύριο λόγο ευπαθή και ηλικιωμένα άτομα.

Έως και 12 φορές περισσότερες πιθανότητες θανάτου έχουν οι ανεμβολίαστοι ηλικίας 60 χρόνων και άνω συγκριτικά με τους εμβολιασμένους της ίδιας ηλικιακής ομάδας εάν προσβληθούν από τον κορωνοϊό, επεσήμανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις ηλικιακές ομάδες κινδύνου που, ενώ βρέθηκαν ψηλά στην προτεραιοποίηση της εμβολιαστικής εκστρατείας, δεν επέλεξαν την προστασία τους από τον φονικό ιό.

Ένας στους τέσσερις ηλικιωμένους άνω των 80 ετών παραμένει ανεμβολίαστος, υπογράμμισε η ειδικός, παρά το ότι είναι γνωστό πως ο κίνδυνος θανάτου σε περίπτωση λοίμωξης είναι 20πλάσιος συγκριτικά με το νεότερο πληθυσμό. Αντίθετα, χώρες που λύγισαν από την πανδημία όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, καταγράφουν πλέον εντυπωσιακά ποσοστά για την κάλυψη της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, που αγγίζουν το 100%, ενώ στη γειτονική Ιταλία είναι εμβολιασμένο το 97% των ατόμων ηλικίας άνω των 80 χρόνων.

Η Βόρεια Ελλάδα, πυρήνας της πανδημίας στην επικράτεια, θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό της εκστρατείας με Κινητές Μονάδες από υγειονομικούς σχηματισμούς των Υγειονομικών Περιφερειών και από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 17 Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι 11 βρίσκονται στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη. Πρόκειται για τις ΠΕ Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Καστοριάς όπου, με εξαίρεση την τελευταία, η εμβολιαστική κάλυψη δεν ξεπερνά ή βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα από το 51%.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, στις 12 Οκτωβρίου οι Κινητές Μονάδες εμβολιασμών θα βρεθούν σε Πιερία (εμβολιαστική κάλυψη 42,36%), Κιλκίς (41,71%) και Ξάνθη (46,97%), στις 13 σε Πέλλα (46,73%) και Δράμα (43,32%) και στις 14 του μήνα σε Φλώρινα (47,56%) και Σέρρες (46,45%).

ΣΧΟΛΙΑ

9 Σχόλια

  1. Κάθε εμβολιαστικό πρόγραμμα χτίζεται πάνω στην εμπιστοσύνη. Αυτή είναι που θα κρίνει την επιτυχία του. Αν διαρραγεί, το πρόγραμμα καταρρέει. Για να υπάρχει εμπιστοσύνη, όμως, απαραίτητο συστατικό είναι η διαφάνεια, ώστε ο πολίτης να μπορεί να ακολουθεί την επιστήμη και όχι την πολιτική.

    Η αδιαφάνεια και η πολιτικοποίηση της επιστήμης είναι που τροφοδοτούν την καχυποψία και τη διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια. Ας μην απορεί, λοιπόν, η κυβέρνηση που στη χώρα μας το εμβολιαστικό πρόγραμμα απορρίφθηκε από σχεδόν τους μισούς πολίτες.



    Παράδειγμα προς μίμηση ο μηχανισμός διαφάνειας του FDA
    Ένα παράδειγμα επίσημης διαδικασίας που πασχίζει να είναι ανοιχτή στον πολίτη, ήταν η συνεδρίαση της αμερικανικής επιτροπής για τα εμβόλια, η οποία αποφάσισε τι τελικά θα πράξει η χώρα με την τρίτη δόση.

    Στις 25 Αυγούστου η Pfizer κατέθεσε συμπληρωματική αίτηση ζητώντας άδεια για χορήγηση της αναμνηστικής τρίτης δόσης. Για την υποστήριξη του αιτήματός της, η Pfizer υπέβαλε δεδομένα από δοκιμή που συμμετείχαν 306 άτομα ηλικίας 18-55 ετών και 12 ηλικίας 65 ετών και άνω, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για διάστημα δύο μηνών αφότου τους χορηγήθηκε τρίτη δόση. Βάσει αυτού του περιορισμένου δείγματος, η εταιρία ζήτησε έγκριση για να χορηγηθεί ενισχυτική δόση σε εκατοντάδες εκατομμύρια Αμερικανούς.
    Για να αποφασίσει για το θέμα της άδειας για χορήγηση ή μη τρίτης δόσης, ο FDA συγκάλεσε ευρεία συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Εμβόλια (VRBPAC), η οποία πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως στις 17 Σεπτεμβρίου 2021.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιοσδήποτε Αμερικανός ή άλλος πολίτης είχε τη δυνατότητα να δει ιντερνετικά την οκτάωρη (!) συνεδρίαση, να ακούσει τις αντικρουόμενες γνώμες, αφού άλλοι τάχθηκαν υπέρ, άλλοι κατά και άλλοι εξέφρασαν επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό. Με απόλυτη διαφάνεια ο καθένας μπορούσε να παρακολουθήσει όλα τα επιστημονικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν.

    Στην πολύωρη συνεδρίαση συμμετείχαν ειδικοί, ακαδημαϊκοί και γιατροί του FDA, οι οποίοι ήταν είτε μέλη με δικαίωμα ψήφου στη συμβουλευτική επιτροπή, είτε μέλη με συμβουλευτικό ρόλο, ομιλητές που εκπροσώπησαν τη Pfizer, καθώς και ομιλητές στο πλαίσιο της ανοιχτής δημόσιας ακρόασης. Οι τελευταίοι δεν αποτελούν μόνιμα μέλη της επιτροπής, που σημαίνει ότι δεν αποφασίζουν, αλλά οι παρουσιάσεις τους -κάποιες εκ των οποίων θα δούμε στη συνέχεια- είχαν ρόλο ενημερωτικό. Με την αξιοπιστία των λεγόμενών τους να κρίνεται στη συνέχεια από την επιστημονική κοινότητα.

    Χωρίς δικαίωμα ψήφου οι της Pfizer
    Ως αντιπρόσωποι της Pfizer συμμετείχαν η Ντόνα Μπόις, αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής για τις διεθνείς ρυθμιστικές υποθέσεις των εμβολίων και ο Γουίλιαμ Γκρούμπερ, ανώτερος αντιπρόεδρος της Pfizer. Οι συγκεκριμένοι δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο συγκεκριμένος γιατρός κατέληξε ότι «το γεγονός πως δεν έχουμε τις κλινικές αποδείξεις για να πούμε ότι οι ακτιβιστές κατά των εμβολίων έχουν άδικο, θα πρέπει να μας τρομοκρατεί όλους».
    Aυτοάνοσες ασθένειες και καρκινογένεση
    Εντύπωση προκάλεσε η ομιλία στην επιτροπή του φαρμακολόγου και ειδικού στις χειρουργικές συμφύσεις Ντέιβιντ Γουάιζμαν. Ξεκίνησε λέγοντας ότι «τα στοιχεία της Pfizer για την τρίτη δόση είναι αδύναμα. Πρόκειται για μελέτες μικρές, βραχυπρόθεσμες, με λίγους συμμετέχοντες, κυρίως νέους. Πού είναι τα στοιχεία από τη μελέτη πάνω σε 10.000 άτομα; Η ασφάλεια είναι ανεπαρκής, με δεδομένο ότι εδώ έχουμε ένα προϊόν γονιδιακής θεραπείας».

    Σε άλλα σημεία τόνισε:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Βλέπουμε ισχυρά σημάδια για θανάτους σχετιζόμενους με τον εμβολιασμό, λόγω διαταραχών της πήξης που χρήζουν διαφανούς έρευνας».
    «Κίνδυνοι για την ασφάλεια που δεν αναφέρονται στην ετικέτα του εμβολίου, αποκαλύπτονται σε μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν από το NIH (τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ). Βάλτε τα αυτά τα στοιχεία στην ετικέτα».
    «Υπάρχουν ζητήματα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια, όπως καρκινογένεση. Τα mRNA εμβόλια, όπως έχει πει και η Moderna, είναι προϊόντα γονιδιακής θεραπείας. Η οδηγία του FDA για τα προϊόντα γονιδιακής θεραπείας είναι μακροπρόθεσμη παρακολούθηση για 5-15 χρόνια για τυχόν εμφάνιση αυτοάνοσων νοσημάτων και καρκίνων. Γιατί ο FDA δεν ζητά να γίνουν 5-15 χρόνων μελέτες για τον καρκίνο, όπως επιτάσσει η δική του οδηγία για τις γονιδιακές θεραπείες;».
    «Ξεμένουμε από επιλογές. Ο δισταγμός του κόσμου να εμβολιαστεί δεν θα λυθεί με εκφοβισμό ή εξαναγκασμό. Σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια των εμβολίων παραμένουν χωρίς απάντηση».
    Σε κόντρα με τον FDA
    Κόντρα με τον FDA προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του Στιβ Κερς στη συνεδρίαση της επιτροπής. Ο επιχειρηματίας κι εκτελεστικός διευθυντής του Covid-19 Early Treatment Fund, που συστάθηκε για την έγκαιρη θεραπεία του Covid-19, προωθώντας αντιικά φάρμακα, ισχυρίστηκε ότι τα εμβόλια σκοτώνουν περισσότερους απ’ όσους σώζουν. Είπε ότι σήμερα επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στο ζήτημα της αποτελεσματικότητας των εμβολίων, «επειδή οδηγηθήκαμε στο να πιστεύουμε ότι τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή. Όμως, αυτό δεν είναι αλήθεια».

    Ανέφερε ότι υπάρχουν τέσσερις φορές περισσότερα καρδιακά επεισόδια στην ομάδα που εμβολιάστηκε στην έκθεση εξαμηνιαίων δοκιμών της Pfizer. Εκεί, συνέχισε, φαίνεται ότι καρδιακές ανακοπές συμβαίνουν 71 φορές συχνότερα μετά από τα συγκεκριμένα εμβόλια, συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο.

    «Ακόμα κι αν το εμβόλιο παρείχε 100% προστασία, συνεχίζει να σημαίνει ότι σκοτώνουμε δυο ανθρώπους για να σώσουμε μία ζωή», είπε. Επικαλέστηκε έρευνες τεσσάρων ειδικών που χρησιμοποίησαν ο καθένας διαφορετικά data εκτός ΗΠΑ και ότι όλοι τους κατέληξαν σε κατά προσέγγιση παρόμοιο αριθμό θανάτων σχετιζόμενων με τον εμβολιασμό, δηλαδή περίπου 411 θάνατοι ανά εκατομμύριο δόσεων.

    Σύμφωνα με όσα είπε στην επιτροπή των ΗΠΑ, «τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό είναι ένα στα 1.000 στον γενικό πληθυσμό από 18-65 ετών». Και προσέθεσε ότι «στα αγόρια 16-17 ετών το ένα στα 317 θα πάθει μυοκαρδίτιδα λόγω του εμβολίου, μάλιστα μετά από μία τρίτη δόση αυτό το ποσοστό θα μπορούσε να εκτοξευθεί στο ένα στα 25».

    Πρέπει να αναφερθεί ότι, σχετικά με την παρουσίαση του Στιβ Κερς, ο FDA δήλωσε στο Reuters ότι οι ισχυρισμοί του ήταν λανθασμένοι και προσέθεσε ότι ο FDA δεν ελέγχει εκ των προτέρων τις παρατηρήσεις από τους ομιλητές κατά τη διάρκεια της ανοικτής δημόσιας ακρόασης της συνεδρίασης. Ο FDA δήλωσε, επίσης, στο Reuters: «Διαφωνούμε απόλυτα με την ανάλυση που έκανε ο κ. Κερς κατά τη συνεδρίαση του VRBPAC, καθώς πιστεύουμε ότι τα δεδομένα από το VAERS (σ.σ.: το Σύστημα για την Αναφορά Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων στις ΗΠΑ) στα οποία αναφέρθηκε, δεν ερμηνεύτηκαν σωστά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η σημαντική παράμετρος σ’ αυτήν την περίπτωση είναι ότι ο FDA επέτρεψε κανονικά την ομιλία του Κερς, προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις του. Και στη συνέχεια, όπως έχει δικαίωμα και υποχρέωση ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων, από τη στιγμή που υπήρχαν αναληθείς αναφορές, τις διέψευσε.

    Αύξηση 1.000% στις παρενέργειες
    Η Τζέσικα Ρόουζ, ειδική στην ιική ανοσολογία, παρουσίασε στοιχεία του Συστήματος Αναφορών Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων των ΗΠΑ (VAERS), το οποίο διαχειρίζεται ο FDA. Είπε ότι στα στοιχεία αυτά παρατηρείται 1.000% αύξηση στα αναφερόμενα ανεπιθύμητα συμβάντα από εμβόλια για το 2021, μέχρι τον Σεπτέμβριο αυτού του έτους, σε σχέση με όλη την προηγούμενη χρονιά.

    Συγκεκριμένα, στο slide που παρέθεσε και έχει τις συνολικές αναφορές παρενεργειών όλων γενικά των εμβολίων για κάθε χρονιά από το 2011 έως το 2021 εμφανίζεται μία πρωτοφανής εκτόξευση για το έτος που διανύουμε. Ενδεικτικά, για ολόκληρο το 2020, που δεν υπήρχαν ακόμα τα εμβόλια για Covid-19, το σύνολο των αναφορών ανεπιθύμητων συμβάντων που έγιναν στο VAERS ήταν 49.412. Για το 2021 (έως 3 Σεπτεμβρίου) είναι 521.667!

    Οι αναφορές για θανάτους ήταν 166 το 2020, ενώ για το 2021 είναι 7.662. «Θεωρώ ότι τα τεράστια ρίσκα που σχετίζονται με αυτά τα προϊόντα για Covid-19 ξεπερνούν όλα τα πιθανά οφέλη, ειδικά για τα παιδιά», συμπέρανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις τρεις δόσεις θέλει τους «πλήρως εμβολιασμένους» η Pfizer
    Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής του FDA μίλησε η Κιμ Βίτζακ ως εκπρόσωπος Καταναλωτή. Στην τοποθέτησή της είπε: «Είμαστε εδώ σήμερα για να αξιολογήσουμε το αίτημα της Pfizer για επαναπροσδιορισμό του όρου “πλήρως εμβολιασμένος” από τις δύο στις τρεις δόσεις. Από την αρχή της πανδημίας, ο στόχος αλλάζει διαρκώς. Αν δούμε τα υποβληθέντα στοιχεία, αυτή τη στιγμή καλούμαστε να κρίνουμε για την εντολή τρίτης δόσης πάνω σε μια βάση κλινικών μελετών 300 ανθρώπων, από τους οποίους μόνο οι 12 έχουν ηλικία άνω των 65. Είναι αυτό αρκετό για να δοθεί έγκριση για τρίτη δόση; Αν ο FDA το εγκρίνει, θα πάρουμε ό,τι μάθαμε από 300 ανθρώπους και θα το εφαρμόσουμε υποχρεωτικά πάνω σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους; Αυτό είναι εξωφρενικό! Ακούγεται λογικό ότι δύο δόσεις είναι καλύτερες από μία, τρεις από δύο, τέσσερις από τρεις. Σε ποιο σημείο, όμως, λέμε “αρκετά”;»

    Και συνέχισε η Κιμ Βίτζακ: «Οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων μπορεί να είναι καλές για τις μπίζνες, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Αυτά τα εμβόλια, τα mRNA, δεν σχεδιάστηκαν για να σταματήσουν τη μετάδοση ή να εξαλείψουν τον ιό. Αυτά τα εμβόλια δεν είναι ίδια με όσα χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας ή της ευλογιάς. Είμαι υποχρεωμένη να αναρωτηθώ γιατί επιλέξαμε να ακολουθήσουμε την οδό του εμβολιασμού, αντί πρώτα να επικεντρωθούμε στο να θεραπεύσουμε όσους διαγνώστηκαν με Covid, προτού αυτοί καταλήξουν στο νοσοκομείο ή, ακόμα χειρότερα, νεκροί».

    Για να καταλήξει με έναν λόγο-καταπέλτη: «Δεν έχουμε ακούσει καμιά συζήτηση από την εθνική μας ηγεσία για τον ρόλο που έπαιξε η φυσική ανοσία. Αντίθετα, όλες οι Αρχές -NIH, CDC, FDA και ο Λευκός Οίκος- είπαν στους Αμερικανούς ότι τα εμβόλια είναι ανώτερα από κάθε φυσική ανοσία. Η κυβέρνησή μας δωροδόκησε το κοινό για να κάνει αυτά τα εμβόλια. Κατόπιν, μας λένε για την ανάγκη τρίτης δόσης, ενώ την ίδια στιγμή κατηγορούν ως φταίχτες τους ανεμβολίαστους. Τώρα, η κυβέρνηση τους εξαναγκάζει σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμών. Υπάρχει λόγος που θέλουμε όλοι να εμβολιαστούν; Θέλουν να κρύψουν τη φθίνουσα αποτελεσματικότητα των εμβολίων και να ενοχοποιήσουν τις νέες μεταλλάξεις, όταν στην ουσία έχουμε έναν ιό που ξεφεύγει από τα εμβόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πολιτική και ο φόβος είναι στο τιμόνι. Στοιχεία δεν μπορούν πια να αμφισβητηθούν ή να συζητηθούν ανοιχτά, χωρίς αυτόματα αυτό να απαξιώνεται και να βαφτίζεται παραπληροφόρηση. Κοιτάξτε μόνο τι κάνουν, συλλογικά, οι επαγγελματικές ιατρικές ενώσεις: Απειλούν γιατρούς ότι θα χάσουν την ιατρική τους άδεια, εάν αποκλίνουν από το επίσημο πρωτόκολλο ή από το αφήγημα του CDC και αξιωματούχων, όπως ο δρ. Φάουτσι. Στους απλούς πολίτες δεν επιτρέπεται καν να μιλήσουν για την αρνητική τους εμπειρία με τα εμβόλια χωρίς να απαξιωθούν, να παρενοχληθούν ή να τους αποκαλέσουν “αντιεμβολιαστές”. Περπατάμε πάνω σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο, όταν απλοί άνθρωποι, γιατροί και επιστήμονες φιμώνονται ή, ακόμα χειρότερα, λογοκρίνονται.

    Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να αρχίσω να αναφέρομαι σε όλα τα ζητήματα των παρενεργειών των εμβολίων, όταν ομαδοποιούνται δεκάδες χιλιάδες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και νεαρών ενηλίκων, και σε όλα τα μελλοντικά ζητήματα ασφάλειας που δεν συνειδητοποιούμε ακόμα. Κυρίες και κύριοι, είμαστε μέρος του μεγαλύτερου φαρμακευτικού πειράματος που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην ανθρωπότητα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τον κορωνοϊό
    Ο Πίτερ Ντόσι είναι αναπληρωτής καθηγητής Ερευνας Φαρμακευτικών Υπηρεσιών Υγείας στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ και εστιάζει στη μεγαλύτερη διαφάνεια των στοιχείων (data) των κλινικών δοκιμών. Έχει βραβευτεί από την Αμερικανική Ενωση Κολεγίων Φαρμακευτικής και έχει υπηρετήσει σε συμβουλευτικές ομάδες στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σχετικά με την προληπτική δημοσίευση δεδομένων κλινικών δοκιμών.

    Μιλώντας στην επιτροπή του FDA, είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω να θέσω την εξής ερώτηση: Ποιο ακριβώς πρόβλημα στοχεύουμε να λύσουμε με την τρίτη δόση; Αν έχουμε μια “πανδημία των ανεμβολίαστων”, όπως έχουν επανειλημμένως δηλώσει αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας, όπως ο δρ. Φάουτσι, γιατί οι πλήρως εμβολιασμένοι χρειάζονται τρίτη δόση;

    Ως αιτιολογία για την τρίτη δόση αναφέρεται η εξασθένηση της ανοσίας. Όμως, το χαμηλότερο ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου που αναφέρεται είναι στο 83,7%. Τον Αύγουστο του 2021, ο FDA έδωσε έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer, δηλώνοντας ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του Covid είναι στο 91,1%. Μια τρίτη δόση θα μπορούσε πράγματι να ανεβάσει τα ποσοστά αποτελεσματικότητας. Αλλά το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν και μια τέταρτη δόση και μια πέμπτη δόση.

    Το θέμα είναι ότι τα ποσοστά αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού με δύο δόσεις είναι ήδη πολύ υψηλότερα από το όριο του 50%, που είχε θέσει ο FDA τον Ιούνιο του 2020 προκειμένου να δώσει έγκριση σε εμβόλιο… Μήπως, λοιπόν, έχει πέσει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κάτω από το 50%; Αν οι δύο δόσεις παρέχουν άνω του 50% αποτελεσματικότητα, γιατί ο FDA εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκρίνει τρίτη δόση για τον ίδιο πληθυσμό;».

    Ολοκληρώνοντας, ο Πίτερ Ντόσι πρόσθεσε: «Την προηγούμενη εβδομάδα, τρεις ιατρικοί σύλλογοι δήλωσαν ότι ανακάλεσαν την άδεια γιατρών, επειδή παραπληροφορούσαν για τα εμβόλια του κορωνοϊού. Με ανησυχούν οι ανατριχιαστικές επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν εδώ. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε για τα εμβόλια και η ουσία της επιστήμης είναι να διερευνά ό,τι δεν γνωρίζει. Αλλά στο τωρινό υπερφορτισμένο κλίμα -και θα τονίσω ότι πολλά μέλη τούτης εδώ της επιτροπής πιστοποιούνται από αυτά τα ιατρικά συμβούλια-, θέλω να ρωτήσω τον FDA το εξής: Τι κάνει για να διασφαλίσει ότι οι ειδικοί που μας συμβουλεύουν μπορούν να μιλούν ελεύθερα, χωρίς τον φόβο αντιποίνων;»
    newsbreak.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ευχαριστουμε για την μεγαλη αναλυση σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή